14 Mayıs 2009, Perşembe 08:06:32

"Havaalanı zaten açık, ama..."

Bir çok yetkilinin Zonguldak Havaalanının Haziran ayında açılması için çaba gösterildiğine yönelik açıklamalara karşı TSO Çaycuma Başkanı Rıfat Sarsık, havaalanının zaten açık olduğunu, yolcu olmaması nedeniyle tarifeli seferlere başlanılmadığını açıkladı.
  • 2006 senesinden beri Haziran uculacak deniyor,sonra sacmaca bir iş dag tıraşlaması bakalım bundan sonra ne gelecek, milleti sade kandırmak ??? Meydan yöreye yeterli capta ucaklara dag tıraşlanmadan müsaitti, yeter işletmeciler yatırım yapsın, Zonguldak Meydanının gelecegi sade Bölgesel, orda 3 senedir Almanyadan Haziran ucuslarımız başlıyacak diyen Müdür artık gereksiz.Traşlanan Dag katlıamına yazık.
  • Zonguldak'lı hemşehrilerime selamlar!

Çaycuma TSO Başkanı ve Zonguldak Havaalanı’nı işleten Sivil Havacılık Kurumu’nun ortaklarından olan Rıfat Sarsık, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rıfat Sarsık, yaptığı açıklamada, havalanın ulaşıma zaten açık olduğunu, yolcu olmaması nedeniyle tarifeli seferlere başlanılamadığını kaydetti. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir çok işadamın uçakla kente geldiğini ve deneme uçuşlarına gelen bir çok uçağın da kolaylıkla alana indiğini söyleyen Sarsık, tarifeli uçaklar için arz talep durumunun önemli olduğunu ifade etti. İstatistiklere göre yeterli yolcunun bulunmaması nedeniyle tarifeli uçuşlara başlanılamadığını ileri süren Sarsık, “Havaalanı zaten açık. Açık olmasa TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu gelemezdi. Öncesinde ve sonrasında da bir çok uçak alana indi. Zaten internette de açık olduğu gözüküyor. Bu bir arz talep meselesidir. Herkes yolcu var diyor ama yolcu yok. Yolcu olsa seferler başlar” dedi. Sarbık, havaalanının en büyük hissenin İl Özel İdaresi’nin olduğu belirtti.

Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ise, engel tepenin tıraşlama işleminin tamamlandığını, deneme uçuşunda başarılı olduğu, teknik sonuçların ve raporların daha sonra geleceğini, raporun ardından yapılacak çevre düzenlemesinden sonra uçuşların yapılabileceğini söylemişti. Görüşmelerin sürdüğü uçak firması sahipleri de, Haziran ayına kadar uçuşa başlamak istediklerini fakat gerekli çevre düzenlemesi ile tarifeli uçuşlar için gerekli iznin verilmesini beklediğini ifade etmişti.

Çelişkili ifadeler nedeniyle kafası karıştığını belirten vatandaşlar da, bu Haziran ayına kadar tarifeli seferlerin başlamaması halinde ise havaalanının açılmasına olan inançlarını yitireceklerini kaydettiler.

SARSIK; "ZONGULDAK'TA KRİZ YOK!"

Rıfat Sarsık, son dönemlerde etkisi iyice hissedilen küresel kriz ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak’ta krizin bulunmadığını ifade eden Sarsık, psikolojik olarak insanların etkilenmesi sonucu bir durgunluk yaşandığını kaydetti. Sarsık, “Burası kamu ağırlık çalışanların bulunduğu bir bölge olması nedeniyle kriz henüz buralarda hissedilmiyor. Sadece vatandaşlar, psikolojik olarak etkileniyor, parasını harcamıyor. Bu da bir durgunluğa neden oluyor. Herkesin kendisine göre kenarında belirli bir parası var ama harcamıyor” dedi.

Köylünün yumurtasını da kentten aldığı hatırlatılan ve suçu iktidarda bulan Sarsık, bu kriz ortamından ve durgunluktan kurtulmak için de topyekün üretime ağırlık verilmesinin gerektiğini söyledi.

"Havaalanı zaten açık, ama..."

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
2006 senesinden beri Haziran uculacak deniyor,sonra sacmaca bir iş dag tıraşlaması bakalım bundan sonra ne gelecek, milleti sade kandırmak ??? Meydan yöreye yeterli capta ucaklara dag tıraşlanmadan müsaitti, yeter işletmeciler yatırım yapsın, Zonguldak Meydanının gelecegi sade Bölgesel, orda 3 senedir Almanyadan Haziran ucuslarımız başlıyacak diyen Müdür artık gereksiz.Traşlanan Dag katlıamına yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zonguldak'lı hemşehrilerime selamlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000