23 Temmuz 2010, Cuma 08:12:20

Hava ulaşımı sorununa çözüm istiyorlar

Batman'ın Güneydoğu'nun hava üssü olmasını talep eden Batman Genç girişimci İş adamları Derneği (BATGİAD) ve Ankara Genç İş adamları Derneği (ANGİAD) ortak bir kampanya başlattı.

Kampanyanın başlatılması için düzenlenen toplantıya BATGİADYönetim Kurulu Başkanı Erhan Baymaz ve ANGİAD Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ali Tezdiğ katıldı. BATGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Baymaz, açılacak yeni havalimanının ihtiyaçlarını, yurt içi ve yurt dışı özellikle de Hac-Umre uçuşlarının ne kadar talep göreceğini belirlemek amacıyla ANGİAD ile birlikte Batman ve bölgede anket çalışması başlattıklarını ifade etti.

Baymaz, 15 gün sürecek anket çalışmalarında çıkacak sonuçları gerekli mercilere rapor halinde sunacaklarını söyledi. Toplantıda konuşan ANGİAD Sosyal işler komisyonu başkanı Ali Tezdiğ ise "Gerçekçi olmak zorundayız. Diğer sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Batman için yapılması gereken vazifeler içerisinde yer alan, Batman için önem taşıyan ve ihtiyaç halinde direkt uçuşların yapılması için ortak bir çalışma yapacağız. Her yere uçuş diye bir şey yoktur ama bu konuda Güneydoğu'nun yükünü hafifletmek için başlatmış olduğumuz kampanyayı yürüteceğiz." diye konuştu.

Öte yandan, Batman Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret ettiklerini ifade eden Baymaz ve Tezdiğ, Batman'ın hava ulaşımı konusundaki yetersizliğini dile getirdiklerini, bu nedenle yapılacak olan çalışmalar için vali Turhan'dan izin ve destek aldıklarını dile getirdi.

Hava ulaşımı sorununa çözüm istiyorlar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000