02 Mayıs 2008, Cuma 16:37:14

Havaalanı için çalışmalar sürüyor

Sinop'ta, 31 Ocak 2002 tarihinde hava trafiğine kapatılan ve 2007 ekim ayında onarım çalışmaları başlatılan havaalanının yıl içerisinde uçuşlara açılması yönündeki çalışmalar sürüyor.
  • Maalesef uçuşların başlaması da artık devlet eliyle değil, sayın Ahmet Gökmen. Uçuşların başlaması için Sinop'a uçmanın karlı olacağıyla ilgili olarak bir havayolunu ikna etmeniz gerekiyor.Havaalanı'nın faal hale getirilmesi buraya sefer düzenleneceği anlamına gelmiyor.

Kapatılmadan önce havaalanında çalışan ve daha sonra başka havaalanlarında görevlendirilen personelin bir kısmının da geçi görevlendirmeyle Sinop Havaalanı'na geldiği bildirildi. Bu arada sivil toplum kuruluşları da havaalanının açılması yönünde atılan adımları destekliyor. Sinop Gençlik Kültür Turizm ve Değişim Derneği Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, havaalanının açılmasının Sinop ekonomisine ve turizmine katma değer kazandıracağına inandıklarını söyledi. Uçuşların başlaması ve sonrasında devam etmesinin Sinoplunun elinde olduğunu belirten Gökmen, her şeyi devletten beklemek yerine, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini kaydetti.

Ahmet Gökmen, "2002 yılında uçuşlara kapatılan havaalanımızın tekrar hava trafiğine açılması ilimiz açısından oldukça sevindirici bir gelişme. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan seferlerin tekrar kesintiye uğramaması için duyarlı ve ilgili davranmak gerektiğine inanıyorum. Bunun için de seferlerde uygulanacak ücret tarifesinin mümkün olduğu kadar ekonomik olmasını sağlamak ve hava ulaşımını teşvik etmek gerekiyor. Tabi bu arada her şeyi devletten beklemenin ilimize hiç bir şey kazandırmadığını yıllardır test ettik. Bu konuda Sinop halkı ve sivil toplum örgütlerinin çok daha duyarlı olmaları gerektiği kanaatindeyim. Yani seferlerin başlaması elbette devlet eliyle olacaktır; ancak devamını sağlamak topyekun tüm Sinoplunun elindedir. Havaalanının açılması noktasında büyük gayretleri olan sayın valimize ve diğer tüm ilgililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Havaalanı için çalışmalar sürüyor

Yorumlar

mutluc ~ 16 yıl önce
Maalesef uçuşların başlaması da artık devlet eliyle değil, sayın Ahmet Gökmen. Uçuşların başlaması için Sinop'a uçmanın karlı olacağıyla ilgili olarak bir havayolunu ikna etmeniz gerekiyor.Havaalanı'nın faal hale getirilmesi buraya sefer düzenleneceği anlamına gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000