25 Mart 2011, Cuma 08:41:33

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ UYUYAKALINCA...

ABD’de Reagan Havalimanı’nda çalışan kule görevlisi işbaşında uyuyunca havada büyük panik yaşandı. O sırada havalimanına yaklaşan iki yolcu uçağının pilotları piste kendi çabalarıyla indi...
  • Bu tazminat işi dhmi'nin çivilerini yerinden oynatmadı, resmen söktü attı. Herkes birbirine düşman oldu. Tazminat olayından önce böyle bir durum varmıydı yoktu. Bu tazminat olayı çözülemedikçe sinirler gerildi. İnsanlar 24 saat forumları takip eder oldu. Dhmi çatırdamıştır, kapanmayacak yaralar açılmıştır. Bu sorunun çözümü geciktikçe bu yara daha da büyümektedir. Bu sorunun çözümü seyrüseferi değil hava trafiği ayırmaktır. İngiltere, Hollanda vs bu işleri böyle yürütüyor. Dilekçedeki imza olayında bir kişinin hatasını herkese mal etmek günahtır. Bana kalitesiz diyen arkadaş ne sen beni tanırsın ne ben seni. Bir kişinin dilekçesiyle yüzlerce kişiye hakaret etme cesaretini nereden buluyorsun. Günahtır. Ayıptır.
  • iNSANA TEPEDEN BAKAN KİŞİLER, İNSANLARIN BİTİRDİĞİ OKUL İLE ALAY EDEN KİŞİLER, ŞİMDİ EĞİTİM DÜZEYİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ SİZİN ALAYINIZ BİR DALGA DEĞİLSİZİZ. ŞİMDİ DİL SINAVI YAPSALAR %80 ÇAKAR, HATTA ARANIZDA ÖYLE EĞİTİMLİ KİŞİLER VARKİ ANKARAYA TAYİN İSTİYOR DİLEKÇENİN SOL TARAFINA İMZA ATIYOR O DERECE YANİ. ŞUNUDA BELİRTEYİM KOLTUĞA DÜZ OTURMAYIN KOLTUK ÇOK RAHATTIR UYURSUNUZ. UYURKENDE BEN YATARAK PARA KAZANIRIM HAYALİNİ KURUN.NEREYE KADAR..
  • Bu kurum yani dhmi türk hava sahasında en kaliteli ve emniyetli hava trafik hizmeti vermek istiyorsa elektronikçiyi elektirikçiyi simitçiyi börekçiyi kısacası tüm kamburları sırtından atmalı yani kısacası cerahatten kurtulmalı.bu olmadan olmaz aziz kardeşlerim.arkadaşlar kuleci 5 te alır 10 da alır.bu fark tıpkı ordudaki subay astsubay farkı gibidir.sende okusaydın tonla sınavı geçip kontrolör olsaydın.zorunuza gitmesin.kontrolörün uyuyan hali dhminin tüm birimlerinin en aktif olduğu halden yine daha aktiftir.ayrılda gel.tüm asalaklara selamlar.
  • Ne acayip yorumlar var, yazık. Kimin çalışıp kimin yattığı belli DHMİ'de. Sizin kalitesiz diye sataştığınız o kontrolörlerden onlarcası mevcut şartlar nedeniyle maalesef pilot oldu ve istifa etti. Daha az çalışıp daha çok kazanıyorlar. Siz de gidin olabiliyorsanız pilot olun insanlara çamur atmayın. İlginç tarafı neden sadece kontrolörlere saldırıyor bu insanlar. AIM memurları da hemen hemen aynı maaşı alıyor. Ayrıca kontrolörlük memur mantığıyla yürüyemiyor günümüz dünyasında. Torpilli adamı biliyorsanız yazın buraya ben bir kişi bile tanımıyorum. Özelleştirme yaklaşıyor. Bence saçma sapan yorumlardan, hakaretlerden kaçının. Kendize bakın, şapkanızı önünüze koyup düşünün. Örnek TEKEL, örnek TEK, Örnek bir sürü. Açın internetten araştırın.
  • YORUM YAZMAYA CALISAN KIMI ARKADASLARIN EGITIM SEVIYESI YOK GALIBA HAVACI INSAN EGITIMLIDIR BOS YAZILAR YAZMAZ,BEGENMEMIS OLSADA ,INSANLARI ASAGILAMAZ VE HER INSANIN FIKIRLERINE SAYGI DUYAR-
  • Fazla yorum yapıpda büyütmeyelim Adam uyuduysa komşu meydan var. Ordakide uyuduysa yedek meydan var. Pilot döner durur işi ne ? Hatta Hanfendileri cepten arar uyandırır Şehirdeyim iniş serbest in inebilirsen der sonrada uyumaya devam nereye kadar?
  • Böyle bir şey Reagan da olmaz. Kulede en az beş kişi var. Asparagaz.
  • NE OLDU KULECİLER ZORUNUZAMI GİTTİ ARKADAŞIN YAZDIKLARI DOĞRU SÖYLÜYOR SNAV YAPSINLAR HANGİNİZ GEÇERSİNİZ İNGİLİZCEYİ ADAMI OLAN GİRİYOR İŞTE SONRADA KONTROLOR OLUP ÇIKIYORSUNUZ OLMAZZZZZZZ DHMİ DE ÇALIŞAN HAVATRFAİKÇİLER DIŞARDA KİMSE SİZE 5.OOO TL VERMEZ AKILLI OLUN ÇALIŞIN YATMAYIN EFENDİ OLUN YATARSANIZ BİLE PJAMALI YATMAYINNNN
  • Nasıl kokpitte 2 kişi uçuyorsa,ATC ünitelerinde de bu gibi durumlar için yanlız çalışılmadığını sanıyorum.En azından hadi kontrolör uyudu,Pilotlar niye paniğe kapılsın comn.failure prosedürünü uygular,gereğinde yedek meydanına divert eder.
  • çok bilen tipler kontrolörlük sadece kuleden ibaret değildir.bunun saha kontrolü vardır yaklaşma kontrolü vardır.hatta askeri yaklaşmalar tacanlar vardır.dhmi de kim yatıyor kim çalışıyor herkes biliyor komik olmayın.ağrıdaki muştaki kontrolörün iş yükü olmayabilir.yama büyük limandakilerin anası ağlıyor her gün.sakın aptalca yorumlarınızla hava trafik kontrolörlerine laf sokmaya çalışmayın kimse yemez bunları.acaba sizleri dhmi işe almasa sizlerin hali bugün ne olurdu hangi kapıdan içeri alırlardı sizi bu özelliklerinizle.saygılı olun saygılı kendi işinize bakın bırakın kontrolörlere sataşmayı.dhmi özelleşince kime saracaksınız bakalım havuzda
ABD’nin başkenti Washington DC’de önceki gün büyük bir skandal yaşandı. Ağırlıklı olarak ülke içindeki uçuşların yapıldığı Reagan Havalimanı’nda çalışan bir kontrol kulesi görevlisi işbaşında uyuyunca uçaklar piste tek başlarına inmek zorunda kaldı. Skandal, toplam 150 yolcunun hayatını tehlikeye attı. Önceki gün meydana gelen olayda, Miami ve Chicago’dan birkaç dakika farkla Washington’a gelen iki uçağın pilotları kuleye bir türlü ulaşamadı. Kulenin izni ve rehberliği olmadan alana inemeyen pilotlar paniğe kapılıp, havalimanından yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve bölgesel hava trafiğini kontrol eden merkezi aradı.

İLK OLAY DEĞİL!

Merkezdeki yetkililer havalimanındaki kontrolörle bağlantıya geçmeye çalıştı ancak uyuyan görevli bir türlü uyanmadı. Daha sonra iki uçak bölgesel kontrol merkezinin yardımıyla ve kendi çabalarıyla piste inmeyi başardı. ABD Ulaşım Bakanı Ray LaHood, resmi bir soruşturma yürütüleceğini söylerken, “Kontrol kulesinde sadece tek bir kişinin çalışıyor olması kabul edilemez. Ülkedeki tüm havalimanlarının çalışma prensipleri tekrar gözden geçirilecek” diye ekledi. Reagan Havalimanı’nda geçtiğimiz yıl yaşanan benzer bir olayda ise mola vermek için kule dışına çıkan kontrolör kartını içeride unutunca, limanda yine kargaşa yaşanmıştı.
HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ UYUYAKALINCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu tazminat işi dhmi'nin çivilerini yerinden oynatmadı, resmen söktü attı. Herkes birbirine düşman oldu. Tazminat olayından önce böyle bir durum varmıydı yoktu. Bu tazminat olayı çözülemedikçe sinirler gerildi. İnsanlar 24 saat forumları takip eder oldu. Dhmi çatırdamıştır, kapanmayacak yaralar açılmıştır. Bu sorunun çözümü geciktikçe bu yara daha da büyümektedir. Bu sorunun çözümü seyrüseferi değil hava trafiği ayırmaktır. İngiltere, Hollanda vs bu işleri böyle yürütüyor. Dilekçedeki imza olayında bir kişinin hatasını herkese mal etmek günahtır. Bana kalitesiz diyen arkadaş ne sen beni tanırsın ne ben seni. Bir kişinin dilekçesiyle yüzlerce kişiye hakaret etme cesaretini nereden buluyorsun. Günahtır. Ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iNSANA TEPEDEN BAKAN KİŞİLER, İNSANLARIN BİTİRDİĞİ OKUL İLE ALAY EDEN KİŞİLER, ŞİMDİ EĞİTİM DÜZEYİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ SİZİN ALAYINIZ BİR DALGA DEĞİLSİZİZ. ŞİMDİ DİL SINAVI YAPSALAR %80 ÇAKAR, HATTA ARANIZDA ÖYLE EĞİTİMLİ KİŞİLER VARKİ ANKARAYA TAYİN İSTİYOR DİLEKÇENİN SOL TARAFINA İMZA ATIYOR O DERECE YANİ. ŞUNUDA BELİRTEYİM KOLTUĞA DÜZ OTURMAYIN KOLTUK ÇOK RAHATTIR UYURSUNUZ. UYURKENDE BEN YATARAK PARA KAZANIRIM HAYALİNİ KURUN.NEREYE KADAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kurum yani dhmi türk hava sahasında en kaliteli ve emniyetli hava trafik hizmeti vermek istiyorsa elektronikçiyi elektirikçiyi simitçiyi börekçiyi kısacası tüm kamburları sırtından atmalı yani kısacası cerahatten kurtulmalı.bu olmadan olmaz aziz kardeşlerim.arkadaşlar kuleci 5 te alır 10 da alır.bu fark tıpkı ordudaki subay astsubay farkı gibidir.sende okusaydın tonla sınavı geçip kontrolör olsaydın.zorunuza gitmesin.kontrolörün uyuyan hali dhminin tüm birimlerinin en aktif olduğu halden yine daha aktiftir.ayrılda gel.tüm asalaklara selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne acayip yorumlar var, yazık. Kimin çalışıp kimin yattığı belli DHMİ'de. Sizin kalitesiz diye sataştığınız o kontrolörlerden onlarcası mevcut şartlar nedeniyle maalesef pilot oldu ve istifa etti. Daha az çalışıp daha çok kazanıyorlar. Siz de gidin olabiliyorsanız pilot olun insanlara çamur atmayın. İlginç tarafı neden sadece kontrolörlere saldırıyor bu insanlar. AIM memurları da hemen hemen aynı maaşı alıyor. Ayrıca kontrolörlük memur mantığıyla yürüyemiyor günümüz dünyasında. Torpilli adamı biliyorsanız yazın buraya ben bir kişi bile tanımıyorum. Özelleştirme yaklaşıyor. Bence saçma sapan yorumlardan, hakaretlerden kaçının. Kendize bakın, şapkanızı önünüze koyup düşünün. Örnek TEKEL, örnek TEK, Örnek bir sürü. Açın internetten araştırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YORUM YAZMAYA CALISAN KIMI ARKADASLARIN EGITIM SEVIYESI YOK GALIBA HAVACI INSAN EGITIMLIDIR BOS YAZILAR YAZMAZ,BEGENMEMIS OLSADA ,INSANLARI ASAGILAMAZ VE HER INSANIN FIKIRLERINE SAYGI DUYAR-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fazla yorum yapıpda büyütmeyelim Adam uyuduysa komşu meydan var. Ordakide uyuduysa yedek meydan var. Pilot döner durur işi ne ? Hatta Hanfendileri cepten arar uyandırır Şehirdeyim iniş serbest in inebilirsen der sonrada uyumaya devam nereye kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir şey Reagan da olmaz. Kulede en az beş kişi var. Asparagaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NE OLDU KULECİLER ZORUNUZAMI GİTTİ ARKADAŞIN YAZDIKLARI DOĞRU SÖYLÜYOR SNAV YAPSINLAR HANGİNİZ GEÇERSİNİZ İNGİLİZCEYİ ADAMI OLAN GİRİYOR İŞTE SONRADA KONTROLOR OLUP ÇIKIYORSUNUZ OLMAZZZZZZZ DHMİ DE ÇALIŞAN HAVATRFAİKÇİLER DIŞARDA KİMSE SİZE 5.OOO TL VERMEZ AKILLI OLUN ÇALIŞIN YATMAYIN EFENDİ OLUN YATARSANIZ BİLE PJAMALI YATMAYINNNN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl kokpitte 2 kişi uçuyorsa,ATC ünitelerinde de bu gibi durumlar için yanlız çalışılmadığını sanıyorum.En azından hadi kontrolör uyudu,Pilotlar niye paniğe kapılsın comn.failure prosedürünü uygular,gereğinde yedek meydanına divert eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok bilen tipler kontrolörlük sadece kuleden ibaret değildir.bunun saha kontrolü vardır yaklaşma kontrolü vardır.hatta askeri yaklaşmalar tacanlar vardır.dhmi de kim yatıyor kim çalışıyor herkes biliyor komik olmayın.ağrıdaki muştaki kontrolörün iş yükü olmayabilir.yama büyük limandakilerin anası ağlıyor her gün.sakın aptalca yorumlarınızla hava trafik kontrolörlerine laf sokmaya çalışmayın kimse yemez bunları.acaba sizleri dhmi işe almasa sizlerin hali bugün ne olurdu hangi kapıdan içeri alırlardı sizi bu özelliklerinizle.saygılı olun saygılı kendi işinize bakın bırakın kontrolörlere sataşmayı.dhmi özelleşince kime saracaksınız bakalım havuzda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000