06 Mayıs 2009, Çarşamba 08:15:40

Havaalanları göz hapsinde!

Sağlık Bakanlığı, hastalığın görüldüğü ülkelerden Türkiye'ye hastalığın gelmesi riskini azaltmak üzere havaalanlarını termal kameralarla donattı...
  • Kim durduracak ABD vatandaşını? Hem de siz de virüs varmış diye. Bir de karantinaya almak lazım tabi. Hangi memur yapar bunu gece saat 03'te.

Sağlık Bakanlığı, hastalığın görüldüğü ülkelerden Türkiye'ye hastalığın gelmesi riskini azaltmak üzere havaalanları, limanlar ve kara hudut kapılarında tedbirlerin sürdürüldüğünü belirterek, Ankara ve İstanbul'daki havaalanlarında başlatılan uygulamanın Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman havaalanlarına da yaygınlaştırılarak 10 tane sabit ve 1 tane mobil Termal kamera ile hizmet verildiğini bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün itibariyle doğrulanmış vaka sayısının bin 124, ölüm sayısının ise 26 olarak açıklandığı belirtildi. Hastalığın görüldüğü ülkelere Portekiz'in eklenmesiyle de vaka varlığı doğrulanan ülke sayısının ise 21'e yükseldiği ifade edildi.

TÜRKİYE'DE VAK'A GÖRÜLMEDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'de vak'a görülmediği belirtilerek, "Şüpheli durumlarda gerekli incelemeler titizlikle yapılmaktadır. Örneğin Antalya ilinde domuz gribi şüphesi bulunmamakla beraber dün vefat eden vatandaşımızdan alınan numuneler referans laboratuarlarımızdan biri olan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuarı'nda incelenmiş olup herhangi bir grip etkeni tespit edilmemiştir" denildi. Açıklamada şunlar söylendi:

"Hastalığın görüldüğü ülkelerden ülkemize hastalığın gelmesi riskini azaltmak üzere havaalanları, limanlar ve kara hudut kapılarında tedbirler sürdürülmektedir. Bu kapsamda gelenlerin sağlık durumu değerlendirilmekte ve Termal kameralar yolu ile yüksek ateşi olanlar tespit edilerek ayrıntılı muayeneye alınmaktadır. Şüpheli vaka durumunda gerekli incelemeler titizlikle yapılmaktadır. Ankara ve İstanbul'daki havaalanlarında başlatılan uygulama Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman havaalanlarına da yaygınlaştırılmış olup 10 tane sabit ve 1 tane mobil Termal kamera ile hizmet verilmektedir. Bakanlığımız tarafından ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeler basınımızla sürekli paylaşılmaktadır. Bu nedenle spekülatif haberlere itibar edilmemesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve bilgi kirliliğinin önlenmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Zorunluluk olmadıkça hastalığın görüldüğü ülkelere seyahatlerin ertelenmesi, seyahat edilmesi zaruri ise kişisel korunma önlemlerine uyulması gerekmektedir."

Havaalanları göz hapsinde!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kim durduracak ABD vatandaşını? Hem de siz de virüs varmış diye. Bir de karantinaya almak lazım tabi. Hangi memur yapar bunu gece saat 03'te.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000