17 Ocak 2010, Pazar 11:40:11

Havaalanında hareketli günler...

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'de meydana gelen 7 şiddetindeki depremin ardından Haiti Uluslararası Toussaint Louverture Havaalanı en hareketli günlerini yaşıyor...
  • çok büyük bir felaket, allah yardımcıları olsun

Depremde büyük hasar gören havaalanının yardım taşıyan askeri ve kargo uçaklarının iniş ve kalkışını sağlamak için hızlı bir şekilde onarılması gerektiği belirtiliyor.
Amerika'nın Boston eyaletinden Michelle Guillaume, "Acı, ölümler, olduğumuz yer kızım ve benim için hiç güvenli değil evimiz yıkıldı. Yanımızda birçok kişi hayatını kaybetti. Bu yüzden bulunduğumuz bölgeyi terk etmek zorundayız" dedi. Bazı uçuşlar uygun pist bulunana kadar havada bekletilirken, ülkeden ayrılan bazı askeri uçaklarda pahalı koltukların olduğu belirtiliyor. Evleri yıkılan Amerikan Haitililer ülkeden çıkmak için uçak beklerken, Brezilyalı ve Bolivya gibi ülkelerden de sağlık görevlilerinin bölgeye tıbbi malzeme getirdiği ifade edildi. Havaalanının uçuş kapasitesi halen sınırlı olurken, yolların kapalı, nakliye ve yakıt eksikliğinin yaşandığı Haiti'de lojistik durumun deneyimli yardım çalışanları için bile çok zor olduğu belirtiliyor.

Massachusetts yardım çalışanı Keith Lindsay, "Bu çok benzer bir durum, Bam'da İran'da, dünya ticaret merkezinde, Katrina, Gustav ve Ike kasırgalarında birçok kez bu gibi durumlarda bulundum. Onlarda buna çok benzer durumlardı" dedi. Havaalanı bölgesindeki lojistik üslerine yerleştirilen bölgede tehlikeli şartlar altında yaşadığı ifade ediliyor.

Havaalanında hareketli günler...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
çok büyük bir felaket, allah yardımcıları olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000