23 Eylül 2021, Perşembe 11:15:40

Hava trafiğine TEKNOFEST ayarı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST nedeniyle gün içerisinde hava trafiği belirli saatlerde iniş/kalkış trafiğine kapatılıyor.
  • ATATÜRK Havalimanı zaten hava trafiğine açık nokta. Kapatılan pistler yeni havalimanı yaklaşma istikametinde olduğundan zaten kullanılmıyordu nokta. Teknofestin havacılığın merkezi olan İstanbul'da yapılması neden bu kadar rahatsız etti. Habere dair notlar; Haberi okuyan gün bir kişi gün içinde 24 saat sürekli iş jet ve korgo uçaklarının iniş kalkış yaptığını sanır. 24 saatlik gün içerisinde 4 saatlik Notam'dan dolayı uçuş ortalaması yüzde kaç düşmüş. Algı yaratmak yerine yapılan çalışmalardan ve eserlerden gurur duyun
  • çok önemli bir etkilenme yaşanmaz trafik belli zaten
  • e pistleri kırıp darlarsan meydanı ne olacaktı? iş bilmezler
  • ATATÜRK HAVALİMANI BİRGÜN HAVA TRAFİĞİNE AÇILACAK NOKTA. AKP IKTİDARI KIRDIĞI PISTLERİ ONARACAK . Teknofest için Zafer havalimanı boş
  • Zaten hava kötü. İst havaalanının lüzumsuz rüzgarıyla boğuş. O cb den kaç ordan bundan kaç. Bi de bu lüzumsuz fest trafiğiyle uğraş.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından TEKNOFEST İstanbul organizasyonu dolayısıyla hem havalimanı kullanımı hem de organizasyona katılım sağlayacak hava araçlarının uçuşları için gerekli önlemler alındı. Belli saat dilimlerinde hem kargo hem de özel jetlere hava trafiği kapatıldı.

DHMİ tarafından organizasyon öncesinde yayımlanan NOTAM'a göre TEKNOFEST dolayısıyla 20-27 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde belirlenen bazı saat dilimlerinde kargo ve özel jetlere hava trafiği kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre; 20-26 Eylül tarihleri arasında 10:00-12:00 saatleri ile 14:00-16:00 saatlerinde ve 27 Eylül günü 10:00-12:00 saatlerinde iniş/kalkış yapılamayacak.

NOTAM dolayısıyla hava taksi şirketleri sıkıntılar yaşıyor. Genel havacılıktaki bazı şirketler uçaklarını Sabiha Gökçen Havalimanı'nda konuşlandırmayı tercih etti. Acil bir durum söz konusu olduğunda İstanbul ve Atatürk havalimanlarında kalkış izni verilmediği için operasyonların birçoğu Sabiha Gökçen Havalimanı'na kaydırıldığı öğrenildi. 

NOTAM'ın kalktığı saatlerde ise yoğunluk yaşandığı ve iş jetlerinin arka arkaya kalkış yaptığı belirtildi.

Toplam 6 gün boyunca sürecek TEKNOFEST'te çeşitli hava gösterileri sergilenirken, haftasonu festivali ziyaret edecek kişilerin toplam sayısının milyonları bulması bekleniyor.

©AirportHaber.com

Hava trafiğine TEKNOFEST ayarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

..... cevap ~ 3 yıl önce
ATATÜRK Havalimanı zaten hava trafiğine açık nokta. Kapatılan pistler yeni havalimanı yaklaşma istikametinde olduğundan zaten kullanılmıyordu nokta. Teknofestin havacılığın merkezi olan İstanbul'da yapılması neden bu kadar rahatsız etti. Habere dair notlar; Haberi okuyan gün bir kişi gün içinde 24 saat sürekli iş jet ve korgo uçaklarının iniş kalkış yaptığını sanır. 24 saatlik gün içerisinde 4 saatlik Notam'dan dolayı uçuş ortalaması yüzde kaç düşmüş. Algı yaratmak yerine yapılan çalışmalardan ve eserlerden gurur duyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kargo ~ 3 yıl önce
çok önemli bir etkilenme yaşanmaz trafik belli zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 3 yıl önce
e pistleri kırıp darlarsan meydanı ne olacaktı? iş bilmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...... ~ 3 yıl önce
ATATÜRK HAVALİMANI BİRGÜN HAVA TRAFİĞİNE AÇILACAK NOKTA. AKP IKTİDARI KIRDIĞI PISTLERİ ONARACAK . Teknofest için Zafer havalimanı boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATATURK havalimani ~ 3 yıl önce
Akepeliler korkun korkun
...:) ~ 3 yıl önce
Aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmiş, uyuduğunuz uykudan uyanın:)
Oof of ~ 3 yıl önce
Zaten hava kötü. İst havaalanının lüzumsuz rüzgarıyla boğuş. O cb den kaç ordan bundan kaç. Bi de bu lüzumsuz fest trafiğiyle uğraş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000