15 Şubat 2009, Pazar 09:48:14

"Havaalanı çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak"

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çukurova Havaalanı ile ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını, söz konusu havaalanının sadece turizmde değil, tarımsal ürünlerin nakliyesinde de bölgeye önemli katkılar sunacağını söyledi.
  • yenice birakin mersini, adanaya tarsustan bile daha yakin! neden boyle bir ise kalkisiyorlar anlamadim! adana havalimani ve yeniceye yapilacak olan havalimaninin arasinda on dakikalik mesafe var! on dakika icin mersine turist mi gelmiyor, otelmi yapilmiyor?
  • birkereyenice adanaya mersinden daha yakınne akılsızlık buyasanki adana da iki havaalanı olacakmış gibi
  • yüzde 30 kapasiteyle çalıştığı söylenen adana havalimanına rakip geliyor
  • bu ülke nekakadar zengin bi ülkeymişte meğer haberimiz yokmuş adana ve çevere ilçelerinin dörtebir kadar nufusuolan mersin havalanını çok yersiz buluyorum şu anda hala hazırdaki adana hava alanı bile yüzde otuz kapasite ile çalışıyor derken

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda 2008 yılında yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde kurulması planlanan "Çukurova Havaalanı" ile ilgili olarak başlatılan çalışmalarda önemli bir aşama kaydedildiğini anlattı.

Bölgede havaalanı yapılabilecek alanların belirlenerek, toprak ve zemin etütlerinin yapıldığını ve inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak tahmini bütçenin de çıkartıldığını anlatan Aksoy, "Önümüzdeki günlerde havaalanıyla ilgili olarak çalışmalar hayata geçirilecek. Mersin'de yapılacak olan havaalanı da sadece turizm açısından değil, tarım ürünlerinin nakliyesinde de bölgeye önemli avantajlar kazandıracak" dedi.

Turizm alanında yapılan çalışmaları da değerlendiren Aksoy, kentin geleceğini turizmde aradığını ve bu kapsamda da turizm sektöründe bir yol haritası çıkartılabilmesi noktasında 'Turizm Master Planı' hazırlanacağını ve bununla ilgili olarak ihalenin de 19 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirileceği bilgisini verdi. 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nin, orman arazilerinin turizme tahsisiyle ilgili yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi nedeniyle yaklaşık 2 yıl ertelendiğini hatırlatan Aksoy, projenin önündeki engellerin aşıldığını ve çalışmaların da sürdürüldüğünü vurguladı.

Vali Aksoy, projeyle birlikte 7 bin 600 yataklı konaklama tesisinin yapımının planlandığını, ancak söz konusu kapasitenin 10 bine çıkartılması gibi bir durumun söz konusu olduğunun altını çizerek, projeyle birlikte ayrıca; 2 golf alanı, 1 kongre merkezi, 1 sağlıklı yaşam merkezi ve 1 günübirlik tesis yapımı planlandığını ve bunların da 5 büyük firmaya ihale yoluyla tahsis edildiğini anlattı. Projenin bölge açısından oldukça önemli bir yatırım olduğuna işaret eden Aksoy, çalışmakta olan şirketlerin de 1 adet 5 yıldızlı tatil köyü, 2 adet 4 yıldızlı tatil köyü, 1 adet 5 yıldızlı otel, 2 adet 4 yıldızlı otel, 2 golf alanı, 1 sağlıklı yaşam merkezi ve 1 kongre ve sergi merkezi yatırımına ilişkin yatırım belgesi verildiğini hatırlattı.

2006 yılında ilan edilen; 'Mersin-Tarsus-Karboğazı Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin yol genişletmesi ve sanat yapıları yapılarak, enerji nakil hattı şebekesi tamamlandığına dikkat çeken Aksoy, imar planı yapımı işinin de Kalkınma Bankası aracılığıyla yaptırıldığını ve söz konusu çalışmaların da 2009 yılı Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağının altını çizdi. Aksoy, planın ardından da çığ etüdü, zemin etüdü araştırması yapılacağını söyledi. Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin İl Özel İdaresi tarafından kentte kültür ve turizm alanında geride kalan 2008 yılında da 2 milyon 301 bin 153 TL'lik bir yatırım gerçekleştirildiğini vurguladı.

Mersin'in 321 kilometrelik kıyı bandının yanında ikliminden kaynaklı uzun deniz sezonu nedeniyle de kitle turizmine en uygun bölgeler arasında yer aldığını belirten Vali Aksoy, "İlimiz sınırları içerisinde bulunan kıyıların uluslararası standartlara kavuşturulabilmesi, elde edilecek sonuçlarla turizm potansiyelimizin arttırılması amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde 'Mavi Bayrak'lı tesis sayılarında önceki yıllara göre artış sağlanmıştır. Mersin sahillerinde 2006 yılında 1 Mavi Bayrak verilmişken, 2007 yılında 3, 2008 yılında ise 6 mavi bayrak almıştır. Bu sayıyı daha da arttırmayı düşünüyoruz" dedi.

"Havaalanı çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yenice birakin mersini, adanaya tarsustan bile daha yakin! neden boyle bir ise kalkisiyorlar anlamadim! adana havalimani ve yeniceye yapilacak olan havalimaninin arasinda on dakikalik mesafe var! on dakika icin mersine turist mi gelmiyor, otelmi yapilmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
birkereyenice adanaya mersinden daha yakınne akılsızlık buyasanki adana da iki havaalanı olacakmış gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yüzde 30 kapasiteyle çalıştığı söylenen adana havalimanına rakip geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu ülke nekakadar zengin bi ülkeymişte meğer haberimiz yokmuş adana ve çevere ilçelerinin dörtebir kadar nufusuolan mersin havalanını çok yersiz buluyorum şu anda hala hazırdaki adana hava alanı bile yüzde otuz kapasite ile çalışıyor derken

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000