08 Şubat 2011, Salı 08:27:29

HAVAALANI TÜRK-YUNAN İŞBİRLİĞİ İLE YAPILACAK

Türk müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, Yunan Athena ile birlikte dünya havacılık sektörünün yakından izlediği Al Ain Havaalanı'nın hangar, apron ve ilgili alt yapı işleri projesini üstlendi.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin dördüncü büyük şehri Al Ain'de yapılacak askeri havaalanının Mechanical, Electrical, Plumbing (MEP) işlerini AE Arma-Elektropanç yapacak.

Proje; 27 bin metrekare kapalı alanı bulunan hangarı ile apron ve hava alanı operasyonları için gerekli alt yapı ile ileri teknoloji ürünü özel imalatları içeriyor. Ayrıca özel elektrik, elektronik ve mekanik tesisat ile uçak-helikopter bakım ve onarımı için gereken her türlü proses ve donanıma sahip.

AE Arma-Elektropanç'ın bu projede üstlendiği MEP işlerinin sözleşme bedeli yaklaşık 16 milyon Amerikan Doları. Firma, bu proje ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kontratsal büyüklüğünü yaklaşık 210 milyon Amerikan Doları seviyesine taşıdı.

AE Arma-Elektropanç'ın yönetim kurulu başkanı Kemal Kızılhan, şu anda Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına yayılmış birçok ülkede projeler yaptıklarını ve 2011 yılı için Birleşik Arap Emirlikleri'nde 250 milyon Amerikan Doları tutarında yeni kontrat hedeflediklerini belirtti.

Athena'nın 50 senedir inşaat dünyasının içinde olduğunu dile getiren Kızılhan şu ifadeleri kullandı:

"Athena ülkesinde halka açık bir firma. Yunanistan'ın yanında Ortadoğu'da da iş yapıyor. Bugüne kadar HOCTIEF, VINCI, FCC, COSTAIN ve SOFREGAZ gibi dünyaca ünlü firmalar ile proje temelli iş ortaklıkları yürütmüş. Bu projede ise, Athena ile ortaklık bize kısmet oldu. Her iki firma bir ilki yaşıyor. Yaptığımız araştırmaya göre, bugüne kadar bu iki sınır ülkenin firmaları arasında böyle bir ortaklık oluşmamıştır. Bu bir başlangıç Athena ile bu bölgede ve başka ülkelerde ve kıtalarda iş ortaklığımız devam edecektir. Birlikte, diğer projeler için çalışmalarımız sürüyor. AE Arma-Elektropanç aranılan, güvenilen ve her geçen zaman diliminde gücüne güç katan bir bölgesel marka. Bu ortaklık bize, küresel marka olma yolunda çok önemli katkılar sunacaktır."
HAVAALANI TÜRK-YUNAN İŞBİRLİĞİ İLE YAPILACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000