22 Nisan 2009, Çarşamba 09:45:29

Havaalanı için geri sayım başladı

Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Hakkari Yüksekova'ya havaalanı yapılması için ihaleye çıkacak...
  • proje bedelinin %10 nun 5,5 milyon olması, tamamının 55. milyon tl. olması demekki, bu bedelin açıklanması kamu ihale kanunu hükümlerine göre suçtur. ya dlh, yada dpt bunu açıklamakla suç işliyor
  • evet yüksekovaya havaalanı şart. türkiyenin en ucu, ulaşım çok zor. üstelik nüfusun yarısından çoğu öğretmeni asker gibi dışardan gelen kamu görevlilerinden oluşuyor. bu insanların yaz tatillerindei resmi tatillerde, sömestr tatillerinde memleketlerine gidip gelmeleri işkence halini alıyor. biz de arkadaşlarımız ziyarete gitmek, kiraz fistan giyip eğlenmek, otlu peynjir yemek, şemmame oynamak istiyoruz ama ulaşım zorluğundan ötürü gidemiyoruz.DLH ye teşekkürler.

DLH Genel Müdürlüğü, 2009 yatırım programında yer alan Hakkari Yüksekova'ya yapımı planlanan havaalanına ilişkin fizibilite çalışmalarını bitirerek, projelerini tamamladı.

DLH Genel Müdürlüğü, Şubat sonunda Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT), Hakkari Yüksekova Havaalanı'nın ihale edilmesi için proje bedelinin yüzde 10'una denk gelen 5,5 milyon TL'lik ek ödenek istedi.

DPT'nin 5,5 milyon TL'lik ek ödeneği hafta başında onaylamasının ardından, Hakkari Yüksekova Havaalanı yapım ihalesi sürecini başlatan DLH, 2009 içinde havaalanının üst yapı işlerinin ihalesine de çıkmayı planlıyor.

Hakkari Yüksekova Havaalanı, konvansiyonel boyutta ve uluslararası uçuş yapılabilecek nitelikte inşa edilecek. Havaalanının en geç 3 yıl içinde sivil uçuşlara açılması planlanıyor.

DLH Genel Müdürlüğü, fizibilite çalışmaları ve kamulaştırmaları tamamlanan Şırnak Havaalanı'nın yanı sıra daha önce altyapı işine il özel idareleri tarafından başlanan, ancak 2002'de inşaatı durdurulan Iğdır ve Bingöl havaalanlarının altyapı ihalesine ise bu yıl içinde çıkmayı hedefliyor.

Havaalanı için geri sayım başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
proje bedelinin %10 nun 5,5 milyon olması, tamamının 55. milyon tl. olması demekki, bu bedelin açıklanması kamu ihale kanunu hükümlerine göre suçtur. ya dlh, yada dpt bunu açıklamakla suç işliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet yüksekovaya havaalanı şart. türkiyenin en ucu, ulaşım çok zor. üstelik nüfusun yarısından çoğu öğretmeni asker gibi dışardan gelen kamu görevlilerinden oluşuyor. bu insanların yaz tatillerindei resmi tatillerde, sömestr tatillerinde memleketlerine gidip gelmeleri işkence halini alıyor. biz de arkadaşlarımız ziyarete gitmek, kiraz fistan giyip eğlenmek, otlu peynjir yemek, şemmame oynamak istiyoruz ama ulaşım zorluğundan ötürü gidemiyoruz.DLH ye teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000