25 Kasım 2020, Çarşamba 14:52:44

Hava Yolu seyahatinde 'sağlık pasaportu' dönemi başlıyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uluslararası seyahat için yeni bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor.
  • Türkiyede halkta Açı passaportu var mı ki kontrol ediçen?
  • böyle bir şeye gerçekten geçilsin artık. Zaten geçenlerde de Star Alliance, OneWorld ve SkyTeam ortak bir bildiri yayınlamışlardı bu koronadan dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara bir çözüm bulunup bir şekilde uçuşlar başlasın diye. O bildiride de bu tarz bir şeyden bahsediyorlardı. havacılık sektöründe çalışan biri olarak işimin geleceğinden şüpheliyim. Bu ekonomik açıdan herkes için çok büyük bir adım olacaktır, ve yıllık izinde yurtdışı gezmeye devamkee :D çift maaşlar geri gelirse tabi :D :d

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uluslararası seyahat için yeni bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. IATA tarafından geliştirilen uygulama sayesinde yurt dışına çıkmadan önce karşılanması gereken sağlık formalitelerine ilişkin tüm bilgileri bir araya getirilecek.

Bu uygulama, seyahat etmek için gerekli tüm sağlık onaylarını içeren sağlık pasaportu olarak kullanılacak.

Havayolu şirketlerinin büyük zararlar açıkladığı, turizm sektörünün çok büyük zararlar aldığı corona virüs sürecinde sektörü canlandırmaya yönelik yeni bir adım atılıyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Covid-19 testleri ve aşıları ile ilgili bilgilerin güvenli bir şekilde paylaşılması yoluyla sınırların uluslararası seyahate yeniden açılmasına yardımcı olacak dijital sağlık pasaportunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Travel Pass adı verilen uygulama, dört modül aracılığıyla gerçekleşiyor. İlk olarak küresel sağlık gereksinimleri kaydı, ikinci olarak her seyahat destinasyonunun gereklilikleriyle ilgili küresel bir test ve aşılama merkezi kaydı, üçüncü olarak yetkili laboratuvarların ve test merkezlerinin test ve aşı sertifikalarını yolcularla paylaşmasını sağlayan bir “Laboratuvar Uygulaması”, ve son olarak bireysel yolcuların seyahat gereksinimlerini karşılaması için tüm ilgili verileri ve sertifikaları içeren bir "Temassız Seyahat Uygulaması".

‘İKİ ANAHTAR UYGULAMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Geçtiğimiz gün havaalanlarında yaşanan kitlenmeye yönelik konuşan IATA genel müdürü Alexandre de Juniac, "Önlem almamız gerekiyor, mesela bugün havayolu sınırları iki kez kilitlendi. Seyahatler için iki anahtar uygulamaya ihtiyacımız var. Test, karantina önlemleri olmadan uluslararası seyahatleri mümkün kılmanın ilk anahtarıdır. İkinci anahtar ise, sınır kontrol gereksinimlerine uygun olarak yolcu kimlikleriyle eşleşen test verilerini güvenli bir şekilde yönetmek, paylaşmak ve doğrulamak için gereken küresel bilgi altyapısıdır. İşte IATA Travel Pass'in görevi budur” şeklinde konuştu.

Hava Yolu seyahatinde 'sağlık pasaportu' dönemi başlıyor

Yorumlar

Passaport ~ 3 yıl önce
Türkiyede halkta Açı passaportu var mı ki kontrol ediçen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 3 yıl önce
böyle bir şeye gerçekten geçilsin artık. Zaten geçenlerde de Star Alliance, OneWorld ve SkyTeam ortak bir bildiri yayınlamışlardı bu koronadan dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara bir çözüm bulunup bir şekilde uçuşlar başlasın diye. O bildiride de bu tarz bir şeyden bahsediyorlardı. havacılık sektöründe çalışan biri olarak işimin geleceğinden şüpheliyim. Bu ekonomik açıdan herkes için çok büyük bir adım olacaktır, ve yıllık izinde yurtdışı gezmeye devamkee :D çift maaşlar geri gelirse tabi :D :d

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000