09 Ocak 2009, Cuma 08:24:54

Havaalanına komşu arazi paylaşılamıyor!

Hatay Havaalanı'nın yanındaki 285 dönümlük arazi, İl Özel İdare ile köylüler arasında paylaşılamıyor.
  • Hamdolsun mutlaka bu olayda birilerine teget gecer...
  • sevgili kardeşim devlet eli var daha anlamadın mı, bu işlerde adamın olursa Edirne den gelipte orada ki tarlayı ekersin

İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan araziye 2007 yılında ekim yapan Gülova köylülerinin ekinleri başak vermeye yüz tuttu. Tam bu sırada, Özel İdare ekipleri hazine arazisinin işlenemeyeceği kararı üzerine araziyi dozerlerle yerle bir etti. İki ay sonra Kerim G., havaalanı bitişiğindeki 285 dönümlük arazinin 180 dönümünü düzenleyerek buğday ekti. Gülova köyü sakinlerinin Kumlu Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi'ne yaptıkları itirazlara rağmen tarlalar halen Kerim G. tarafından işleniyor.
 
Hatay Havaalanı'nın yer tahsisinin ardından, havaalanının sınır komşusu Gülova köyünde çok şey değişti. Gülova köyündeki yaklaşık 22 ev Hatay Havaalanı güvenlik sahasında bulunduğu gerekçesi ile yıkıldı. 120 hanelik köyün kaderi ise bu yıkımların ardından tamamen değişti. İl Özel İdaresi'ne tahsisli havaalanı güvenlik sahası içerisinde bulunan 285 dönümlük arazinin 105 dönümü Aydınlı Göçer grubuna tahsis edildi.

Havaalanı yapımı nedeniyle Özel İdare'den icar yoluyla aldıkları yaklaşık 10'ar dönümlük arazileri havaalanı yapımının ardından da sürüp işlemeye devam eden Gülova köylülerine kötü sürpriz buğdayların başak vermesine kısa bir süre Özel İdare yetkililerinden geldi. Güvenlik sahasında ekim yaptırılamayacağını ekinlerin hasadına kısa bir süre kala karar veren İl Özel İdare yetkilileri ekili olan yaklaşık 180 dönümlük araziyi tamamen yok etti. Gülova köyü 1. Azası Salih Çağlar ve İbrahim Güzel bu sürecin başlamasının ardından kısa bir süre sonra bir sabah, kendini Yörüklerin Başkanı olarak tanıtan Kerim G. tarafından yasaklı olan 180 dönümlük araziyi işlediğini fark etti.

Salih Çağlar, "120 hanelik köyümüzde Hatay Havaalanı'nın yapılmasının ardından çok şey değişti. İcar olarak alıp işlediğimiz tarlalar elimizden alındı. Bulabildiğimiz en küçük araziye bizlerde ekim yaptık. Ancak Özel İdare dozerleri ekinleri biçmemize bile izin vermeden tarlaları yok etti. Devletin açtığı yara acımaz dedik ve sustuk. Ancak Gülova köylülerinin ektiği ekinleri yerle bir edenler şimdi kendini Yörükler Başkanı olarak tanıtan Kerim G.'in aynı arazi üzerine ekim yapmasına nasıl izin veriyor anlamış değiliz." dedi.

Çağlar, gerek Kumlu Kaymakamlığına gerekse Hatay İl Özel İdaresine yaptıkları tüm itiraz dilekçelerine rağmen bu güne kadar Kerim G.'nin yasaklı araziye yaptığı ekimle ilgili bir işlem yapılmadığını dile getirdi.

Salih Çağlar, "Bu topraklar, havaalanına sınır ise bizim köyümüze de sınırdır. Eğer işleme ve ekme hakkı tanınacaksa neden Osmaniye'den ya da Kırıkhan'dan gelenlerin ekim yapmalarına izin veriyorlar anlamış değilim. Madem güvenlik sahasında olmasına rağmen ekim izni verilecekti bizim ekinlerimizi neden sökerek heba ettiler. Bu 180 dönümlük araziyi işlemek Gülova köylüsünün hakkıdır." şeklinde konuştu.

Havaalanına komşu arazi paylaşılamıyor!

Yorumlar

apron ~ 15 yıl önce
Hamdolsun mutlaka bu olayda birilerine teget gecer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devlet ~ 15 yıl önce
sevgili kardeşim devlet eli var daha anlamadın mı, bu işlerde adamın olursa Edirne den gelipte orada ki tarlayı ekersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000