12 Mart 2013, Salı 07:54:08

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ GREVE GİDİYOR

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), hava trafik kontrolörlüğü mesleğinin ayaklar altına alındığını, meslek onurunun çiğnendiğini savunarak, 14 Mart Perşembe günü 1 günlük uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.
  • aman ben viyanaya uçacağım gün yapmasınlarda isterse geri kalan 365 günün hepsinde grev yapsınlar
  • Perşembe günü uçacağdık yaaaa.....
  • Grevin esas nedeni terminalin özelleştirilmesidir.
  • Atilay bak ve ders al.Grev böyle olur.Bizi aniden 1 gecede gaza getirdin ve işsiz bıraktın..

HTKS Başkanı Cem Kapısız yaptığı yazılı açıklamada, grevin Ercan Havalimanı’nda Perşembe günü saat 08.30’da başlayacağını belirterek, “Kontrolörler süreci sonuna kadar götürmekte ısrarlı olup, halen yasalarda yapılması gereken düzenlemeleri ve tüm dünyada var olan havacılık tazminatlarının ödenmesini talep etmektedir” dedi.

Kıbrıs hava sahası üzerinde 38 yıldır Güney Kıbrıslı Rum kontrolörlerin tüm müdahalelerine ve karalama kampanyalarına rağmen, yedi gün yirmi dört saat kesintisiz, gökyüzünün güvenliğini ve denetimini sağladıklarını ifade eden Kapısız, bu süreçte havacılık sektörünün çağ atladığını kaydetti.

Birçok ülkenin, sektörün ülke ekonomisine ve imajına pozitif getirilerinin farkına vararak, havacılığın kalitesini arttırmak için personel yapısını, verimliliğini, çalışma şartlarını çağdaş koşullara göre düzenleyerek değişen zamanı yakalamaya çalıştığını vurgulayan Kapısız, “Ülkemiz coğrafyasında birçok olumsuz etki ve siyasilerin ‘politik’ tavırlarına rağmen, hava trafik kontrol hizmetlerini dünyadaki benzerleriyle aynı kaliteye taşıdık. Şu an verdiğimiz hizmetleri kullanan uluslararası şirketler bunun en büyük kanıtıdır” dedi.

Havacılık sektöründeki anahtar meslek kontrolörlüğün ayaklar altına alındığını, meslek onurunun çiğnendiğini, mesleğin hakkının emekçilerine inatla iade edilmediğini savunan Cem Kapısız, “Yaptığımız girişimler, süslü cümleler ve boş vaatlerle söndürülmek istenmekte, grev yasaklarıyla belirsiz zeminlere itilmektedir” dedi.

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ GREVE GİDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

burjuvazi ~ 11 yıl önce
aman ben viyanaya uçacağım gün yapmasınlarda isterse geri kalan 365 günün hepsinde grev yapsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Napçaz şimdi.... ~ 11 yıl önce
Perşembe günü uçacağdık yaaaa.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esas neden ~ 11 yıl önce
Grevin esas nedeni terminalin özelleştirilmesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
29 mayıs gazisi ~ 11 yıl önce
Atilay bak ve ders al.Grev böyle olur.Bizi aniden 1 gecede gaza getirdin ve işsiz bıraktın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru söz ~ 11 yıl önce
merak etme arkadaşım..Atilay gerekeni yapmazsa sendikaya karşı da hukuki yollarımız açık,,bekleyelim görelim..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000