08 Ocak 2009, Perşembe 09:20:42

Hava taksiye rağbet artıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2008 yılında 10 işletmeye verdiği izin ile birlikte ülkemizde faaliyet gösteren hava taksi işletmelerinin sayısı 66’ya yükseldi.
  • bir onceki haberinizde yer alan ve ucagina alamanyada el konulan sertur ile turkiyede izin alan sertur aynimi? Ayniysa SHGM'nin tutumu ne olacak iflas eden sirkete karsi?
  • Bu haberden iki haber öncesi sertur un hawker uçağına Almanya da el konuldu deniliyor bu haberdede Sertur ruhsat almaya hak kazandı deniliyor.Hata olabilir canımız sağolsun ama biraz daha dikkat lütfen.Saygılar.

Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde iş adamları için alternatif ulaşım aracı olmanın yanı sıra fotoğraf ve film çekimi, geziler ve turlar, hava ambulansı gibi konularda da hizmet veren hava taksi şirketlerinin sayısı hızla artıyor.

Hava taksi işletmeciliği yapmak üzere SHGM’den ön izin alan Kuğu, Körfez, Çağdaş, Burhanettin Kaya, Türkmen, Foto, Sertur, Eti, Port ve ATP Havacılık şirketleri gerekli hazırlıklarını tamamlayarak 2008 yılı içinde Çalışma Ruhsatı almaya hak kazandı.

2002 yılından bu yana toplam 36 hava taksi işletmesi kurulurken, hava taksi işletmeciliği yapmak üzere ruhsat alan 17 işletmenin ise söz konusu dönemde ruhsatları iptal edildi. Böylece 2002 yılında 48 olan hava taksi işletmelerinin sayısı 66’ya ulaştı. Bu işletmelere ait 55’i iş jeti olmak üzere 223 adet hava aracı bulunuyor.

Hava taksi işletmelerine 2008 yılı içerisinde 50 operasyon denetlemesi gerçekleştirilmiştir.

Hava taksiye rağbet artıyor

Yorumlar

sertur ~ 15 yıl önce
bir onceki haberinizde yer alan ve ucagina alamanyada el konulan sertur ile turkiyede izin alan sertur aynimi? Ayniysa SHGM'nin tutumu ne olacak iflas eden sirkete karsi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 15 yıl önce
Bu haberden iki haber öncesi sertur un hawker uçağına Almanya da el konuldu deniliyor bu haberdede Sertur ruhsat almaya hak kazandı deniliyor.Hata olabilir canımız sağolsun ama biraz daha dikkat lütfen.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000