20 Ocak 2019, Pazar 21:46:27

Hava Sen genel kurulunda duygusal anlar

Hava Sen’de aktif olarak görev alan ve işten atılan kabin memuru Ahmet Oruk bugünkü genel kurulda söz aldı ve konuşmasıyla duygusal anlara sebep oldu.
  • Kaptanı , kabin görevlileri, yer görevlileri, tekniği, bagajcıları, do&co personeli, temizlik personeli, ekip planlaması, tüm arka plan personel ve uçuşu gerçekleştirmek için orada olan olmayan herkes önce kibar ve saygı duymayı bilen olsunlar. Kimse kimseden üstün değildir. Aynı hayatı yaşayamamıştır. Belki misal kaptanlardan daha akıllıdırlar ama hayatlarındaki fırsat onlarla eşit değildir. Kimse boş boş konuşmasın. Kaptanmış Yok kabin görevlisiymiş Yok teknik kimmiş siz kimsiniz asıl? Kimsiniz ki başkasının unvanı ve eğitimiyle dalga geçiyorsunuz? Herkes kaptan oluyor bu bir gerçek o yüzden yalandan kaptanlıkla övünmeyin. Neyse insan yazdıkça hadsiz insanlara daha fazla yazmak istiyor. Seviyenizi yükseltin , daha fazla düşürmeyin lütfen. Herkese saygılar.
  • Kaptanlara güvenip hava-sen e geçilir mi allah aşkına ya?seni umursar mi kaptanlar? Kendi çorbasında herkes. Tamam hava-is den memnun değilsin kosullar gittikçe kötüleşiyor ama kendini işini geleceğini riske atıp kaptanlar bize sahip çıkar umuduyla sendika değiştirmek akilsizliktir. Tez vakitte hakkini alirsin insallah.
  • Arkadaş kendi mesleğini yapmak istemediği için bu yollara başvurdu.Dili vardı akademiye de girmedi km geçici olarak düşünmüştü zaten.
  • İnşaat mühendisi olan bir çok tanıdığım kendi işlerini kurdu.Kaldı ki itü'den mezun olan biri istihdam da yaratır işe de girebilir.
  • Böyle adamlar yüzünden kabincilerin hepimiz eğitimli insanlarız yalanlarını dinlemek zorunda kalıyoruz, sen gidip inşaat müh. yapsana be arkadaşım, bırak vasıfsızlar km olsun şuan olduğu gibi
  • Kırıcı olmak istemiyorum ama sen git senelerce inşaat mühendisliği oku ve öylesine bir üniversitede değil İTÜ'de oku sonra iş bulamadım deyip gidip kabin memuru ol ve iş bulamıyorum diye sızlan... Öncelikle tabii ki geçmiş olsun, işsiz kalmak zor bir durum ama İTÜ yahu mezun olduğun okul iTÜ, ben iş bulamayacağına inanmıyorum. Kaptanların yardımıyla e-ticaret vs.... İTÜ inşaattan mezun olup önce kabin memurluğu sonrasında e-ticaret ile uğraşıyorsan lütfen İTÜ mezunuyum ve iş bulamadım deyip bahane üretme ya da bahanenin içerisine İTÜ inşaatı katma ki gerçekten sıkıntının ne olduğu iyi anlaşılsın. Bir şekilde havacılığın içinde kalmak istiyorum dersen anlar ve saygı duyarım. Derdim kırıcı olmak değil ama biraz gerçekçi olalım...
  • Allah yardimcisi olsun keske boyle olmayaydi ..
  • teknisyen ve tgs’liler ezik ezik kendilerinin kâle alınmayacagini bilerek buraya “F/O, CPT, 330F/O, KA, KM...” basliklari altinda bir sürü yorum yapacaklar... adam İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ insaat muhendisi... kapisinin onunden belki gecmeye seviyenizin yetmedigi üniversite... teknisyenlerin maksimum mezun oldugu fakulte safranbolu boru oğretmenligi bir kısmı 2 yillik, cogu bagcilar meslek lisesi ucak bakim bolumunden mezunlar simdi buraya dolusur, takma isimler belli olacak sekilde kabin-kokpit arasinda husumet varmiscasina “kaptan ve teknisyen eş degerdir, kabin maasi 3000 olsun” yazacaklar... tgs’yi söylemiyorum bile, coğu jole kafa; kültür, bilgi, egitim seviyesi kafada ki jole’den ibaret, egitimli olanlar zaten, kabin’e kokpit’e basvuru yapiyor, orada kalmak istemiyor “körelecegim” diye. Onlar da haklilar... neyse zengin züğürt çene üclusu tgs ve teknisyen icin uzulerek soyluyorum hala gecerli... biz ucus ekipleri olarak sadece hava’da degil, yerde de kaliteli insanlarla calismak istiyoruz... arkadasimizin, kardesimizin, kader ortağımızın en kisa zamanda aramiza katilmasini Yüce RABBİMİZ’den niyaz ediyorum. ALLAH yar ve yardimcisi olsun. ALLAH hepimizi cahil’den cehaletten, kötü niyetten ve kötü niyetliden korusun. AMİN
  • Kardeşim burası Türkiye düzen bozuk insanlar daha bozuk Sen zor günler geçiriyorsun elbette ama gayet onurlu bir caban vardı muhakkak Devletin şirketini kendi sirketiymis gibi yönetenler umarım bir gün yaşadıkları ni en derininden yaşar İnşallah hayat sana çok daha güzel günler le gelir
  • Birlik güven bu olsa gerek. Yolun açık olsun

Hava Sen’de aktif olarak görev alan ve işten atılan kabin memuru Ahmet Oruk bugünkü genel kurulda söz aldı ve konuşmasıyla duygusal anlara sebep oldu.

9 aylık işsizlik süresince bir çok iş aradığını İTÜ inşaat mühendisliği mezunu olmasına rağmen iş bulamadığını ama kaptanların ve sendikanın maddi manevi olarak devamlı kendisinin yanında olduğunu belirtti.

Oruk, yakın zamanda kurduğu şirket ile e-ticaret ile uğraştığını, bu şirketi kaptanların sayesinde kurduğunu ve geleceğe umutla baktığından bahsetti.

Konuşmasının sonunda göz yaşlarını tutamayan Ahmet Oruk tüm salon tarafından kuvvetli bir şekilde dakikalarca alkışlandı.

Hava Sen genel kurulunda duygusal anlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

CRM SIFIR ~ 5 yıl önce
Kaptanı , kabin görevlileri, yer görevlileri, tekniği, bagajcıları, do&co personeli, temizlik personeli, ekip planlaması, tüm arka plan personel ve uçuşu gerçekleştirmek için orada olan olmayan herkes önce kibar ve saygı duymayı bilen olsunlar. Kimse kimseden üstün değildir. Aynı hayatı yaşayamamıştır. Belki misal kaptanlardan daha akıllıdırlar ama hayatlarındaki fırsat onlarla eşit değildir. Kimse boş boş konuşmasın. Kaptanmış Yok kabin görevlisiymiş Yok teknik kimmiş siz kimsiniz asıl? Kimsiniz ki başkasının unvanı ve eğitimiyle dalga geçiyorsunuz? Herkes kaptan oluyor bu bir gerçek o yüzden yalandan kaptanlıkla övünmeyin. Neyse insan yazdıkça hadsiz insanlara daha fazla yazmak istiyor. Seviyenizi yükseltin , daha fazla düşürmeyin lütfen. Herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar ~ 5 yıl önce
Sizin seviye çok iyiymiş
Tecrübeli km6 ~ 5 yıl önce
Kaptanlara güvenip hava-sen e geçilir mi allah aşkına ya?seni umursar mi kaptanlar? Kendi çorbasında herkes. Tamam hava-is den memnun değilsin kosullar gittikçe kötüleşiyor ama kendini işini geleceğini riske atıp kaptanlar bize sahip çıkar umuduyla sendika değiştirmek akilsizliktir. Tez vakitte hakkini alirsin insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 5 yıl önce
Sonuna kadar doğru bir yorum. Zamları aldılar sustular. Hiç bir an bile güvenip sendika değiştirmedim.
İnş Mühendisliği ~ 5 yıl önce
Arkadaş kendi mesleğini yapmak istemediği için bu yollara başvurdu.Dili vardı akademiye de girmedi km geçici olarak düşünmüştü zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İns müh. ~ 5 yıl önce
İnşaat mühendisi olan bir çok tanıdığım kendi işlerini kurdu.Kaldı ki itü'den mezun olan biri istihdam da yaratır işe de girebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 F/O ~ 5 yıl önce
Böyle adamlar yüzünden kabincilerin hepimiz eğitimli insanlarız yalanlarını dinlemek zorunda kalıyoruz, sen gidip inşaat müh. yapsana be arkadaşım, bırak vasıfsızlar km olsun şuan olduğu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330F/O he? ~ 5 yıl önce
Uc sütun asagida “teknik ve tgs kaptanin konusuyor” baslikli bir yazi var. Sana yazilmis, tekrar tekrar oku onu. Esya herif! Elimden gelse sizi ucaga almayacagim da iste mecbur... kabin’de bizde alayinizdan biktik be kardesim. Ayip yahu
Bir “kabinci” ~ 5 yıl önce
“Kabinci” derken? “Kabin satarim, kabinlerim vaaar.” mi oluyor, ne oluyor? Sen once bir Turkcene dikkat et, bommmbos adamsin. Kokpitteki E5 ustu universitelerden mezunlari, parayi bastirip pilot olanlari, kaptan baba torpiliyle caka satanlari biz de biliyoruz, sen de biliyorsun. Goren de kokpittekileri yekpare Turkiye dereceli piril piril insanlar, eli cenesinde entellektueller, doktorali akademisyenler sanacak. Dua et karsilasmayalim da seni egitim backgroundumla ezmeyim canim, o zaman gorursun “kabincilerin” kalitesini.
Vasıfsız Kibir ~ 5 yıl önce
Zaten vasıfsızlar, çoğu işten cıkıcam der ama muhtaçlıktan binlerce kez düşünür ve bir bakmıştır ki purser olmuştur. Dünyya katkısı olmayan bir meslek grubu. Sözüm insanlığa ve karakterlerine degil, mesleklerine. Para insanı kibir sahibi yapıyor, o kibir e boş bir kibirdir.
Yaw he he... ~ 5 yıl önce
Bi de 330 fo yazmis ortam karistirici....minik trol seni...
Bir kabinci yazana cevap ~ 5 yıl önce
Kokpitin kalitesi sana kalmadı. Bir kokpit personeli olarak böyle aşağılık insanlarla çalışmaktan bıktım. Yazıklar olsun senin gibi kabin ekiplerine.....
sen ~ 5 yıl önce
sen kabini küçümseyemezsin
Aramak... ~ 5 yıl önce
Kırıcı olmak istemiyorum ama sen git senelerce inşaat mühendisliği oku ve öylesine bir üniversitede değil İTÜ'de oku sonra iş bulamadım deyip gidip kabin memuru ol ve iş bulamıyorum diye sızlan... Öncelikle tabii ki geçmiş olsun, işsiz kalmak zor bir durum ama İTÜ yahu mezun olduğun okul iTÜ, ben iş bulamayacağına inanmıyorum. Kaptanların yardımıyla e-ticaret vs.... İTÜ inşaattan mezun olup önce kabin memurluğu sonrasında e-ticaret ile uğraşıyorsan lütfen İTÜ mezunuyum ve iş bulamadım deyip bahane üretme ya da bahanenin içerisine İTÜ inşaatı katma ki gerçekten sıkıntının ne olduğu iyi anlaşılsın. Bir şekilde havacılığın içinde kalmak istiyorum dersen anlar ve saygı duyarım. Derdim kırıcı olmak değil ama biraz gerçekçi olalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makine Mühendisi KM ~ 5 yıl önce
İtü insaat mezunu kader arkadasim insallah aramiza tekrar gelir. Ne yalan soyleyeyim, ise geri donmek icin bende kendi meslegimi yapmazdim. Kaliteli universitelerden mezun olunca buyuk sirketler seni bunyesine katiyor, yetistiriyor... geri donmesi ihtimal dahilinde olan harvard mezununu bile ise kimse almaz... ben olsam ben de yapmazdim. ALLAH yardimcin olsun. Geri geleceksiniz tüm kalbimizle inaniyoruz.
Anonim ~ 5 yıl önce
Ben de Turkiye’deki iyi universitelerin birinden, iyi bir bolum mezunu bir kabin memuruyum. Bana da soruluyor hep neden bu isi yapiyorsun diye. Cunku seviyorum. Cunku disarida kendi isimi de yaptim ama sevmedim ve mutlu olamadim. Ancak bu isi gercekten seviyorum. Bir de boyle dusunun yahu, sebepler farkli olabilir. Arkadasima da bundan sonra ugrastigi islerde hep mutluluk ve basarilar diliyorum. Yolu hep acik olsun.
Re ~ 5 yıl önce
Allah yardimcisi olsun keske boyle olmayaydi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen, tgs kaptanin konusuyor ~ 5 yıl önce
teknisyen ve tgs’liler ezik ezik kendilerinin kâle alınmayacagini bilerek buraya “F/O, CPT, 330F/O, KA, KM...” basliklari altinda bir sürü yorum yapacaklar... adam İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ insaat muhendisi... kapisinin onunden belki gecmeye seviyenizin yetmedigi üniversite... teknisyenlerin maksimum mezun oldugu fakulte safranbolu boru oğretmenligi bir kısmı 2 yillik, cogu bagcilar meslek lisesi ucak bakim bolumunden mezunlar simdi buraya dolusur, takma isimler belli olacak sekilde kabin-kokpit arasinda husumet varmiscasina “kaptan ve teknisyen eş degerdir, kabin maasi 3000 olsun” yazacaklar... tgs’yi söylemiyorum bile, coğu jole kafa; kültür, bilgi, egitim seviyesi kafada ki jole’den ibaret, egitimli olanlar zaten, kabin’e kokpit’e basvuru yapiyor, orada kalmak istemiyor “körelecegim” diye. Onlar da haklilar... neyse zengin züğürt çene üclusu tgs ve teknisyen icin uzulerek soyluyorum hala gecerli... biz ucus ekipleri olarak sadece hava’da degil, yerde de kaliteli insanlarla calismak istiyoruz... arkadasimizin, kardesimizin, kader ortağımızın en kisa zamanda aramiza katilmasini Yüce RABBİMİZ’den niyaz ediyorum. ALLAH yar ve yardimcisi olsun. ALLAH hepimizi cahil’den cehaletten, kötü niyetten ve kötü niyetliden korusun. AMİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel kardeş ~ 5 yıl önce
SHYO Taban puanları nedir? Başka sorum yok teşekkürler.
Anlayana az ve öz.. ~ 5 yıl önce
Makam insanlara değil, insanlar makama şeref kazandırır. Tanımadığınız bilmediğiniz insanlar hakkında genelleme yapmak ne kolay.
Bağcılar Mezunu Uçak Teknisyeni ~ 5 yıl önce
Öncelikle takındığın usluba bakıp ne çeşit bir insanla karşı karşıya kalıyor insanlar tahmin edebiliyorum.Bu egonuz sizi birgün bitirecek olması çok acı. İkincisi Meslek lisesi ile Anadolu Teknik lisesi arasındaki farkı anlatmaya çalışmayacağım bence anlamazsın. Üçüncüsü ise Boru lisesi mezunu teknisyen olamaz olsa olsa yardımcı teknisyen veya destek personeli olarak işe başlar.Şu an piyasada nerede işsiz güçsüz adam var boşta kalmayalım diye kokpite başvuruyolar,2 yıllık kıytırık bölümler,yalapşap bir ingilizce hoop ‘annebenkaptanoldum’ yazık çok yazık. Ufak bir ricam olacak lütfen meslek sahibi insanlar öncelikle mesleklerini icraa etsinler,diş hekimi,inş müh insanlara km olarak değil uzmanlıkları alanında ihtiyacımız var
Adamsın ~ 5 yıl önce
Yaaaaa ağzına sağlık. Buraları zaten bizden cok onlar takip ediyor onlar yazıyor meraktan;)
Teknik ~ 5 yıl önce
Kardeşim burası Türkiye düzen bozuk insanlar daha bozuk Sen zor günler geçiriyorsun elbette ama gayet onurlu bir caban vardı muhakkak Devletin şirketini kendi sirketiymis gibi yönetenler umarım bir gün yaşadıkları ni en derininden yaşar İnşallah hayat sana çok daha güzel günler le gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih Tarih ~ 5 yıl önce
Birlik güven bu olsa gerek. Yolun açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000