20 Ekim 2019, Pazar 10:34:39

Hava Trafik Kontrolörleri Günü Kutlu Olsun

Sivil havacılık sektörünün görünmeyen kahramanları olarak bilinen ve gökyüzünü yöneten Hava Trafik Kontrolörleri (ATC) için bugün özel bir gün...
  • Ben bu kurumdaki ATC nefretini anlamıyorum. ATC'den fazla alan mühendis de ATC'den 400-500 tl az alan Brifingci de ATC'nin maaaşından konuşuyor.Güvenlikle arff yi saymıyorum zaten adamlar dışarıdaki muadillerinden çok daha az çalışarak 2-3 katı maaş alıyor. Aldıkları tazminatların kaynağı seyrüsefer olduğu halde adamlar hala bize küfür ediyor. Bilmiyorlar ki Eurocontrol'e göre tazminat hakları yok zamanındaki Erzincan lobisinin sendikal gücünü artırmak için verdiği bi rüşvet aslında. Kurum ayrıldığında tazminatlarınız gidip, havuza düştüğünüzde ne söyleyeceksiniz çok merak ediyorum.
  • Smart binasina yuzme havuzu,hali saha ve yuruyus parkuru istiyoruz.
  • Acc koltuklarını değiştirin, rahat koltuk isteriz. Suni deri bildiğin terletiyor.
  • Mühendisle aynı maaş alıyoruz,hala çok alıyorsunuz diyenler var. Mühendis çok alıyor olmasın.
  • Yorumlara bakınca ATCler ilk fırsatta gitme derdindeler. Bence eğitim süreci dahil 15 yıllık bir sözleşme imzalatılmalı.(Hepsi imzalar)
  • Elektrik Mühendisi Elektrik Teknisyeninden, Makine Mühendisi Makine Teknisyeninden ve Elektronik Mühendisi de Eloktronik Teknisyeninden fazla alıyor sayın Mühendis gerçeği bildiğin halde yalanlarla çarpıtıyorsun gerçekleri.
  • Havacılık tazminatları çıkmadan önce 2005 yılında atc maaşları memur maaşlarıyla aynıydı. O yıllarda atc olan arkadaşlar neden bu paraya bu iş yapılmaz diyerek istifa edip gidip pilot olmadılar. Devlet 2005 öncesine dönüyorum dese ben bu paraya bu işi yapmam diyerek tüm atcler işi bırakıp gidip pilot olabilirler mi? Yoksa bu saatten sonra beni kim ne yapsın diyerek aldığı maaşa razı mı olur.
  • Board başı tazminatı hemen çıkarılmalıdır. Çalışanla çalışmayan ayrılmalıdır. Meydanlar,genel müdürlük ve simulatör ile saha kontrol aynı maaşı alamaz. Saha kontrolde ayırma yapan, air miss yapan biriyle masa başında evrak yazan biri aynı riski almadığı gibi aynı maaşı alması da düşünülemez.
  • Tüm atco arkadaşları sağ koltuğa bekliyoruz. Buyrun gelşn, hepimize yeter.
  • Atc mağaşları artırılmazsa, çalışacak kontrolcü bulamayacaklar. İşletme mezunu kontrolcüler istifa ediyor piyasasa kapılıyorlar. Dahmi kendisi bilir.

Sivil havacılık sektörünün görünmeyen kahramanları olarak bilinen ve gökyüzünü yöneten Hava Trafik Kontrolörleri (ATC) için bugün özel bir gün... Hava Trafik Kontrolörleri günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanıyor. 

Bizler de AirportHaber Ailesi olarak tüm hava trafik kontrolörlerinin "20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü"nü kutluyoruz.

KESKİN'DEN KUTLAMA MESAJI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin de bu özel günle alakalı sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayınladı. Keskin, "Hava trafiğinin emniyetli ve kesintisiz bir şekilde yönetilmesi için 7 gün 24 saat fedakârca hizmet sunan hava trafik kontrolörlerinin 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim" ifadelerini kullandı.
 

Hava Trafik Kontrolörleri Günü Kutlu Olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

ATC Nefreti ~ 4 yıl önce
Ben bu kurumdaki ATC nefretini anlamıyorum. ATC'den fazla alan mühendis de ATC'den 400-500 tl az alan Brifingci de ATC'nin maaaşından konuşuyor.Güvenlikle arff yi saymıyorum zaten adamlar dışarıdaki muadillerinden çok daha az çalışarak 2-3 katı maaş alıyor. Aldıkları tazminatların kaynağı seyrüsefer olduğu halde adamlar hala bize küfür ediyor. Bilmiyorlar ki Eurocontrol'e göre tazminat hakları yok zamanındaki Erzincan lobisinin sendikal gücünü artırmak için verdiği bi rüşvet aslında. Kurum ayrıldığında tazminatlarınız gidip, havuza düştüğünüzde ne söyleyeceksiniz çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Romeo julyet ~ 4 yıl önce
Smart binasina yuzme havuzu,hali saha ve yuruyus parkuru istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Extra large ~ 4 yıl önce
Acc koltuklarını değiştirin, rahat koltuk isteriz. Suni deri bildiğin terletiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alfa Romeo ~ 4 yıl önce
Mühendisle aynı maaş alıyoruz,hala çok alıyorsunuz diyenler var. Mühendis çok alıyor olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 4 yıl önce
Yorumlara bakınca ATCler ilk fırsatta gitme derdindeler. Bence eğitim süreci dahil 15 yıllık bir sözleşme imzalatılmalı.(Hepsi imzalar)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendisee ~ 4 yıl önce
Elektrik Mühendisi Elektrik Teknisyeninden, Makine Mühendisi Makine Teknisyeninden ve Elektronik Mühendisi de Eloktronik Teknisyeninden fazla alıyor sayın Mühendis gerçeği bildiğin halde yalanlarla çarpıtıyorsun gerçekleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 4 yıl önce
Arkadaş doğru söylemiş neden beğenmemiş bu beğenmeyenler. Yalancılık mı muteber burada, bu yalanlarınıza üst yönetim inanırmı sanıyorsunuz kendi kendinizi kandırmayın lütfen.
Bir sorum var ~ 4 yıl önce
Havacılık tazminatları çıkmadan önce 2005 yılında atc maaşları memur maaşlarıyla aynıydı. O yıllarda atc olan arkadaşlar neden bu paraya bu iş yapılmaz diyerek istifa edip gidip pilot olmadılar. Devlet 2005 öncesine dönüyorum dese ben bu paraya bu işi yapmam diyerek tüm atcler işi bırakıp gidip pilot olabilirler mi? Yoksa bu saatten sonra beni kim ne yapsın diyerek aldığı maaşa razı mı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslek ~ 4 yıl önce
Meslegin gelecegi olan bir meslek oldugunu dusunmuslerdir belki?haklilarmis zaten.ayrica pilot alimlari eskiden bu kadar cok degildi ve 4 yillik uni.mezunu degildi genel olarak muhendis aliyolardi.
Gider mi ~ 4 yıl önce
Genç arkadaşlarımız pilot olur, orta yaştakiler yurt dışı işleri kovalar, emekliliği yakın olanlar belki devam edebilir. Gidermiyiz gitmeye çalışırız. Bizim için motivasyon olur mu ,olur.
Sızdırmak kapak ~ 4 yıl önce
Adam çok sağlam kapak yapmış,şimdiye kadar kaç tane atc istifa edip gitmiş. 5bin lirada verseler mecbur çalışacaklar.
2005 öncesi ~ 4 yıl önce
2005 yılı öncesi Türkiye'de havacılık halihazırda çok dardı, özellikle THY büyüme kararı almamıştı henüz. Dolayısı ile o kadar çok pilot vardı ki işsiz, limon satan mı ararsın, barlarda gitar çalan mı. Hal böyle olunca sektördeki pilot maaşları da çok düşüktü, öyle ki 750usd'ye f/o olarak uçan arkadaşım vardı. O dönemde atc maaşı (tazminat öncesi) 1100tl idi, 750usdyi de siz hesaplayın artık. İstifa edip pilot olmak için bir gerekçe de yoktu tabi.
On the other hand ~ 4 yıl önce
Board başı tazminatı hemen çıkarılmalıdır. Çalışanla çalışmayan ayrılmalıdır. Meydanlar,genel müdürlük ve simulatör ile saha kontrol aynı maaşı alamaz. Saha kontrolde ayırma yapan, air miss yapan biriyle masa başında evrak yazan biri aynı riski almadığı gibi aynı maaşı alması da düşünülemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şark ~ 4 yıl önce
Saha kontroldeki yeni yetmeleri doğu meydanlarına bekleriz.
737 fiber optic ~ 4 yıl önce
Tüm atco arkadaşları sağ koltuğa bekliyoruz. Buyrun gelşn, hepimize yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1071 malazgirt ~ 4 yıl önce
Atc günleriniz hayırlı olsun, ne mutlu sizlere, varolun sağolun
Bevliye ~ 4 yıl önce
Atc mağaşları artırılmazsa, çalışacak kontrolcü bulamayacaklar. İşletme mezunu kontrolcüler istifa ediyor piyasasa kapılıyorlar. Dahmi kendisi bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000