27 Temmuz 2010, Salı 11:02:40

Havaalanı, Hakkari için dönüm noktası olacak

Hakkari Valisi Muammer Türker, havaalanının, Hakkari ve Yüksekova'nın kaderini değiştirecek önemli bir yatırım olduğunu söyledi.
  • Burada birçok arkadaş bölgeyi bilmeden sallamış. Birincisi Hakkarinin ilçesi olan Yüksekova Hakkari merkezden kat kat gelişmiştir. Özel hastane bile mevcuttur. Yüksekova halkı hepimizden daha zengindir. Sebebini söylememe gerek yok sanırım. Ayrıca coğrafi koşullar olarak Hakkaride havaalanı yapılabilecek tek yer Yüksekovadır. Bildiğin ovadır Yüksekova :). Dolayısıyla havaalanının Hakkari yerine Yüksekovaya yapılması çok doğru bir karardır. Ağrıyla, OrGi ile kıyaslamamak lazım. Emin olun işler bu havaalanı. İzleyin görün...
  • pkk lı kalleşler inen kalkan uçaklara roketatarlarla saldırmazlar inşallah.
  • doğuda nereyi açtılarsa hepsi tuttu. ağrıdaki problem sis. kışın haftada 1 uçak ancak uçabiliyor. ancak hakkari diğer doğu illeri gibi değil. o şehirde terörden başka hiçbirşey gelişmemiş. buraya thy dahil hiç bir hava yolu şirketi uçmak istemez. önce sınırı temizleyin pekakayı bitirin sonra yapın hava limanını. gönül rahatlığıyla gezelim yurdumuzu
  • HAKKARI DEGIL YUKSEKOVA HAVALIMANI DIYEN ARKADAS HIC TURKIYE HARITASINDA HAKKARININ YERINE BAKMAK AKLINA GELDIMI ACEP.LAF OLSUN TORBA DOLSUN BURDAKI YORUMLARIN COGU GIBI.
  • bursa değil yenişehir havaalanı olduğu gibi . hakkariye 65 km olacakmış ya şimdi bu hakkari havaalanımı oluyor. havaalanları elbette şehir dışında olmalı fakat çok uzak olmamalı. idealim şehir merkezi -havaalanı en fazla 15-20 km arası olması.
  • SIRADA OR-Gİ VAR. BİRAZ GELECEĞİ DÜŞÜNÜN 10 YIL SONRA BU MEYDANLAR VIZIR VIZIR İŞLEYECEK. TÜRKİYE O KADAR BÜYÜK BİR ÜLKEKİ BU MEYDANLARI KALDIRIR.
  • baktıgımızda ılk olarak ınsanların ekonomık durumları ıyı olmaıdıgı ıcın bu ucaklara nasıl bınsınler bır ılenın aylık gelırı 250 300 tl ıken bır ucagın bılet fıyatı yaklasık 160 oldugunu dusunursenız bır ınsan sanırım bır ayn boyunca bır ucak bıletı ıcın calısacak ne garıp ıste zaten ekonmık durumu kotu olan bır sehır terorde bndan nemalanıyor ama gereklı bır havalımanı bunuın sayesınde kuzey ıraktan gelen yolcularda oılacaktır buna meınım ama yerlı halkında bınmesını ıstıyorsak ınsanlara ıs sahası acmalı ekonomık durumlarını ıyılestırmelıyız,yoksa devler erkanının elıp gıdecegı bır havalımanı olmaktan oteye gıdemez aynen necmettın erbakanın yaptıgı gıbı ayvalık tarafına yaptırdıgı havalamanı gıbı bır durum soz konusu olur mılyon dolarla co
  • 12,50ye cevap: 2010 haziran sonu toplam trafik: VAN : 3.767 erzurum: 3.143 malatya: 2.763 elazığ: 1.986 AĞRI: 4 (2010?) ! öğren sonra tartışmaya gir!
  • Dostum Ağrı havaalanı için tam bir hüsran demişsin;çok yazık bilip bilmeden yazıp çiziyorsun. Ağrı havaalanında şu an pist genişletme ve uzatma çalışmaları var.Ekimde açıldığında dhmideki yolcu istatistiklerini takip etmeni istiyorum
  • biraz mantıklı ve geniş düşünün. ağrı havaalanı yapılırkende böyle abartıldı ama sonuç tam bir hüsran ve zarar. van ferit melen öğretmenide askeride poliside doktoruda taşıyacak kapasitede. terör riski var her havayolu hakkariye uçmaz !

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hakkari'ye 65, Yüksekova ilçesine ise 5 kilometre uzaklıkta inşa edilen havaalanı temeli, 17 Temmuzda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katıldığı törende atıldı. 2 milyon metrekare alan üzerinde inşa edilecek, 3 bin 200 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde piste sahip olacak havaalanı, kentte büyük heyecan yarattı.

Vali Muammer Türker, havaalanının alt yapı işlerinin, 2012 yılının sonunda tamamlanmasını, 2013 yılı başında ise uçakların inip kalkmasını planladıklarını belirtti.

Hakkari'nin, Türkiye'nin en köşe noktasında yer aldığını, ulaşımın ve arazi yapısının zor olduğunu anlatan Vali Türker, bu yatırımla Hakkari'nin dünyaya açılacağını bildirdi.

HAVAALANI SAYESİNDE HAKKARİ ÜST LİGE TERFİ EDECEK

Havaalanı sayesinde, burada yaşayan insanların, hastaların, öğrencilerin başka illere rahat bir şekilde gidebileceğini, doktorun, mühendisin, öğretmenin ve diğer çalışanların gönül rahatlığı ile buraya gelebileceğini ifade eden Vali Türker, şöyle devam etti:

''Hakkari'nin öteden beri ekonomik, geri kalmışlık ve güvenlik ile ilgili sorunları olduğunu söylüyoruz. Bunu kırmanın en önemli yolunun, kentin yatırım açısından cazip hale getirilmesi olduğunu ifade ediyoruz. Havaalanı bu bakımdan da çok ciddi bir kırılma noktası yaşatacak. Havaalanının kurulması aslında, buranın bir üst lige terfi etmesi anlamını taşıyor. Yani bir anlamda sınıf atlayacağız. Sınıf atladığımız takdirde başka yatırımlar da gelecek. Havaalanı, Hakkari ve Yüksekova'nın kaderini değiştirecek bir yatırımdır.''

HAKKARİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ŞEN

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen de, havaalanının hizmete girmesiyle yurt içinden ve dışından çok sayıda kişinin Hakkari'ye gelebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Havaalanı, bizim için önemli bir unsur. Havaalanı kültürleri, halkları, ülkeleri birleştiren, yakınlaştıran ve ulaşımı kolaylaştıran önemli bir yatırımdır. Turizmde, sağlıkta, eğitimde ve yaşamın her alanında ilimiz için yararlı olacaktır. Havaalanı komşu ülke ilişkilerimiz açısından da çok önemli. Kültür ve turizm paylaşımı sağlanacak. Turizm bakımından daha iyi günleri göreceğiz. Kente insan akışı olduğu zaman ekonomi de olumlu etkilenecek. Dolayısıyla bu hizmeti çok önemsiyorum ve daha büyük hizmetlerin yapılmasını diliyorum.''

HAKKARİ'YE GELEN ÖĞRETMEN VE DOKTORLAR ARTIK İSTİFA ETMEYECEK

Esnaf Hamdullah Çelebioğlu ise kente en yakın havaalanının Van'da bulunduğunu, Hakkari'den Van'a yaklaşık 3 satte ulaştıklarını ifade ederek, bu mesafenin yorucu ve sıkıcı olduğunu vurguladı.

Havaalanının hizmete girmesiyle ulaşım sorununun biteceğini ifade eden Çelebioğlu, ''Şimdiye kadar Hakkari'ye gelmeyen veya geldikten kısa süre sonra istifa eden öğretmenler ve doktarlar ulaşım sıkıntısını gerekçe gösteriyorlardı. Havaalanı ile bu sorunlar da bitecek. Havalanı ilin ekonomi ve ticari hayatına yüzde 100 katkı sağlayacak'' dedi.

Hakkarili Musa Ağacanoğlu da Ankara'ya sevk edilen hastaların, karayolu ile yaklaşık 27 saat süren yolculuğun ardından ulaşabildiğini anlatarak, ''Hakkari'de havaalanının olmaması, bizleri üzüyordu. Hakkari'de böyle bir değişimi yıllardır bekliyorduk. Çok mutlu ve sevinçliyiz'' diye konuştu.

Havaalanı, Hakkari için dönüm noktası olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Burada birçok arkadaş bölgeyi bilmeden sallamış. Birincisi Hakkarinin ilçesi olan Yüksekova Hakkari merkezden kat kat gelişmiştir. Özel hastane bile mevcuttur. Yüksekova halkı hepimizden daha zengindir. Sebebini söylememe gerek yok sanırım. Ayrıca coğrafi koşullar olarak Hakkaride havaalanı yapılabilecek tek yer Yüksekovadır. Bildiğin ovadır Yüksekova :). Dolayısıyla havaalanının Hakkari yerine Yüksekovaya yapılması çok doğru bir karardır. Ağrıyla, OrGi ile kıyaslamamak lazım. Emin olun işler bu havaalanı. İzleyin görün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pkk lı kalleşler inen kalkan uçaklara roketatarlarla saldırmazlar inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
doğuda nereyi açtılarsa hepsi tuttu. ağrıdaki problem sis. kışın haftada 1 uçak ancak uçabiliyor. ancak hakkari diğer doğu illeri gibi değil. o şehirde terörden başka hiçbirşey gelişmemiş. buraya thy dahil hiç bir hava yolu şirketi uçmak istemez. önce sınırı temizleyin pekakayı bitirin sonra yapın hava limanını. gönül rahatlığıyla gezelim yurdumuzu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAKKARI DEGIL YUKSEKOVA HAVALIMANI DIYEN ARKADAS HIC TURKIYE HARITASINDA HAKKARININ YERINE BAKMAK AKLINA GELDIMI ACEP.LAF OLSUN TORBA DOLSUN BURDAKI YORUMLARIN COGU GIBI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bursa değil yenişehir havaalanı olduğu gibi . hakkariye 65 km olacakmış ya şimdi bu hakkari havaalanımı oluyor. havaalanları elbette şehir dışında olmalı fakat çok uzak olmamalı. idealim şehir merkezi -havaalanı en fazla 15-20 km arası olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SIRADA OR-Gİ VAR. BİRAZ GELECEĞİ DÜŞÜNÜN 10 YIL SONRA BU MEYDANLAR VIZIR VIZIR İŞLEYECEK. TÜRKİYE O KADAR BÜYÜK BİR ÜLKEKİ BU MEYDANLARI KALDIRIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
baktıgımızda ılk olarak ınsanların ekonomık durumları ıyı olmaıdıgı ıcın bu ucaklara nasıl bınsınler bır ılenın aylık gelırı 250 300 tl ıken bır ucagın bılet fıyatı yaklasık 160 oldugunu dusunursenız bır ınsan sanırım bır ayn boyunca bır ucak bıletı ıcın calısacak ne garıp ıste zaten ekonmık durumu kotu olan bır sehır terorde bndan nemalanıyor ama gereklı bır havalımanı bunuın sayesınde kuzey ıraktan gelen yolcularda oılacaktır buna meınım ama yerlı halkında bınmesını ıstıyorsak ınsanlara ıs sahası acmalı ekonomık durumlarını ıyılestırmelıyız,yoksa devler erkanının elıp gıdecegı bır havalımanı olmaktan oteye gıdemez aynen necmettın erbakanın yaptıgı gıbı ayvalık tarafına yaptırdıgı havalamanı gıbı bır durum soz konusu olur mılyon dolarla co

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
12,50ye cevap: 2010 haziran sonu toplam trafik: VAN : 3.767 erzurum: 3.143 malatya: 2.763 elazığ: 1.986 AĞRI: 4 (2010?) ! öğren sonra tartışmaya gir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dostum Ağrı havaalanı için tam bir hüsran demişsin;çok yazık bilip bilmeden yazıp çiziyorsun. Ağrı havaalanında şu an pist genişletme ve uzatma çalışmaları var.Ekimde açıldığında dhmideki yolcu istatistiklerini takip etmeni istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biraz mantıklı ve geniş düşünün. ağrı havaalanı yapılırkende böyle abartıldı ama sonuç tam bir hüsran ve zarar. van ferit melen öğretmenide askeride poliside doktoruda taşıyacak kapasitede. terör riski var her havayolu hakkariye uçmaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000