28 Nisan 2010, Çarşamba 09:25:00

"Havaalanı’nın pist sorunu çözülsün"

Kahramanmaraş Havaalanı’nın Nisan ayı başından itibaren bakıma alınarak 3 ay süreyle uçuşlara kapatılması pist sorununu tekrar gündeme getirdi.
  • Hatay'a,Elazığ'a ve Türkiye'nin diğer havaalanlarına yatırım yapılırken şu güzel memleketimin havaalanına yatırım yapmak bu kadar zor mudur? Allah aşkına, biz üvey evlatmıyız.İlla yarım mı yapılmalı yani havaalanı, bu pistin uzunluğunu 700 metre daha artırın ve 3000 metreye tamamlayın lütfen artık, en ufak bir durumda uçuşların iptal edilmesinden bıktık.Seçim zamanı Sayın Başbakan sizin bakanınız benim demeyi biliyor,hadi bakalım göstersin kendini.
  • pist sorununun cozumu icin lutfen gereken yapilsin efendim.
  • 2300 metre gibi kısa pist kadar ciddi olan diğer bir sorun da pist yönlerinin cross rüzgara açık olması. özellikle ilk ve sonbaharda her 3-4 uçaktan birinin inemeyip antepe divert ettiğini göz önüne alırsak sorun, yolcu varlığı-yokluğu değil, uçuş güvenliği oluyor. çok zor yaklaşması, iniş-kalkışı olan bir meydan ve pistin uzatılması mania değerlerinden dolayı pek de kolay değil. cross rüzgar da engellenemez. o halde bence en iyisi oğuzeli iptal edilecek maraş-antep arasına bir liman yapılacak. adıyamana bile hizmet verebilir öyle bi liman. saygılar...
  • Pist başına petrol istasyonu işini iyi düşünmüşüz. Esasında pist sonuna da bir tane koymak gerekir. Arada yakıt biterse öteki uçtan alıp kalkarsın. Biz süperiz.
  • Nüfusu 1 milyonu asmis bir sehrin hava alani hem pist olarak hemde yapi olarak hicmi ama hic yakismiyor.Madem bir is yapiyonuz adam gibi yapin yada hic yapmayin.K.Marasin potansiyeli o kadar büyükki sirf sanayicisi gelip gitse zaten ucaklar doluyor.Bu pist olayi cok önemli umarim yapilmisken bunuda yaparlarda büyük ucaklarin inisini saglarlar.Gurbetcisi cok olan sehirlerimizden birisidir bu yüzden pisma olunacagini hic zannetmiyom
  • bu meydana atlas uçarken ILS takılacaktı.şimdi lafı bile yok.
  • Kahramanmaras hava alaninin insaat islemi baslamisken pist sorununun mutlak giderilmesi gerek.Özellikle yurtdisi baglantili ucuslara elverisli saatlerede planlama yapilirsa bakalim doluyor mu dolmuyor mu görünür.Bizim sayemizde antep ve adana doluluk orani cok özelliklede yaz sezonunda..
  • Bora Jet nasil olsa yeni ucaklar getiriyor. Onlar icin bicilmis kaftan bu havalani. Birde koltuk garantisi aldirlarmi tamam.
  • Pist kapanmadan Ankara'ya günde 3 sefer vardı. O seferler bile dolmuyordu. Her gün sefer konulsa nasıl dolacak merak ediyorum... Kahramanmaraş halkı önlerine gelen fırsatı değerlendirmiyor. Uçmuyorlar. Bu gidişle bu güzel nimet tamamen ellerinden alınır...

Kahramanmaraş Havaalanı’nın pist uzunluğunun standartlardan kısa olması ve pist başındaki petrol istasyonu nedeni ile pistin bir bölümünün pas geçilmesi nedeni ile büyük uçakların sefer yapmasına engel oluşturuyor, diğer uçaklar da pistin kısalığı yüzünden sık sık sorunla karşılaşıyor. Kahramanmaraş kamuoyu havaalanının bakım çalışmaları sırasında pist sorununun da çözülmesini istiyor.

MHP Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, sorunun çözümüne yönelik olarak bu güne kadar kararlı bir irade sergilenmediğini ve küçük çaplı iyi niyet girişimlerinin de sorunu çözemediğini iddia etti. Başbakan Erdoğan talimat verdiği takdirde pist sorunu için engel oluşturan özel mülkiyet sahibinin ikna edilebileceğini belirten Paksoy; “Kahramanmaraş’ın menfaati için mülkiyet sahibi vatandaşımız bir fedakârlıkta bulunacaksa Valilik ve Belediye de bunun karşılığında vatandaşımızı mağdur etmeyecek çözümü bulmalıdır” dedi.

Konu hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan’a hitaben bilgilendirici ve desteklerini talep eden bir mektupla, havaalanının sorunlarına ilişkin yerel medyada yer alan haber ve yorumlardan oluşan bir dosya da sunduğunu belirten MHP Milletvekili Paksoy şunları kaydetti: “Bu konuda AKP milletvekillerinin ve Belediyenin çözüme yönelik destek vermesi çok önem arz etmektedir. Sorunun çözümüne yönelik Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi TANILIR ve Belediye Başkanı Mustafa POYRAZ’a da birer mektup yazdım. Şahsen bu konuda başta medya olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve kamuoyunun da desteğini önemsiyorum. Halen TBMM’de devam eden Anayasa görüşmeleri tamamlandıktan sonra Kahramanmaraş’ta konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğim. 3 aylık süre tamamlanmadan pist konusu bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.”

YAPILACAK ÇALIŞMALAR MERAKLA BEKLENİYOR

Havaalanının bakım çalışmaları tamamlanmadan pistin uzatılması ile ilgili bir çalışma yapılıp-yapılmayacağı ise kamuoyunda büyük bir merakla bekleniyor. Kahramanmaraş Havaalanının pist ve bir takım sorunlarının yanında sefer sayıları ile ilgili bir düzenleme yapılması da kamuoyunun beklentisi arasında bulunuyor. Kahramanmaraş ve Adıyaman dışında bölgede haftada 3 sefer yapılan başka bir il bulunmazken başta işadamlarımız ve çeşitli kuruluşlar olmak üzere Kahramanmaraş halkı uçak seferlerinin Ankara ve İstanbul’a karşılıklı olarak haftanın 7 günü yapılmasını istiyor.

"Havaalanı’nın pist sorunu çözülsün"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hatay'a,Elazığ'a ve Türkiye'nin diğer havaalanlarına yatırım yapılırken şu güzel memleketimin havaalanına yatırım yapmak bu kadar zor mudur? Allah aşkına, biz üvey evlatmıyız.İlla yarım mı yapılmalı yani havaalanı, bu pistin uzunluğunu 700 metre daha artırın ve 3000 metreye tamamlayın lütfen artık, en ufak bir durumda uçuşların iptal edilmesinden bıktık.Seçim zamanı Sayın Başbakan sizin bakanınız benim demeyi biliyor,hadi bakalım göstersin kendini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pist sorununun cozumu icin lutfen gereken yapilsin efendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2300 metre gibi kısa pist kadar ciddi olan diğer bir sorun da pist yönlerinin cross rüzgara açık olması. özellikle ilk ve sonbaharda her 3-4 uçaktan birinin inemeyip antepe divert ettiğini göz önüne alırsak sorun, yolcu varlığı-yokluğu değil, uçuş güvenliği oluyor. çok zor yaklaşması, iniş-kalkışı olan bir meydan ve pistin uzatılması mania değerlerinden dolayı pek de kolay değil. cross rüzgar da engellenemez. o halde bence en iyisi oğuzeli iptal edilecek maraş-antep arasına bir liman yapılacak. adıyamana bile hizmet verebilir öyle bi liman. saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pist başına petrol istasyonu işini iyi düşünmüşüz. Esasında pist sonuna da bir tane koymak gerekir. Arada yakıt biterse öteki uçtan alıp kalkarsın. Biz süperiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nüfusu 1 milyonu asmis bir sehrin hava alani hem pist olarak hemde yapi olarak hicmi ama hic yakismiyor.Madem bir is yapiyonuz adam gibi yapin yada hic yapmayin.K.Marasin potansiyeli o kadar büyükki sirf sanayicisi gelip gitse zaten ucaklar doluyor.Bu pist olayi cok önemli umarim yapilmisken bunuda yaparlarda büyük ucaklarin inisini saglarlar.Gurbetcisi cok olan sehirlerimizden birisidir bu yüzden pisma olunacagini hic zannetmiyom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu meydana atlas uçarken ILS takılacaktı.şimdi lafı bile yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kahramanmaras hava alaninin insaat islemi baslamisken pist sorununun mutlak giderilmesi gerek.Özellikle yurtdisi baglantili ucuslara elverisli saatlerede planlama yapilirsa bakalim doluyor mu dolmuyor mu görünür.Bizim sayemizde antep ve adana doluluk orani cok özelliklede yaz sezonunda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bora Jet nasil olsa yeni ucaklar getiriyor. Onlar icin bicilmis kaftan bu havalani. Birde koltuk garantisi aldirlarmi tamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pist kapanmadan Ankara'ya günde 3 sefer vardı. O seferler bile dolmuyordu. Her gün sefer konulsa nasıl dolacak merak ediyorum... Kahramanmaraş halkı önlerine gelen fırsatı değerlendirmiyor. Uçmuyorlar. Bu gidişle bu güzel nimet tamamen ellerinden alınır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000