25 Mart 2020, Çarşamba 11:40:21

Hava trafiği durma noktasına geldi!

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemesinden en çok etkilenen sektörlerin başında sivil havacılık geliyor. Virüs nedeniyle hava trafiği adeta tamamen durma noktasına geldi.
  • Sonunda dinlençez
  • Bırakalım iyi yanlarına bakalım; Hava be su temizleniyor, İnsan doğasına aykırı gece uykusuz çalışma koşulları geçici de olsa ortadan kalktı, İnsanlar biraz olsun kendilerini, sevdiklerini dinleme fırsatı yakaldı izolasyon sayesinde, Dünyanın sözüm ona süper güçlerinin, sadist liderleri boylarının ölçüsü alınmış oldu. Ve benim göremediğim kim bilir nice faydaları daha oldu.
  • Iyi tarafindan bakalim hava kirliligi bir nebze olsun azalir belki binlerce ucak tonlarca yakit tuketiyordu
  • havacılığı etkilediği kesin... işlerimizde azalma değil tamamen durdu fakat yayınladığınız covid sonrası trafik haritası pek öyle değil dileyenler gece ve gündüz kontrol edebilirler tabi ki eskisi ile kıyaslanamaz bir fark var ama bu şekilde de değil siz bomboş bir şekilde yayınlamışsınız öyle bir durum yok dileyen bakıp görebilir herhangi bir saat
  • Tazminatlar malesef gidiyor :( umarız en kısa sürede bütün dünya kurtulur ve her şey eskiye döner.
  • O görüntüyü saat kaçta çektiniz? Şu an öğle saati 12 ve hava trafiği oldukça yoğun.
  • Allahın sopası yok ki insanoğlunu hizaya getirsin..
  • Tabiki kimsenin işini gücünü kaybetmesini istemeyiz ama.. bırakalım dünyada bir nefes alsın. Son bir kaç gündür çok fark edilir şekilde hava kalitesi arttı. Bu arada bizde bir durup düşünme fırsatı bulalım.. ne yapıyoruz nereye gidiyoruz. Yediğimiz içtiğimiz soluduğumuz kirlendi, resmen kendi pisliğimizin içinde yaşıyoruz.
  • Ben sık sık bakıyorum böyle bi map hiç görmedim.
  • BİZ GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ!!!

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemesinden en çok etkilenen sektörlerin başında sivil havacılık geliyor. Virüs nedeniyle hava trafiği adeta tamamen durma noktasına geldi.

Çin'in wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan ve birkaç ayda tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Johns Hopkins Üniversitesi'nin yayınladığı verilere göre; Covid-19 vakaları dünya genelinde yaklaşık 407 bine ulaştı.

Tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken Covid-19 nedeniyle sivil havacılık uçuşları da adeta durdu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından virüsün yeni merkezi ilan edilen Avrupa'da birçok ülke sınırlarını kapatırken, onlarca havayolu şirketi uçuşlarını askıya almak zorunda kaldı.

Avrupa hava sahasındaki radar görüntüleri FlightRadar24'e şu şekilde yansıdı:





©AirportHaber.com

Hava trafiği durma noktasına geldi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Dahmi arf ~ 4 yıl önce
Sonunda dinlençez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey değişecek ~ 4 yıl önce
Dünya Korona öncesi ve sonrası diye değişecek bundan hava yolları en fazla etkilenen sektör olacak. Avrupa’da Bilim adamlarının genel görüşü bu yolda.
Havacı ~ 4 yıl önce
Bırakalım iyi yanlarına bakalım; Hava be su temizleniyor, İnsan doğasına aykırı gece uykusuz çalışma koşulları geçici de olsa ortadan kalktı, İnsanlar biraz olsun kendilerini, sevdiklerini dinleme fırsatı yakaldı izolasyon sayesinde, Dünyanın sözüm ona süper güçlerinin, sadist liderleri boylarının ölçüsü alınmış oldu. Ve benim göremediğim kim bilir nice faydaları daha oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok ~ 4 yıl önce
Mantıklı .. :)
B777 ~ 4 yıl önce
Haklısınız yaklaşık son 10-15 senedir ailemizle vakit geçiremiyorduk. Bu felaket bize biraz nefes aldırdı. Onlarda çok mutlu. Allah hastalara acil şifalar versin inşallah
gg ~ 4 yıl önce
Iyi tarafindan bakalim hava kirliligi bir nebze olsun azalir belki binlerce ucak tonlarca yakit tuketiyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 4 yıl önce
De mantıklısın
yokartık ~ 4 yıl önce
havacılığı etkilediği kesin... işlerimizde azalma değil tamamen durdu fakat yayınladığınız covid sonrası trafik haritası pek öyle değil dileyenler gece ve gündüz kontrol edebilirler tabi ki eskisi ile kıyaslanamaz bir fark var ama bu şekilde de değil siz bomboş bir şekilde yayınlamışsınız öyle bir durum yok dileyen bakıp görebilir herhangi bir saat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eurocontrol ~ 4 yıl önce
Tazminatlar malesef gidiyor :( umarız en kısa sürede bütün dünya kurtulur ve her şey eskiye döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
O görüntüyü saat kaçta çektiniz? Şu an öğle saati 12 ve hava trafiği oldukça yoğun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allahın sopası ~ 4 yıl önce
Allahın sopası yok ki insanoğlunu hizaya getirsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefes.. ~ 4 yıl önce
Tabiki kimsenin işini gücünü kaybetmesini istemeyiz ama.. bırakalım dünyada bir nefes alsın. Son bir kaç gündür çok fark edilir şekilde hava kalitesi arttı. Bu arada bizde bir durup düşünme fırsatı bulalım.. ne yapıyoruz nereye gidiyoruz. Yediğimiz içtiğimiz soluduğumuz kirlendi, resmen kendi pisliğimizin içinde yaşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişik ~ 4 yıl önce
Ben sık sık bakıyorum böyle bi map hiç görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 4 yıl önce
BİZ GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000