01 Şubat 2011, Salı 16:05:16

HAVAALANI ANA-BABA GÜNÜ!

Mısır'da yaşananlardan dolayı ülke dışına çıkmak isteyenlerin Kahire Havaalanı'na akın etmesi, havaalanını ana-baba gününe çevirdi.
  • Ananın ve Babanın önemini herkeş bilmes ama mısır biliyormuş demekki bizdede böyle limanlarda sadece anneler ve babalar toplansaya.. mısırı tebrik ediyorum bu davranışından ötürü.. Rızıklı Hüsmen
  • havalanı kalabalık olur tabi her zaman öyle olur mısır piramitleri mi istersin nil nehrindeki timsahlar mı istersin aklıma hemencecikde veli toplantıları geldi korkardım anama bubama demeğe..

Günlerdir havaalanında yatanlar olduğu gibi uçak bulamayıp geri dönenler de oluyor. Birkaç gün sonrasına uçak bulabilenler ise havaalanında yatıp kalkıyor.

Bu sabah havaalanından Avrupa'ya doğru 18 charter uçağı kalktığı ve bin 500'den yolu götürdüğü belirtildi. ABD de Kahire'ye 9 charter uçağı gönderdi. Uçaklar, Amerikan vatandaşlarını İstanbul, Larnaka ve Atina'ya taşıyorlar.

Mısır havayolları Egypt Air, uçuşlarının yüzde 75'inin iptal edildiğini duyurdu. Şirket, elinde bileti olan turistlere bile uçma veremeyeceğini kaydetti.

Yetkililer, havaalanın panik içerisindeki turistlerle dolu olduğunu ve kapıdaki polislerin rüşvet alarak yolcuları içeri aldıkları belirtiliyor.

Çinli vatandaşları taşıyan ilk uçak da 265 yolcusuyla bugün Pekin'e indi. Yaklaşık 40 kadar Güney Afrika vatandaşının da bugün Güney Afrikalı diplomatların EgyptAir yetkilileriyle yaptıkları görüşmeden sonra ülkeden ayrılmaları bekleniyor.

Alman, Fransız, Çek, İngiliz, Şili, ve Avusturyalı ve İsveç vatandaşlarını taşıyan bir Avusturya uçağı da bu sabah Viyana'ya indi.

Irak da Mısır'daki vatandaşları için tahliye kararı aldı. Ancak ABD'nin aksine Mısır'da çok sayıda turist vatandaşı bulunan Almanya ve İngiltere, henüz bir tahliye çağrısı yapmadı. Sadece Almanya Kızıl Deniz'e tatile gidecek vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı. Her yıl en az 1,2 milyon Almanın Mısır'ı ziyaret ettiği belirtiliyor. (Zaman)
 

HAVAALANI ANA-BABA GÜNÜ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ananın ve Babanın önemini herkeş bilmes ama mısır biliyormuş demekki bizdede böyle limanlarda sadece anneler ve babalar toplansaya.. mısırı tebrik ediyorum bu davranışından ötürü.. Rızıklı Hüsmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havalanı kalabalık olur tabi her zaman öyle olur mısır piramitleri mi istersin nil nehrindeki timsahlar mı istersin aklıma hemencecikde veli toplantıları geldi korkardım anama bubama demeğe..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000