04 Şubat 2011, Cuma 08:21:50

HAVAALANI GÖÇMEN POLİS ARIYOR

Almanya'nın en büyük havaalanı Frankfurt Main'de görevlendirilmek üzere çok sayıda göçmen kökenli polis adayı aranıyor.
  • Gesammtschule mezunlarına polislik yok mu ? Ben Duisburg Gesammtschule okumuştum...
Havaalanının güvenliğinden sorumlu olan Federal Polis Teşkilatı'nın Başkanı Matthias Seeger, Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, "Biz sadece akademisyen değil, orta okul (Realschule) mezunlarını da arıyoruz" dedi. Bu amaçla, gazete, radyo, televizyon ve internette yayınlanacak iş ilanlarıyla, temel okul (Hauptschule), orta okul (Realschule) ve lise (Gymnasium) mezunlarının, polis mesleğine özendirilmeye çalışılacağı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, Frankfurt Havaalanı'nda görev yapan 2.150 Federal Polis Teşkilatı görevlisinin yüzde 3,5'i göçmen kökenli. Havaalanı Emniyet Müdürü Wolfgang Wurm, bu oranın yüzde 20'lere çıkarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Öte yandan Hessen Eyaleti'ndeki emniyet teşkilatı için "göçmen kökenli polis adaylarının kazanılması" amacıyla hazırlanan ve Hürriyet Gazetesi'nin de medya partnerliğini yaptığı pilot proje, Nisan 2010'da Wiesbaden'de start verilmişti. Bu kampanya sayesinde, polislik mesleğine yapılan başvuru sayısı 2010 sonu itibariyle yüzde 14'ten yüzde 19'a yükselmişti.

(Hürriyet.de)

HAVAALANI GÖÇMEN POLİS ARIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Gesammtschule mezunlarına polislik yok mu ? Ben Duisburg Gesammtschule okumuştum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000