15 Ocak 2013, Salı 08:08:06

HAVAALANI SKANDALI BAŞINI YAKAMADI!

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'tan (SPD) sonra, Brandenburg Eyalet Başbakanı Matthias Platzeck (SPD) hakkında verilen gensoru da reddedildi.

Willy Brandt Havalimanı (BER) inşaatının bitirilememesi nedeniyle Wowereit gibi zor günler yaşayan Platzeck, eyalet milletvekillerinin çoğunluk oyuyla görevini devam sürdürecek. 87 vekilin hazır bulunduğu mecliste SPD ve Sol Parti'den oluşan Hükümetin vekilleri Platzeck'e destek çıktı. Platzeck, siyasi geleceğini belirleyen oylamada oyların 55'ini aldı. Muhalefette bulunan Hıristiyan Demokart, Hür Demokrat ve Yeşiller Partisi ise Platzeck'e karşı oy kullandı.

Sorunlu BER Havalimanı'nın Denetim Kurulu Başkanlığı'nı yarın Wowereit'dan teslim alacak olan Platzeck, BER'den dolayı ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu kaydetti. Bu zamana kadar Denetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Platzeck, siyasi kaderini BER için yapacağı çalışmalarla şekillendireceğini söyledi. Havalimanının açılışı ile ilgili yeni bir tarih vermeyen eyalet başbakanı, maliyeti hakkında da bir bilgi vermedi.

Hafta sonu ‘Günther Jauch' adlı programa çıkan Platzeck inşaatı tamamlanmayan BER den için "Bu dramatik bir durum. Bu bir felaket." diye konuşmuştu. Platzeck, uzmanlar ve sıkı bir kontrol ile bu zamana kadar tamamlanmayan başarısız havalimanı projesini kurtarmayı hedefliyor.

Berlin'de inşaatı devam eden havalimanının açılış tarihi dördüncü defa 23 Ekim 2013'e ertelenmişti. O tarihte açılması teknik hatalardan dolayı mümkün olmayan havalimanı için bu zamana kadar 4,3 milyar Euro harcandı. (Bugün)

HAVAALANI SKANDALI BAŞINI YAKAMADI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000