15 Mayıs 2022, Pazar 12:36:55

Hava şehitleri unutulmadı

15 Mayıs Hava Şehitleri Günü vesilesiyle Hava Harp Okulu ve TALPA'nın öncülüğünde Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.
  • ZHN hariç iyi adamlar
  • öğretmenleri, kafanıza göre yazmayın
  • Hava şehitleri Basın şehitleri Etsek köstek şehitleri Şahadet nedir şehitlik nedir...Hem laik ülkedeyiz dini karıştırmayın diyoruz hemde şehitliği kimseye bırakmıyorsunuz.saçma.yolcu taşırken uçak düşün şehit ol ,öyle kolay iş deyil bu...

Hava şehitlerimiz, TALPA ve Hava Harp Okulunun öncülüğünde Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı.

Tören için Şehitlikte bir araya gelen Şehit aileleri ile birlikte TALPA Yönetim Kurulu üyeleri ve eski başkanları, THY temsilcileri, AYJET Uçuş Okulları Genel Müdürü ve öğrencileri, Havacılık dernekleri TASSA, PİLVAK, Hava-İş Sendikası, Tayyareci Vecihi Hürküş Müzesi Derneği, Havacılık Tıbbı Derneği, Muharip Gaziler, emekli pilotlar ve basın mensupları Ulu Önder Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir.’ hedefini daha da ileriye taşımak için görev yaparken yaşamını yitiren meslektaşlarına şükranlarını sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir konuma yapan TALPA Başkanı Kpt. Plt. R. Okan ÜREKSOY konuşmasında,

“Saygıdeğer konuklar,

Bugün 15 Mayıs, aziz şehitlerimizi anmak üzere icra ettiğimiz bu son derece anlamlı törene teşrif ederek vefa duygusunu gösteren sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Bir medeniyet projesi olarak 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte havacılığımız ivme kazanmış, havacılığın önemini diğer ülkelerden çok önce fark eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk eşsiz öngörüsüyle söylediği “İstikbal Göklerdedir” sözüyle Türk gençlerine bir hedef göstermiştir. Bu hedef doğrultusunda Türk ulusu çok sayıda isimsiz kahraman yetiştirmiştir.

Bugün dünya havacılığında önemli bir yeri olan havacılığımız, gökyüzüne aşkla bağlı meslek büyüklerimizin akıttığı, kan, ter, gözyaşı ve deneyimlerine çok şey borçludur.

Havacılığımız, başta ilk şehitlerimiz olan Fethi, Sadık ve Nuri beyler olmak üzere çok güç şartlarda pilotluk mesleğini icra ederken yaşamlarını yitiren havacılık şehitlerimizin aziz hatıraları üzerinde yükselmektedir. 1926 yılında ilk kez anılan hava şehitlerimizi, 96 yıldır her 15 Mayıs’ta anmanın kutsal bir görev, minnet duygularımızı ifade etme olanağı bulduğumuz asla unutulmayacak bir tarih olduğunun bilinci ile bugün de kabirleri başında rahmetle anıyoruz.

Şehadetleri ile biz Türk pilotlarına ışık ve yol gösteren, ülkemiz ve havacılığımız için canlarını veren asker ve sivil tüm şehitlerimizin toprağa değil bu milletin kalplerine ve gönüllerine gömülmüş olduklarını biliyor, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği olarak aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.” diyerek tamamladı.

Anıta çelenklerin konulmasından sonra Şehitlikteki Şeref Defteri TALPA Başkanı Kpt. Plt R. Okan ÜREKSOY tarafından imzalandı.

TALPA Başkanı ve pilotlar, şehit aileleri ile sohbet ederek acılarını paylaştı. Tören, katılımcıların THY şehitliğine çelenk koyması, şehitlerin kabirlerini ve görev başında yaşamını yitiren THY personelinin kabirlerini ziyaret ederek kırmızı ve beyaz karanfiller bırakmaları ile son buldu.





Hava şehitleri unutulmadı

Yorumlar

Tfk ~ 2 yıl önce
ZHN hariç iyi adamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş okulu müdür ve ~ 2 yıl önce
öğretmenleri, kafanıza göre yazmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehit ~ 2 yıl önce
Hava şehitleri Basın şehitleri Etsek köstek şehitleri Şahadet nedir şehitlik nedir...Hem laik ülkedeyiz dini karıştırmayın diyoruz hemde şehitliği kimseye bırakmıyorsunuz.saçma.yolcu taşırken uçak düşün şehit ol ,öyle kolay iş deyil bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000