25 Ocak 2010, Pazartesi 07:18:05

"Hava sahası ikiye ayrılamaz"

Leonidu Kıbrıs sorununun çözümünden sonra hava sahasının ikiye ayrılamayacağını savundu...
  • leonıdu elinden gelse bizi uçagada bindirmez.müzakerelerde sayın talat havacılık ve hava sahasını işinin ehli teknik bir ekiple yapmalı.geri dönülemez tavizler verilmemeli.larnaka kadar ercanda meşrudur.saygılar...
  • 300 spartalı fenomeninden kurtulamamış leonidas efendi kuzeydeki kontrol yasadışı diye buyurmuş. orası yasadışı ama sizin yıllarca işlediğiniz cinayetler yasal öyle mi?
  • Sadece son paragraf doğru. Gerisi palavra
  • Leonidas Leonidu yürü anca gidersin.

Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdür Leonidas Leonidu, Simerini gazetesinde yer alan söyleşisinde, Kıbrıs sorununun çözümü durumunda, Kıbrıs hava sahasının (FIR) ikiye ayrılmasının mümkün olmadığını, bunun federal devlette kalması gerektiğini savundu.

Ercan Havalimanı’ndaki kontrol merkezinin ne gibi sorunlar yarattığına ilişkin bir soru üzerine Leonidu, Ercan Havalimanı’ndaki kontrol merkezinin teknik altyapısının “yasa dışı” olarak kurulduğunu ayrıca idaresinin de “yasa dışı” olduğunu ileri sürdü.

Leonidu, Türkiye’nin, Ercan kontrol merkeziyle Kıbrıslı Türkleri kullanarak, “yasa dışı” müdahaleleri içerisinde, “Kıbrıs”ın hava sahasının her parçasını ve de FIR hattının Kuzey’e yönelik bölümünü idare etmeye çalıştığını savundu.

Türkiye’nin kendi FIR hattının güneyinden feragat ederek ve de bunu “Kıbrıs’ın işgal altındaki” parçasına ekleyerek yapay bir FIR hattı yarattığını da ileri süren Leonidu, bu “yapay” FIR hattının, Ecan’daki “yasa dışı” merkez tarafından idare edilmeye çalışıldığını iddi etti.

Bir başka soru üzerine Leonidu, Kuzey Avrupa’dan, Türkiye üzerinden ya da Kıbrıs’ın Kuzey parçasından direkt geçerek, Kıbrıs’a yönelik gelen pilotların, kendilerine; direktiflere uyması yönünde çağrıda bulunan Ercan’daki kontrol merkeziyle karşı karşıya kaldıklarını, bunların da; pilotların çifte direktiflere maruz kalması gibi sorunlar yarattığını savundu. Leonidu bu tip müdahalelerin, uçuşları tehlikeye soktuğunu da ileri sürdü.

Kıbrıs Gazetesi

"Hava sahası ikiye ayrılamaz"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
leonıdu elinden gelse bizi uçagada bindirmez.müzakerelerde sayın talat havacılık ve hava sahasını işinin ehli teknik bir ekiple yapmalı.geri dönülemez tavizler verilmemeli.larnaka kadar ercanda meşrudur.saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
300 spartalı fenomeninden kurtulamamış leonidas efendi kuzeydeki kontrol yasadışı diye buyurmuş. orası yasadışı ama sizin yıllarca işlediğiniz cinayetler yasal öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece son paragraf doğru. Gerisi palavra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Leonidas Leonidu yürü anca gidersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000