25 Mart 2010, Perşembe 08:11:22

Hava sahası ihlalleri oyunun parçası mı?

Hollanda ve Polonya uçaklarının Ege'deki hava ihlallerinin arkasından Yunanistan'ın 'AB planı' çıktı. Keşif yapan uçakların rotasını belirleyen Atina'nın, hava sahası sorununu Kıbrıs gibi AB'ye havale etmek istediği öğrenildi
  • TÜRKİYEYLE NE ALIP VEREMEDİKLERİ VAR.ADAMLAR ARTIK ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GİRİYOR.BU KADAR MI OLDU BU ÜLKE BU DURUMA MI GELDİ YA.NE ALIP VEREMEDİKLERİ VAR BUNLARIN.YAPIP YAPIPTA İNKAR ETMELERİ YOK MU DELİKANLI GİBİ YEMİYOR TABİ CIKSANIZA ORTAYA.NESE ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.
  • Siyasilerin gecmiste yasanmis olaylari bugunku cikarlari icin kullanmalarindan nefret ediyorum.Bence iki toplumun ozunde birbirlerine dusmanliklari yok.Sonucta insanlari nasil egitirseniz aldiklari egitime gore insan olurlar.Komsulari birbirine dusman etmeyi cikarlarina uygun goren siyasetcilerin eseri olan bu durumlar her iki tarafa da zarar vermektedir.Bu durum sadece silah ureticilerinin ve tacirlerinin isine yaramaktadir.Bu durumdan ne Turkler ne de Yunanlilar karli cikmaktadir.Konuyu bir de bu acidan degerlendirmek gerektigini dusunuyorum.Bugun Fransa'yi isgal eden Almanlar ile Fransizlarin isbirligine bakarsaniz cikarlari icin bu olaylari siyaseten nasil cozduklerini anliyabilirsiniz.Bence sorun agirlikli olarak siyasetcilerdedir.
  • Siz daha yunan takımına sponsor olun.
  • Nejat Uygur'un Yunanistan ile ilgili super bir esprisi vardir sonunu Kibris'la bagladigi. Bilenler bilir..

Ege Denizi üzerindeki Türk hava sahasını, mart ayı içinde 7 kez Polanya'ya, 7 kez de Hollanda'ya ait uçaklar ihlal etti. Gizemli hava ihlallerinin arkasından ise Yunanistan'ın 'AB oyunu' çıktı. Kıbrıs sorununu 'diplomasi kurnazlığı' ile AB'ye havale eden Yunanistan, benzer planı Ege'deki hava sahası sorunu için uygulamaya koydu.
Yunanistan'ın İstanköy Havaalanı'ndan kalkan uçaklar, Türk hava sahasını toplam 14 kez ihlal etti. İhlallerin ilki,  5 Mart'ta Hollanda'ya ait bir M28 uçağı ile gerçekleşti. Bu uçak, Aydın'a bağlı Yenihisar'ın batısında 2 dakika süreyle Türk hava sahasına girdi. İhlaller, 6, 7, 10 ve 11 Mart tarihlerinde de devam etti.

ROTAYI ATİNA ÇİZİYOR 

12 Mart'ta ise bu kez Yunanistan'ın İstanköy Havaalanı'ndan kalkan Polonya'ya ait bir uçak aynı rolü üstlendi. 12, 16, 18, 19 ve 20 Mart tarihlerinde Polonya'ya ait M28 tipi uçak, Yenihisar'ın batısının yanı sıra Karaburun'un kuzey batısında Türkiye'nin hava sahasına girdi. Gizemli hava ihlallerinin arkasında Atina'nın 'AB planı' olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, bu uçuşlar göçmen kaçakcılığıyla mücadele için AB sınırında keşif yapmak üzere gerçekleştirildi. Ancak Hollanda ve Polonya'ya ait uçakların uçuş rotasını belirleyen Yunanistan, 'Burası benim hava saham, dolayısıyla AB'nin hava sahası sınırı da burası' dediği için bu hava ihlalleri gerçekleşti. Kaynaklar, Yunanistan'ın aynı Kıbrıs sorununda olduğu gibi Ege hava sahası sorununu da AB'yi arkasına alarak çözmeyi amaçladığını vurguladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, olaylarla ilgili gerekli girişimlerin yapılması için Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi.

Yunanistan 'Egemenlik hattım' diyor

Yunanistan, 'Uçuş Bilgisi Bölgesi' olarak nitelendirilen FIR hattını 'egemenlik hattı' olarak görüyor. FIR hattı, Ege için 1952'deki Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü toplantısında belirlendi. Burada, hava sahası Türkiye'nin kontrolüne verildi. Fakat FIR hattının sınırlarıyla ulusal sınırlarının özdeş olduğunu iddia eden Atina, AB ülkelerine ait uçakları, 'Yunanistan hava sahasındasınız' diyerek uçuruyor.

(Akşam)

Hava sahası ihlalleri oyunun parçası mı?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYEYLE NE ALIP VEREMEDİKLERİ VAR.ADAMLAR ARTIK ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GİRİYOR.BU KADAR MI OLDU BU ÜLKE BU DURUMA MI GELDİ YA.NE ALIP VEREMEDİKLERİ VAR BUNLARIN.YAPIP YAPIPTA İNKAR ETMELERİ YOK MU DELİKANLI GİBİ YEMİYOR TABİ CIKSANIZA ORTAYA.NESE ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siyasilerin gecmiste yasanmis olaylari bugunku cikarlari icin kullanmalarindan nefret ediyorum.Bence iki toplumun ozunde birbirlerine dusmanliklari yok.Sonucta insanlari nasil egitirseniz aldiklari egitime gore insan olurlar.Komsulari birbirine dusman etmeyi cikarlarina uygun goren siyasetcilerin eseri olan bu durumlar her iki tarafa da zarar vermektedir.Bu durum sadece silah ureticilerinin ve tacirlerinin isine yaramaktadir.Bu durumdan ne Turkler ne de Yunanlilar karli cikmaktadir.Konuyu bir de bu acidan degerlendirmek gerektigini dusunuyorum.Bugun Fransa'yi isgal eden Almanlar ile Fransizlarin isbirligine bakarsaniz cikarlari icin bu olaylari siyaseten nasil cozduklerini anliyabilirsiniz.Bence sorun agirlikli olarak siyasetcilerdedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz daha yunan takımına sponsor olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nejat Uygur'un Yunanistan ile ilgili super bir esprisi vardir sonunu Kibris'la bagladigi. Bilenler bilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000