20 Ocak 2019, Pazar 13:15:57

Hava Sen'de olağanüstü durum

Hava İş Sendikası'na alternatif olarak kurulan Hava Sen adlı sendika henüz bir yılını doldurmadan olağanüstü kongreye gidiyor.
  • Kabinden kim gelmek istedi de listeye Iskender Kaptan redetti? 15 kişi değil 150 kişi atılsa idi, 150 sini de yonetime mi alacaklardı? Atılanlar illa görevde mi olmalı?
  • Zam alınca kaptanlar herşey unutuldu. Bende o zamları alsaydım benimde kimse umrumda olmazdı. Haklısınız kaptanım
  • havacilikla alakasi olmayan sacmasapan insanlarin yaptigi sacmasapan habere inanan sacmasapan insanlar
  • Niye bütün yorumları yayınlamıyorsunuz? Niye objektif olmuyorsunuz? Emek ve emekçilerin hakkını böyle mi koruyorsunuz?
  • Bunlar daha kendi içlerinde bir olamıyor,bizemi faydasi olacak.Atilay büyuk adam valla ne demisti sakin ha bu kaptanlara guvenip yola cikmayin yariyolda kalirsiniz bosa soylememis
  • 150 tl sendika aidatı ödememek için hava is ten çıkanlar . Içinde bir tek adam gösterin kafamı kiraraim
  • Nasil bi gazetesiniz ya bos sandalyeleri cekiyorsunuz tamam cok dolu olmayabilir ama burdan zihniyetinizi gorebilirz.
  • Az olmayı bırak sanırım iskender sadece kendi kendine toplantı yapıyor kimse yok resimlerde
  • Aralık başında Alex kendine yakın delegelere haber verip genel kurul tarihine BOŞ GÜN istemelerini sağladı ama kendisine muhalefet edebilecek delegelere haber vermedi. Böylece dikensiz GÜL bahçesinde ÇİÇEKler açtı. Oynayın şimdi kendi başınıza
  • Hani nerde şu %90’ı havasene geçen thy nin kokpit ekipleri? İki tane zam ile hepsi toz bulutu oldu, fetele metele kalmadı artık..havaiş üyelerine yapılan zamları alırken gururları da hiç incinmedi..kara toprak hepimize yetecek..bari bu yorumu dislike yapsınlar da vicdanlarını rahatlasınlar..

Hava İş Sendikası'na alternatif olarak kurulan Hava Sen adlı sendika henüz bir yılını doldurmadan olağanüstü kongreye gidiyor. Şu sıralarda bir otelde yapılan olağanüstü kongrenin sönük geçtiği ve katılımcı sayısının az olduğu belirtiliyor. 

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında kurulan ve büyük sansasyon yaratan, başını Türk Hava Yolları pilotlarının çektiği Hava Sen adlı sendika bugün olağanüstü kongreye gitti. Kongre salonundan gelen bilgilere göre yaklaşık 60 kişinin salonda hazır bulunduiu kaydedilirken sendikada tasfiye sürecinin başladığı ifade ediliyor. 

Yaklaşık 3 ay önce sendika içerisinde küfürlü boyutlara ulaşan kavgalar yaşanmış ve çok sayıda üye istifa ederek eski sendikaları Hava İş'e geri dönmüşlerdi. Sendikanın bugün yapılmakta olan olağanüstü genel kongresinin ardından yeni yönetim belirtlenecek ve yeni yönetimin nasıl bir yol izleyeceği şimdiden merak ediliyor. 

©AirportHaber











 

Hava Sen'de olağanüstü durum

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Şu Yorumcular Boş Lafcılar ~ 5 yıl önce
Kabinden kim gelmek istedi de listeye Iskender Kaptan redetti? 15 kişi değil 150 kişi atılsa idi, 150 sini de yonetime mi alacaklardı? Atılanlar illa görevde mi olmalı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 5 yıl önce
Zam alınca kaptanlar herşey unutuldu. Bende o zamları alsaydım benimde kimse umrumda olmazdı. Haklısınız kaptanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo airporthaber ~ 5 yıl önce
havacilikla alakasi olmayan sacmasapan insanlarin yaptigi sacmasapan habere inanan sacmasapan insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport haber ~ 5 yıl önce
Niye bütün yorumları yayınlamıyorsunuz? Niye objektif olmuyorsunuz? Emek ve emekçilerin hakkını böyle mi koruyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 5 yıl önce
Bunlar daha kendi içlerinde bir olamıyor,bizemi faydasi olacak.Atilay büyuk adam valla ne demisti sakin ha bu kaptanlara guvenip yola cikmayin yariyolda kalirsiniz bosa soylememis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 5 yıl önce
Atilay yanlış söylemiş. Kokpit değil kabine güvenip yola çıkmayın demek istemiş. Siz 305 diyip duruyorsunuz. Enaz 12000 kabin ekibi var. 11700’ü ne yapmış acaba? Ayrıca Hava-Sen kurulurken yine o 12000 ne yaptı? Kokpitten 4000 kişinin 2500-3000’i Hava-Sen’e geçti. %50 den fazla. Kabin de %50 çıkarabilseydi herşey farklı olurdu.
Güven ~ 5 yıl önce
Haklısın, Kabin memurlarına güvendik, sayelerinde %50 ye yakın zamlarınızı aldık. Size desteğimiz tam...
Bunlardan bir halt olmaz ~ 5 yıl önce
150 tl sendika aidatı ödememek için hava is ten çıkanlar . Içinde bir tek adam gösterin kafamı kiraraim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aidat ~ 5 yıl önce
havasenle alakam yok ama saçmalamışsın. Nereye geçersen geç o kesinti oluyor.
Bihlot ~ 5 yıl önce
Şahsen 150 lira aidattan değil, bıyıklı ve yancılarına beş kuruş faydam olmasın diye çıktım, dayanışma da vermiyorum, haliyle 1000 lira kadar az maaş veriliyor. Anlayamamış olabilirsiniz belki, sarı sendikaya 200 lira vermemiş olmak için 1000 liradan vazgeçiyorum. Ve böyle bir hayli kişi biliyorum.
.. ~ 5 yıl önce
Nasil bi gazetesiniz ya bos sandalyeleri cekiyorsunuz tamam cok dolu olmayabilir ama burdan zihniyetinizi gorebilirz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 5 yıl önce
Az olmayı bırak sanırım iskender sadece kendi kendine toplantı yapıyor kimse yok resimlerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin AŞ ~ 5 yıl önce
Siz böyle devam edin, koşar adımlarla geliyor Kabin AŞ.
ŞARK KURNAZI ~ 5 yıl önce
Aralık başında Alex kendine yakın delegelere haber verip genel kurul tarihine BOŞ GÜN istemelerini sağladı ama kendisine muhalefet edebilecek delegelere haber vermedi. Böylece dikensiz GÜL bahçesinde ÇİÇEKler açtı. Oynayın şimdi kendi başınıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ederim ~ 5 yıl önce
Hani nerde şu %90’ı havasene geçen thy nin kokpit ekipleri? İki tane zam ile hepsi toz bulutu oldu, fetele metele kalmadı artık..havaiş üyelerine yapılan zamları alırken gururları da hiç incinmedi..kara toprak hepimize yetecek..bari bu yorumu dislike yapsınlar da vicdanlarını rahatlasınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
On numara yorum ~ 5 yıl önce
Var parayı. Geç arkalarina
!!! ~ 5 yıl önce
Tüm pilotlara yapıldı. Biraz kafayı çalıştırın. Şirketin bekası içiin demedi mi sendikanız. Havasenli pilotlar olmasa maaşınızı alamıyacsksınız.
F/O ~ 5 yıl önce
Durduğumuz yerde duruyoruz merak etmeyin. Hava İş üyelerine yapılan zammış. Şirket zam yapmak istedi, daha doğrusu zorunda kaldı, kitabına uysun diye sarı sendika teklif uydurdu. Yasal hakkım olan her şeyden de çatır çatır faydalanırım. Fetele metele mücadelesine aynen devam merak etmeyin. Pilot maaşınun yarısını alsa siz gibiler babasını tanımaz.
Çakma fo ~ 5 yıl önce
O sarı dediğin sendika var da ekmek yiyon. Kurban ol o sarı sendikaya. Senin gibi marjinal tipler yüzünden bu şirket karışıo. Defolun gidin
Fo ~ 5 yıl önce
Haddini bil senin gibileri iyi tanırız sen 100 lira için bile pazarlık yapacak açgözlüsün. 60.000 yetmez. 130.000 verseler doymaz. Hayatı boyu asla şükretmez. Ama para için vatanını çin e katar a satar
Havasen militanları ~ 5 yıl önce
Alex in militan yandaşları yine basmışlar burayı. Aman dikkat edin bunlara disk le falan gizli toplantılar yapıyolar her türlü marjinal hareket yapabilirler. Ülkemiz Milletimiz Şirketimiz sizin şerrinizden uzak olsun.
"Çakma" F/O Yorumcusuna ~ 5 yıl önce
Üslubunuza bakarak meslektaşım olmadığınızı umuyorum, öyleyseniz çok yazık. Marjinal dediğiniz kokpitin çoğunluğu oluyor, isterseniz marjinal sözcüğünün anlamını bir sözlükten kontrol ediniz. Sendikanın istihdam sürecimde herhangi bir etkisi olmadı, sonrasında da hak kaybı dışında pek bir şey getirmedi. Haliyle kurduğunuz ilgi fazlası ile anlamsız.
On Numara Yorumcuya ~ 5 yıl önce
İnternet tam size göre bir mecra. Burada kininizi kusup yarın kiptinim kiptinim diye geziyorsunuz. Para uzatıp arkaya doğru bir geçmeye çalışın bakalım neler olacak. :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000