24 Şubat 2011, Perşembe 09:01:41

"Havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıktı"

İran’da Nevruz Bayramı’nın 5 günlük resmi tatil olmasıyla birlikte Antalya’ya İranlı turist akını beklenirken, Alanya'nın ise havaalanına uçuşların yapılmaması nedeniyle bu pastadan pay alamadığı iddia edildi.
  • yorum yazan arkadaşa katılıyorum örnek olarakta zonguldak çaycuma havaalanını gösterebiliriz zonguldakın yaptıgını antalya alanya yapamaz mı
  • orgi projesi gibi denize yapay ada uzerine havaalanı yapsınlar. hiç değilse bi işe yarar harcanacak paralar. orgi gibi günde 5-10 uçağa bakmaz, 50-100 tane uçak gelir muhtemelen...
  • Engel olan dağı traşlarsanız, (Mümkün ve çok örneği var) yada, Kahyalar belediyesi sınırlarında, denize parelel yeni bir pist yaptırabilirseniz. Gazipaşa ihya olur, İL olur, her cm karesi değer kazanır. Bu kısıtlamalarda pervaneli uçaklardan başkası ile ops. zor başkanım. Tail commender.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner, "Havaalanı probleminden dolayı bireysel birkaç grup dışında Alanya’ya gelecek olan İranlı yok. Havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

ANTALYALI TURİZMCİLER MEMNUN

İran'da Nevruz Bayramı'nın 5 günlük resmi tatil olması, özel sektörde ise söz konusu tatilin 15 gün uygulanması, İranlı turistleri Antalya’ya yönlendiriyor. Bu yıl 16 Mart-2 Nisan tarihlerini kapsayacak olan Nevruz Bayramı tatili, İranlı turistleri Türkiye'ye yönlendirirken, Nevruz dolayısıyla İran'dan gelen talep patlamasının Antalya’daki turizmcilerin yüzünü güldürdüğü belirtiliyor. Antalya’ya önümüzdeki aylarda İran'dan gelen turist sayısında artış beklenirken, Alanya ise bu pastadan pay alamıyor.

HAVAALANININ ÖNEMİ BÜYÜK

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, "İran’da Nevruz Bayramı’nın 5 gün resmi tatil olarak ilan edildiğini hatırlatarak, Havaalanı probleminden dolayı bireysel birkaç grup dışında Alanya’ya gelen İranlı turist yok. Alanya’da birkaç otele İranlı turist gelecek ancak sayıları çok az. İranlı turistlerin büyük bir çoğunluğu Antalya’ya gidecek. Burada havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Arap pazarından ciddi bir pay almak ve daha çok İranlı turisti Alanya’ya çekmek istiyoruz" dedi.
 

"Havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıktı"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
yorum yazan arkadaşa katılıyorum örnek olarakta zonguldak çaycuma havaalanını gösterebiliriz zonguldakın yaptıgını antalya alanya yapamaz mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orgi projesi gibi denize yapay ada uzerine havaalanı yapsınlar. hiç değilse bi işe yarar harcanacak paralar. orgi gibi günde 5-10 uçağa bakmaz, 50-100 tane uçak gelir muhtemelen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Engel olan dağı traşlarsanız, (Mümkün ve çok örneği var) yada, Kahyalar belediyesi sınırlarında, denize parelel yeni bir pist yaptırabilirseniz. Gazipaşa ihya olur, İL olur, her cm karesi değer kazanır. Bu kısıtlamalarda pervaneli uçaklardan başkası ile ops. zor başkanım. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000