07 Mayıs 2009, Perşembe 16:04:38

Hava Kuvvetleri Rf-4e'nin ilkini teslim aldı

''Işık projesi'' kapsamında Eskişehir'deki 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda modernize edilen ''RF-4E'' prototip keşif uçaklarının ilki, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi...
  • arkadaşlar abiler ya da kardeşlerim, sizler hani çok biliyosunuz ya gövde ömrü felan dolmuş uçaklar modernize olup uçuruluyor diyorsunuz ya. Eee okyup adam olun hava kuvvetleri komutanı olun ya da herneyse yeni uçaklar alın hepimiz bu tabutlardan kurtulalım nedersiniz. Arkadaşlar sert girdim konuya belki ama üke koşulları bundan fazlasını kaldırmıyor demek gönül isterki "SU" serisi yeni nesil uçaklarımız olsun ya da Ef2000 olsun. hadi onu bırakın bizde F-16'lar bile en iyisi blok50 çevre ülkelere bakın ellerinde neler var blok52+ dahe casus uçak bile temin ederken sorun oluyorsa bu kuşları modernize edip uçurmakdan başka şans yok. Birde tabultarla düşen F16 sayısını bir hesaplatın bakalım hangisi daha tabut...
  • Sanki bu uçakların geçmişlerini biliyorsunuz,defterleri kitapları elinizde ne yapıldığını nasıl yapıldığını,kimin yaptığını biliyorsunuz. Her şeyi Hava Kuvvetlerinden daha iyi biliyorsunuz.
  • Çaresizlikten gövde ömrü dolmuş tabutları uçuşa çıkartın, bunları başarıymış gibi haber yapın, kimleri kandırıyorsunuz siz?
  • Uçağın "dolan" gövde ömrünü nasıl uzatıyorlar ? bunu modernize edenler kendileri o uçağı kullanmıyor ki! Bu kafa ile daha çok şehit haberleri duyulur.
  • F-4 Fantom.. cok sevdigim kendini kanıtlamıs bir metal kus.kendi olanaklarımızla modernize çok guzel araştırma geliştirme faliyetleri bu konu uzerinde çalışılması takdire şayan.alkışlamak lazım. öte yandan bu ucaklar artık cok eskidi ne yazikki bunlara harcanacak para yerine kendi savas ve kesif ucagimizi gelistirmemiz lazim her turlu dıs etkene engellemelere karsı durup bunu yapmamiz gerek.bugun iran her turlu savas ucagini uretiyor yakında sivil tasımacıılık için bile ucagini yapacak.amerika ne der bize ucak satmaz anlayısından(en fazla 10 yıl satmaz 15 yıl satmaz) vazgecip ucak uretme programlarını şimdiden hazırlamamız lazım..
  • Evet bu külüstürlerde insan uçmayacak ve bu uçaklar hantal olmadıkları için yeni nesil uçaklar tarafından hiç tespit edilemeyecekler, yakalanırlarsa tespit edemedikleri halde onlara karşı koyabilecekler ve hatta gerekirse kaçabilecekler de... Duygusal bağlılığınızı bırakın ve akılcı düşünün...
  • RF - 4E Bir keşif uçağıdır. Görevi savaşmak değildir. Dolayısiyle yorumlarda yazılanlar tamamen geçersiz ve yanlıştır.
  • MİLLİ BİR BAĞIMSIZ PROJE İNŞALLAH KAYSERİ TEYYARE FABRİSASI GERİ AÇILIR DA KENDİ UÇAĞIMIZI DA YAPARIZ EMEĞİ GEÇEN HERKESE MİNNETTARIZ. UMARIM BİR GÜN KENDİ SAVAŞ-NAKLİYE-AWACS VE TANKER UÇAĞIMIZI YAPTIĞIMIZ GÜNLERİDE GÖRÜRÜZ.
  • Ne kadar çok bilen varmış hayret ettim.Bari bildikleri anlattıkları doğru olsa.
  • bunlara yapılan bakım masrafı f-16 lara yapılanı nerdeyse 3 e katlıyormuş allah aşkına babanneme nekadar makyaj yaparsan yap genç kız olmaz ki

Söz konusu uçaklarda kullanılan bin 862 parçanın tamamı Eskişehir'de gelişmiş teknoloji ile üretilerek, ilk etapta 2 RF-4E keşif uçağına monte edildi.

Teslim dolayısıyla Eskişehir 1'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda tören düzenledi. Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Hasan Aksay, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, SSM Müsteşarı Murat Bayar, Aselsan Genel Müdürü Emekli Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu, Mikes Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Koray ve askeri yetkililer katıldı.

Modernizasyonu tamamlanan iki uçağın bulunduğu hangarda yapılan törende konuşan 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Semih Birdoğan, komutanlıkta Aselsan ve Mikes'in desteği ile milli kaynaklar kullanılarak, ilk kez 2 adet RF-4E keşif uçağının modernizasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi.

Tümgeneral Birdoğan, "Milli kaynaklar kullanılarak, yapılan çalışma ile uçakların gövde ömürleri uzadı. Uçaklar daha kabiliyetli, modern bir hale geldi. Uçaklardaki 1.862 parçanın üretimi milli olanaklar kullanılarak yapıldı." dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın koordinasyonun da, Mikes ve Aselsan'ın katkıları ile dünya çapında bir projenin başarıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Yapılan çalışmanın gurur verici olduğunu dile getiren Orgeneral Babaoğlu, " Modernizasyonu tamamlanan 2 uçağın teslimini bugün yapıyoruz. 2010 yılı sonuna kadar modernizasyonu yapılan uçak sayısı 18'e ulaşacaktır. 18 uçak daha emniyetli, daha etkin görev yapabilmesi amacıyla yapısal yenileme ve kısmı avyonik modernizasyona tabi tutulması için ışık projesi başlamıştır. Söz konusu projenin 2020 yılına kadar sürecek F-4 modernizasyon projesinde kullanılan teknolojik altyapı ve bilgi birikimi, milli savunma sanayi kuruluşlarımızın desteği ve 1. Hava İkmal Bakım Merkezimizin özverili çalışması hepimiz için gurur vericidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgneral Aydoğan Babaoğlu, modernizasyonu yapılan 2 uçağın teslimini 1. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Bülent Kocababuç ile 7. Ana Jet Üs Komutanı Kazım Öngül'e yaptı.

Babaoğlu ayrıca, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Semih Birdoğan ile Aselsan Genel Müdürü Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu ve Mikes Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Koray'a da birer plaket takdim etti.

Törene katılanlar daha sonra modernizasyonu yapılan iki uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hava Kuvvetleri Rf-4e'nin ilkini teslim aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar abiler ya da kardeşlerim, sizler hani çok biliyosunuz ya gövde ömrü felan dolmuş uçaklar modernize olup uçuruluyor diyorsunuz ya. Eee okyup adam olun hava kuvvetleri komutanı olun ya da herneyse yeni uçaklar alın hepimiz bu tabutlardan kurtulalım nedersiniz. Arkadaşlar sert girdim konuya belki ama üke koşulları bundan fazlasını kaldırmıyor demek gönül isterki "SU" serisi yeni nesil uçaklarımız olsun ya da Ef2000 olsun. hadi onu bırakın bizde F-16'lar bile en iyisi blok50 çevre ülkelere bakın ellerinde neler var blok52+ dahe casus uçak bile temin ederken sorun oluyorsa bu kuşları modernize edip uçurmakdan başka şans yok. Birde tabultarla düşen F16 sayısını bir hesaplatın bakalım hangisi daha tabut...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sanki bu uçakların geçmişlerini biliyorsunuz,defterleri kitapları elinizde ne yapıldığını nasıl yapıldığını,kimin yaptığını biliyorsunuz. Her şeyi Hava Kuvvetlerinden daha iyi biliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çaresizlikten gövde ömrü dolmuş tabutları uçuşa çıkartın, bunları başarıymış gibi haber yapın, kimleri kandırıyorsunuz siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın "dolan" gövde ömrünü nasıl uzatıyorlar ? bunu modernize edenler kendileri o uçağı kullanmıyor ki! Bu kafa ile daha çok şehit haberleri duyulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
F-4 Fantom.. cok sevdigim kendini kanıtlamıs bir metal kus.kendi olanaklarımızla modernize çok guzel araştırma geliştirme faliyetleri bu konu uzerinde çalışılması takdire şayan.alkışlamak lazım. öte yandan bu ucaklar artık cok eskidi ne yazikki bunlara harcanacak para yerine kendi savas ve kesif ucagimizi gelistirmemiz lazim her turlu dıs etkene engellemelere karsı durup bunu yapmamiz gerek.bugun iran her turlu savas ucagini uretiyor yakında sivil tasımacıılık için bile ucagini yapacak.amerika ne der bize ucak satmaz anlayısından(en fazla 10 yıl satmaz 15 yıl satmaz) vazgecip ucak uretme programlarını şimdiden hazırlamamız lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet bu külüstürlerde insan uçmayacak ve bu uçaklar hantal olmadıkları için yeni nesil uçaklar tarafından hiç tespit edilemeyecekler, yakalanırlarsa tespit edemedikleri halde onlara karşı koyabilecekler ve hatta gerekirse kaçabilecekler de... Duygusal bağlılığınızı bırakın ve akılcı düşünün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
RF - 4E Bir keşif uçağıdır. Görevi savaşmak değildir. Dolayısiyle yorumlarda yazılanlar tamamen geçersiz ve yanlıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MİLLİ BİR BAĞIMSIZ PROJE İNŞALLAH KAYSERİ TEYYARE FABRİSASI GERİ AÇILIR DA KENDİ UÇAĞIMIZI DA YAPARIZ EMEĞİ GEÇEN HERKESE MİNNETTARIZ. UMARIM BİR GÜN KENDİ SAVAŞ-NAKLİYE-AWACS VE TANKER UÇAĞIMIZI YAPTIĞIMIZ GÜNLERİDE GÖRÜRÜZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne kadar çok bilen varmış hayret ettim.Bari bildikleri anlattıkları doğru olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bunlara yapılan bakım masrafı f-16 lara yapılanı nerdeyse 3 e katlıyormuş allah aşkına babanneme nekadar makyaj yaparsan yap genç kız olmaz ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000