14 Nisan 2010, Çarşamba 07:57:18

Havaalanı yarış pisti oluyor

İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Vatan, Pınarbaşı'ndaki yarış pistini imara açmayı ya da satmayı, atıl durumdaki Çeşme Havaalanı'nı da yarış pisti yaparak otomobil sporlarının hizmetine sunmayı planladıklarını açıkladı.
  • Bildiğim kadarıyla söylüyorum İzmirde uçuş okulu olmak için aylardır denetim bekleyen EGE Havacılık Geçen Hafta Alaçatı meydanı için İl Özel İdare Müdürlüğüne Müraccat etti ancak burasını yarış pisti yapacaz diyerek muracaatlarını beklemeye almışlardır. Haber editörüne duyurulur. (Araştırın Sessiz ama güçlü bir çalışma var izmirde)
  • Sen özel şirket misin? İl özel idaresine ne için yük oluyormuş? 250 dönüm araziden ne geliri bekliyorsun. Yarış yapılmıyorsa dikersin 500.000 adet çam ağacı süper bir orman yaparsın. 20 yıldır Çeşme hava alanını herkezin imreneceği bir hale getirememişsen sana yazıklar olsun. Keşke Çeşme'de 3 tane hava alanı olsa. Böyle yönetici düşman başına. Bitmişiz biz.
  • keşke saw olsaydı...bir işe yarardı...

Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne müracaat ederek yüzde 90'ı hazineye ait olan Çeşme Havaalanı arazisini istediklerini belirten Vatan, olumlu yanıt almayı beklediklerini söyledi.

250 dönümlük alana sahip Pınarbaşı Yarış Pisti'nin gelir elde edilememesi nedeniyle İl Özel İdaresi'nin sırtında kambur olduğunu dile getiren Vatan, Çeşme Havaalanı'nın da hatalı bir yatırım olduğunu savundu. Vatan, yapılacak teknik çalışmanın ardından son kararı İl Genel Meclisi'nin vereceğini söyledi.
 
Çeşme Havaalanı'nın toprak pistini, 90'lı yıllarda İl Özel İdaresi'nin açtığını, ancak daha sonra yatırımın sürdürülmediğini hatırlatan Vatan, "Böyle bir yatırımın ne amaçla yapıldığını bilemiyoruz. Sanıyorum Yunanistan'dan gelecek küçük uçaklar için düşünülmüş. Ancak ne yazık ki ölü bir yatırım. Sadece pisti açılmış ve daha sonra öylece bırakılmış. Biz de yaptığımız çalışma sayesinde eski yıllardaki bilgilere ulaşacağız" diye konuştu.

(Kenthaber)

 

Havaalanı yarış pisti oluyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bildiğim kadarıyla söylüyorum İzmirde uçuş okulu olmak için aylardır denetim bekleyen EGE Havacılık Geçen Hafta Alaçatı meydanı için İl Özel İdare Müdürlüğüne Müraccat etti ancak burasını yarış pisti yapacaz diyerek muracaatlarını beklemeye almışlardır. Haber editörüne duyurulur. (Araştırın Sessiz ama güçlü bir çalışma var izmirde)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen özel şirket misin? İl özel idaresine ne için yük oluyormuş? 250 dönüm araziden ne geliri bekliyorsun. Yarış yapılmıyorsa dikersin 500.000 adet çam ağacı süper bir orman yaparsın. 20 yıldır Çeşme hava alanını herkezin imreneceği bir hale getirememişsen sana yazıklar olsun. Keşke Çeşme'de 3 tane hava alanı olsa. Böyle yönetici düşman başına. Bitmişiz biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
keşke saw olsaydı...bir işe yarardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000