23 Nisan 2011, Cumartesi 08:15:33

Hava operasyonu Predator ile yapılacak

Libya’da Kaddafi rejimine karşı sürdürülen operasyondan uçak ve savaş gemilerini çeken ABD yönetimi, müttefik güçlerin Kaddafi’ye karşı yetersiz kalması nedeniyle Irak ve Afganistan gibi operasyon bölgelerinde kullandığı Predator model insansız uçaklarını gönderme kararı aldı.

Tanesi 40 milyon dolar olan ve ABD’den yönlendirilen avcı uçaklar Hellfire (Cehennem ateşi) adı verilen füzeler taşıyor. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, düzenlediği basın toplantısında, Pakistan’ın Afganistan sınırında da militanlara karşı kullanılan insansız uçakların, Kaddafi güçlerine karşı daha kesin saldırılar düzenlenmesini sağlayacağını söyledi. Libya’daki “insani durum” nedeniyle bu silahlı insansız uçakları kullanma kararı aldıklarını vurgulayan Gates, bu uçakların sivil kayıpları için diğer tip uçakların sağlayamayacağı desteği verebileceğini kaydetti.

Misrata’ya gidiyor

Libya semalarında iki insansız uçağın görev yapacağını açıkladı. Libyalı muhalifler, ABD’nin Libya’da silahlı insansız uçaklar kullanma kararını memnuniyetle karşıladı. Ulusal Geçiş Konseyi sözcüsü Mustafa el Guerrani, uçakların Misrata üzerindeki baskıyı azaltabilmesini ümit ettiklerini belirtti.

Hava operasyonu Predator ile yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000