18 Kasım 2008, Salı 08:10:48

HAVA SAHAMIZ DELİNİYOR MU?

AB ülkelerinin uçaklarında AB bayrağını kullanmasını öngören, "AB Tek Hava Sahası Programı" Kıbns'la ilgili sıkıntılara bir yenisini daha ekleyecek.
  • zaten almayacaklar dik bir duruşla biz ab ye girmeyi istemiyoruz diyecek her hükümetin arkasında 1 oylada olsa sonuna kadar durmaya hazırım
  • Kıbns Rum Kesimi neresi, bilen ver mı... Bu yazıyı okumadan mı yayınlıyorsunuz anlamadım. Kıbrıs Rum Kesimi yazmak bu kadar zor mu...İki kere aynı yazı hatası ,düzeltin bareee :)))))))))))))))9
  • Bu dertlerimiz bitmez. Kıbrıs konusundaki haklılığımızı kimseye anlatamamamızın cezası bunlar. Bu konu uygulamaya geçerse elbette rum uçağı hatta gemisi istediği gibi gelebilir. Yoksa AB yi reddetmiş gibi oluruz ki bu onların işine gelir, başımıza örecek yeni çoraplar bulmuş olurlar. Dirayetli bir hükümet lazım bunları çözmek için. Sincaplara el çırparak olmuyor maalesef.
  • Başımıza ne gelirse ve gelecekse hep AB den geliyor.Bizim hava sahamız,Karasularımız Avrupa ülkelerine benziyor mu? Başımız çok ağrıyacak.

2009'da uygulamaya geçecek projeyle birlikte, Kıbns Rum Kesimi'nden kalkan uçaklann Türk Hava Sahası'na girmesinin önündeki engel AB'ye göre tamamen ortadan kalkmış olacak.

Bunun yanı sıra AB'nin, proje uygulanmazsa Türkiye'ye, "Taşımacılık" ve "TransAvrupa Ağları" müzakere başlıklarına açış kriteri koyacağını ilettiği belirtiliyor. AB Tek Hava Sahası'nın Doğu Akdeniz koordinatörlüğünü de Kıbns Rum Kesimi yapacak. Proje kapsamında birliğe üye ülkelerin uçakları, AB bandrası taşıyacak ve AB'ye üye olmayan başka bir ülke hava alanına iniş yaparken kendi ülkesinden değil AB topraklanndan geliyor görünecek. Bu da Kıbns Rum Kesimi havaalanlarından kalkacak bir uçağın AB hava sahasını kullandığı anlamına geliyor. Böylece Kıbns sorununa yeni bir halka daha eklenmiş olacak. Rum kesiminden havalanan bir uçak, Türkiye hava sahasına girebilecek.

Şimdiki uygulamada Rum uçakları Türk hava sahasına giremiyordu. Yeni kriter uyarısı AB'nin proje kapsamında hazırlıkları tamamlaması için Ankara'ya uyarılarda bulunduğu belirtiliyor. Bunlann başında, havacılık sektörünü doğrudan etkileyen "Taşımacılık" ve "TransAvrupa Ağları" müzakere başlıklanna yönelik "açış kriterlerinin" konabileceği uyarısı geliyor.

Dışişleri kaynakları ise projenin Türk Hava Sahası için herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını savunuyor. Kaynaklar, sorunun rota saptanmasıyla çözülebileceğini belirtirken Kıbrıs'tan havalanarak Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gelen bir Rum kesimi uçağının Türk Havalimanları'na inişinin engellenip engellenemeyeceğiyse soru işareti...

(Cumhuriyet)

HAVA SAHAMIZ DELİNİYOR MU?

Yorumlar

ab ~ 15 yıl önce
zaten almayacaklar dik bir duruşla biz ab ye girmeyi istemiyoruz diyecek her hükümetin arkasında 1 oylada olsa sonuna kadar durmaya hazırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Kıbns Rum Kesimi neresi, bilen ver mı... Bu yazıyı okumadan mı yayınlıyorsunuz anlamadım. Kıbrıs Rum Kesimi yazmak bu kadar zor mu...İki kere aynı yazı hatası ,düzeltin bareee :)))))))))))))))9

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 15 yıl önce
Bu dertlerimiz bitmez. Kıbrıs konusundaki haklılığımızı kimseye anlatamamamızın cezası bunlar. Bu konu uygulamaya geçerse elbette rum uçağı hatta gemisi istediği gibi gelebilir. Yoksa AB yi reddetmiş gibi oluruz ki bu onların işine gelir, başımıza örecek yeni çoraplar bulmuş olurlar. Dirayetli bir hükümet lazım bunları çözmek için. Sincaplara el çırparak olmuyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron Kedisi ~ 15 yıl önce
Başımıza ne gelirse ve gelecekse hep AB den geliyor.Bizim hava sahamız,Karasularımız Avrupa ülkelerine benziyor mu? Başımız çok ağrıyacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000