09 Ocak 2017, Pazartesi 09:22:51

Havaalanı saldırganına ölüm cezası isteniyor

ABD’de, Fort Lauderdale Havalimanı’da etrafa ateş açarak beş kişiyi öldüren saldırganın sorgusu tamamlandı.
  • Islam ve terorizmi ayni kefeye koymalarina tahammul edemiyorum...
  • Biz de idam cezası istiyoruz, memleketin havasını soluyarak israf eden Fetö militanlarından baska kurtuluş yok.Tek çözüm idam başka çözüm yok.
  • Hani insan hakları, batının uygarlığı,çağdaşlığı,medeniyeti,topluma insan kazandırması?

ABD’de, Fort Lauderdale Havalimanı’da etrafa ateş açarak beş kişiyi öldüren saldırganın sorgusu tamamlandı. Esteban Santiago adlı 26 yaşındaki saldırgan ölüm cezası istemiyle yargılanacak.

Santiago’nun geçtiğimiz kasım ayında güvenlik birimlerine saldırı planladığını söylediği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre saldırganın el konulan ruhsatlı silahı, akli dengesinin yerinde olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz ay kendisine teslim edildi.

Porto Riko’da yaşayan saldırganın erkek kardeşi Bryan Santiago, psikolojik sorunları bilinmesine rağmen kardeşine yardım elinin uzatılmadığını, dolayısıyla da saldırının önlenmediğini ifade etti.

Santiago, “Saldırıdan önce biliyorlardı. Bir gecede ansızın bu suçu işleyecek biri diyemezler. Aklından geçenleri daha önceden bildikleri için kızgınız” diye konuştu.

Santiago ayrıca kardeşinin IŞİD örgütüyle bağlantısının olmadığını savundu:

“İnternette radikalleşti gibi söylentiler dolaşıyor. Şunu açıkça vurgulamak istiyorum; O bir Müslüman değildi, hiç bir zaman da olmadı. O hiç bir zaman radikalleşmedi. Hiç bir zaman İslamcı hareketlere katılmadı.”

Florida eyaletinde cuma günü yerel saatle 13:00’da meydana gelen silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş sekiz kişi de yaralanmıştı. Saldırgan olay yerine polise teslim olmuştu.

Kanlı eylemin yaşandığı Fort Lauderdale Havalimanı yeniden faaliyete geçti.

Havaalanı saldırganına ölüm cezası isteniyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Gula ~ 7 yıl önce
Islam ve terorizmi ayni kefeye koymalarina tahammul edemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İdam ~ 7 yıl önce
Biz de idam cezası istiyoruz, memleketin havasını soluyarak israf eden Fetö militanlarından baska kurtuluş yok.Tek çözüm idam başka çözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Tüm dünyada idam cezasına karşı olumsuz bir görüş hakimken bizim getirmemiz mantıksız olur. Daha çocuk tacizcisine doğru düzgün ceza verilmeyen, senelerdir beraber çalışıp sonra kandırıldık denilen ülkede idam cezasının düzgün verileceğine inanmıyorum.
Batı ~ 7 yıl önce
Hani insan hakları, batının uygarlığı,çağdaşlığı,medeniyeti,topluma insan kazandırması?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Abd nin batıdaki örnek alınacak ilk ülke olmadığı aşikar. Gidin bakın Avrupaya batı sadece Abd den mi ibaret?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000