14 Temmuz 2013, Pazar 09:54:39

"HAVAALANIMIZ DAHİ OLACAK"

Bilgi Üniversitesi’ni büyütmek istediklerini söyleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu, “Sivil havacılıkta önemli bir adım atıyoruz. Havaalanımız bile olacak” dedi.
  • Hacıııı, 2 yıldır işsizim, işsizzzzzzzzzzzzz. Bilgi mezunuyum . ATPL Frozen var. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?
  • Önüne gelen sivil havacılığa giriyor .Bu alanı da hiç edecekler artık bir düzenleme getirilmeli her üniversite kafasına göre havacılık bölümü açamamalı!
  • Türkiyede de mevcut üniversitelerin pilotluk eğitimi veren fakülteleri olmalı, uçak mühendisiliği, sonra uçak bakım bölümü için teknik eleman yetiştirmek için bölümler açmalı mesela, talep olacağını düşünüyorum en azından havacılığa ciddi katkısı olacağını düşünüyorum.. ülkemizde havacılık hızlı gelişiyor talep olacaktırda oluyorda..
  • Türkiyede de örnekleri var anadolu ünv. thk ünv. gibi uzaklara gitmeye gerek yok Biraz araştırmacı olmak yeterli sayın Rıfar.
  • Bu ve bunun gibi herifler havacılığı google'da öğreniyor olmalı.Amerika'da uçağı olan, North Dakota'dan daha kaliteli üniversiteler de var.Kalite yerine direk en fazla sayıda uçak hangisindeyse onu söylemek tam Türk işi, cehalet akıyor söylediklerinden.Edirnenin nasıl bir havası olduğunu hiç bilmiyor bile.Baharda seller, kışın kar fırtınaları..Evet siz gidin Edirne'ye 150 uçaklık havaalanı kurun sayın mütevilli heyeti başkanı..Arkası bomboş laflar.
  • Eger arkadasin dedigi gibi yillik ucretleri 33000 lira ise buda 17,000 Kanada dolari yapar. Bu para ile Kanada'daki ilk 5 icinde olan bir universitede rahatlikla okunur ve diploman heryerde gecerlidir. Kim tinlar Bilgiden mezun olmussun olmamissin ama University of Toronto veya McGill'den al diplomayi bu para ile bari egitimin bosa gitmez. (burda ayriyeten universitelerin hepsi birbirleriyle hemen hemen ayni seviyededir, ve okul bitince bitirdigin universiteye degil, tecrubene ve notlarina bakarlar)
  • Edirne de eğitim meydanı ? kar kış kıyamet, bol bol zincir takıp çıkarmayı öğrenirler orada. Uçuş eğitimi için çok uygun yani !
  • Bu kadar issiz pilot varken bi de siz ucus okulu acin. Sistemsiz bir ulkemiz var. Bir kiside ciksin desin ki thy okul acti ve istihdami oradan olacak bu kadar pilot nerede is bulacak. SHGM DEN adim bekliyoruz.
  • 1)2009'da 19.000 tl olan okul fiyatları sene 2013 30.000 ile 33.000 arası değişir hale geldi ! 2)Tophane'de ki yurt kız öğrenciler mağdur olacak şekilde revize edildi. Öğrenciler zorda bırakıldı 3)Akademisyenler işten çıkarıldı. 4)Asistanlara 10+2 sözleşme önerilerek kadrolar başka şekilde doldurulmaya ve asistanlar zor durumda bırakılmaya başlandı. 5)Dolapdere Kampüsünün yarısı kapıtıldı, dersler aksadı, muhattap bulanamadı. 6)Kantin fiyatları aldı başını gitti, havaalanı yapılacakmış ! 7)Öğrenci Birliği Başkanı yolsuzluktan itham edildi, yönetimden kimse sesini çıkarmadı. 8)Okulda ki Otto ve Tamirhane alkolsuz mekanlar haline getirildi kimin kafeleri oldu acaba ? Liste daha uzar gider..Rıfat Bey siz Santral'de ki o güzel binanızda havaalanı hayallerinize devam edin.Santralde yürürken size selam vermk isteyn öğrencilern yüzüne de bakmayn.Bu yönetmle yaparsınız havaalanı ama unutmayın ki orası bir ticarethane değil okul ! Benim 150 uçağm olsa ne olur daha shuttle da oturamıyorum..

Vatan gazetesi yazarlarından Elif Ergu'ya ropörtaj veren Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfar Sarıcaoğlu, sivil havacılığa girme planlarının olduğunu belirtti.

Sarıcaoğlu geleceğin mesleği olarak gördüğü sivil havacılık üzerine şunları söyledi;

Sizle daha önce konuştuğumda bazı alanları işaret etmiş ve geleceğin mesleği olarak gördüğünüzü söylemiştiniz...

Evet. Sivil havacılığı işaret etmiştim sanırım. Biz de Sivil Havacılık alanında önemli bir adım atıyoruz.

- Pilot mu yetiştireceksiniz?

Bir havaalanımız dahi olacak. Dünyada bunun örnekleri var. Örneğin, North Dakota Üniversitesi’nin 150 uçağı var. Bu konuda bizde çok iddialıyız. Bunun için de çalışıyoruz. Bilgi Üniversitesi büyüyecek. Büyümeyi durdurursak o yeri başkaları durdurur. Felsefemiz bu. Fakülte sayımızı ve inovasyonu artırıyoruz. Geçenlerde Edirne Valisi ile birlikteydim. Orada 2 alanda olacağız. Mimari ve sivil havacılık alanında önemli işler yapacağız. Büyüme planımız içinde Adana da var. Biz diğer illerde de olmak istiyoruz. 5 yıllık plan yapıyoruz. 2018’de bugün 14 bin olan nüfusumuz 22 bin olacak. Sağlıkta büyümek istiyoruz. Bölgesel bir üniversite olmak istiyoruz. Atina, Varna, Erbil gibi şehirlerde eğitsel faaliyetleri artırdık.

"HAVAALANIMIZ DAHİ OLACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 11 yıl önce
Hacıııı, 2 yıldır işsizim, işsizzzzzzzzzzzzz. Bilgi mezunuyum . ATPL Frozen var. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Önüne gelen sivil havacılığa giriyor .Bu alanı da hiç edecekler artık bir düzenleme getirilmeli her üniversite kafasına göre havacılık bölümü açamamalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
Türkiyede de mevcut üniversitelerin pilotluk eğitimi veren fakülteleri olmalı, uçak mühendisiliği, sonra uçak bakım bölümü için teknik eleman yetiştirmek için bölümler açmalı mesela, talep olacağını düşünüyorum en azından havacılığa ciddi katkısı olacağını düşünüyorum.. ülkemizde havacılık hızlı gelişiyor talep olacaktırda oluyorda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünyada mı ? ~ 11 yıl önce
Türkiyede de örnekleri var anadolu ünv. thk ünv. gibi uzaklara gitmeye gerek yok Biraz araştırmacı olmak yeterli sayın Rıfar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
150 uçakmış ~ 11 yıl önce
Bu ve bunun gibi herifler havacılığı google'da öğreniyor olmalı.Amerika'da uçağı olan, North Dakota'dan daha kaliteli üniversiteler de var.Kalite yerine direk en fazla sayıda uçak hangisindeyse onu söylemek tam Türk işi, cehalet akıyor söylediklerinden.Edirnenin nasıl bir havası olduğunu hiç bilmiyor bile.Baharda seller, kışın kar fırtınaları..Evet siz gidin Edirne'ye 150 uçaklık havaalanı kurun sayın mütevilli heyeti başkanı..Arkası bomboş laflar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eo kanada ~ 11 yıl önce
Eger arkadasin dedigi gibi yillik ucretleri 33000 lira ise buda 17,000 Kanada dolari yapar. Bu para ile Kanada'daki ilk 5 icinde olan bir universitede rahatlikla okunur ve diploman heryerde gecerlidir. Kim tinlar Bilgiden mezun olmussun olmamissin ama University of Toronto veya McGill'den al diplomayi bu para ile bari egitimin bosa gitmez. (burda ayriyeten universitelerin hepsi birbirleriyle hemen hemen ayni seviyededir, ve okul bitince bitirdigin universiteye degil, tecrubene ve notlarina bakarlar)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edirne ~ 11 yıl önce
Edirne de eğitim meydanı ? kar kış kıyamet, bol bol zincir takıp çıkarmayı öğrenirler orada. Uçuş eğitimi için çok uygun yani !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 11 yıl önce
Bu kadar issiz pilot varken bi de siz ucus okulu acin. Sistemsiz bir ulkemiz var. Bir kiside ciksin desin ki thy okul acti ve istihdami oradan olacak bu kadar pilot nerede is bulacak. SHGM DEN adim bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
#direnbilgili ~ 11 yıl önce
1)2009'da 19.000 tl olan okul fiyatları sene 2013 30.000 ile 33.000 arası değişir hale geldi ! 2)Tophane'de ki yurt kız öğrenciler mağdur olacak şekilde revize edildi. Öğrenciler zorda bırakıldı 3)Akademisyenler işten çıkarıldı. 4)Asistanlara 10+2 sözleşme önerilerek kadrolar başka şekilde doldurulmaya ve asistanlar zor durumda bırakılmaya başlandı. 5)Dolapdere Kampüsünün yarısı kapıtıldı, dersler aksadı, muhattap bulanamadı. 6)Kantin fiyatları aldı başını gitti, havaalanı yapılacakmış ! 7)Öğrenci Birliği Başkanı yolsuzluktan itham edildi, yönetimden kimse sesini çıkarmadı. 8)Okulda ki Otto ve Tamirhane alkolsuz mekanlar haline getirildi kimin kafeleri oldu acaba ? Liste daha uzar gider..Rıfat Bey siz Santral'de ki o güzel binanızda havaalanı hayallerinize devam edin.Santralde yürürken size selam vermk isteyn öğrencilern yüzüne de bakmayn.Bu yönetmle yaparsınız havaalanı ama unutmayın ki orası bir ticarethane değil okul ! Benim 150 uçağm olsa ne olur daha shuttle da oturamıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000