21 Eylül 2018, Cuma 09:07:30

Hava Kuvvetleri uçakları organ nakli için havalandı

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen uçaklarla Samsun ve Rize'den alınan organlar, hastalara nakledilmek üzere İzmir ile Ankara'ya getirildi
  • Yayınlamışsınız teşekkürler. Bu ülkede askeri havacılık anlamında sadece Hava Kuvvetleri yok. Yaralı silah arkadaşını kurtarmak için gözünü kırpmadan çatışmanın ortasına dalan, taarruz helikopterleri ile adeta teröristlerle göğüs göğüse çarpışan “Adsız ve Sessiz Kahraman” Kara Havacılar ve Jandarma Pilotları da var. Ancak bir kusurları var: REKLAM değil, sessiz sedasız sadece vatana hizmetlerini yapıyorlar. Keşke arada sırada onların da sırtları sıvazlansa...
  • Dün bu gibi görevleri Kara Havacıların yıllardır B-200 uçağı ile yaptığını ama haber olmadığını yorum olarak yazmıştım. Niçin yayınlamıyorsunuz?
  • Kara havacılar B-200 uçakları ile bu işi yıllardır yapıyor. Ama hiç haber olmuyor.
  • sağlık bakanlığının ambulans uçakları nerdeymış?? kesin arızalıdır yine. 80 milyon nüfus ve 800.000 km karelik ülkeye 4-5 ambulans uçak olur mu? en az 30-40 tane olmalı.
  • Gece gündüz demeden bu gorevleri ıcra eden tüm hava kuvvetleri personeline tebrikler

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen uçaklarla Samsun ve Rize'den alınan organlar, hastalara nakledilmek üzere İzmir ile Ankara'ya getirildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen uçaklarla Samsun ve Rize'den alınan organlar, hastalara nakledilmek üzere İzmir ile Ankara'ya ulaştırıldı.

AA'nın haberine göre; 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan donörün kalp greftinin, İzmir Katip Çelebi Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere intikali için uygun nitelikteki bir hava aracının tahsis edilmesi amacıyla başvuru yapıldı.

Başvuru üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen CN-235 tipi uçak, kalp greftini Samsun'dan alarak İzmir'e getirdi.

Ayrıca Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan donörün kalp greftinin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere başvuru yapılması üzerine yine CN-235 tipi uçak görevlendirildi.

Rize'den Trabzon Havalimanı'na ulaştırılan kalp grefti, görevlendirilen uçakla alınarak Ankara'ya getirildi.







Hava Kuvvetleri uçakları organ nakli için havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kara Havacılar ~ 6 yıl önce
Yayınlamışsınız teşekkürler. Bu ülkede askeri havacılık anlamında sadece Hava Kuvvetleri yok. Yaralı silah arkadaşını kurtarmak için gözünü kırpmadan çatışmanın ortasına dalan, taarruz helikopterleri ile adeta teröristlerle göğüs göğüse çarpışan “Adsız ve Sessiz Kahraman” Kara Havacılar ve Jandarma Pilotları da var. Ancak bir kusurları var: REKLAM değil, sessiz sedasız sadece vatana hizmetlerini yapıyorlar. Keşke arada sırada onların da sırtları sıvazlansa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara Havacı ~ 6 yıl önce
Dün bu gibi görevleri Kara Havacıların yıllardır B-200 uçağı ile yaptığını ama haber olmadığını yorum olarak yazmıştım. Niçin yayınlamıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARA HAVACILAR ~ 6 yıl önce
Kara havacılar B-200 uçakları ile bu işi yıllardır yapıyor. Ama hiç haber olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 6 yıl önce
sağlık bakanlığının ambulans uçakları nerdeymış?? kesin arızalıdır yine. 80 milyon nüfus ve 800.000 km karelik ülkeye 4-5 ambulans uçak olur mu? en az 30-40 tane olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Riza ~ 6 yıl önce
Gece gündüz demeden bu gorevleri ıcra eden tüm hava kuvvetleri personeline tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000