11 Mart 2018, Pazar 09:06:09

Hava Kuvvetleri Komutanı, savaş uçağı hediye etti!

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, memleketi Trabzon'un Of ilçesine uçuş ömrünü tamamlayan F-104 savaş uçağı hediye etti.
  • Hasan Paşa'ya ve onun gibi değerli komutanlarımıza böyle bir jest yapma hakkı verilmiş olması bence kıskançlık duygularıyla değil minnet duygularıyla anılmalıdır diye düşünmek gerekir. Uçak karadenizin bu şirin ilçesine çok yakışmıştır umarım..Uçak sevgisini pekiştirmesi açısındanda bakmak lazım..Bence çok güzel bir düşünce..
  • Askeriye'de zihniyet hiç değişmiyor ne yazık ki.
  • Ne varsa Of lılarda var.. helal olsun..
  • Oflular yalvarmış Paşa’ya Sürmene’de var bizde yok diye Of’dan heyet gitmiş uçağı almak İçin
  • Devletin uçağının eskisi de, hurdası da devlete aittir. Yani milletin malıdır... Hiç kimse devlet malını kendi keyfiyetine göre bir yere hediye etme hakkına sahip değildir.. Bu iş ya tam bir densizlik, yada habercilerin kelime çarpıtmasıdır. Umalım ki bu terbiyesizlik habercilere ait olmuş olsun aksi halde hava kuvvetleri komutanı denilen zat hadsizliğin dik alasını yapmış demektir.
  • Of'li gördün mü salavat getirmek bile yetmez...
  • Kimin malını ne hakla verirler. Of ilçe de başka ilçeler yokmu. Acaba ilçesine cebinden para vererek bir ambulans bağışlarmı ki devletin milletin parasıyla alınış malını kendi ilçesine hibe eder. Ayıp yahu ayııııp ve Edep ya hu edeeeeep
  • 15 temmuz u karıştıran arkadaşa sormak lazım, memleket bu hale getirilirken bu sizin paşanız neredeymiş? Kimlere hizmet ediyormuş ki bu kadar adam hava kuvvetlerinde at koşturabilmiş? Varsa cevabın yaz ki bizde aydınlanalım!
  • Trabzonlu olmakdan mutluyum
  • Devletin jetiyle köyünün üzerinde uçmak. Paşa olunca da hurdayı alıp memleketinin meydanına dikmek. Hava Kuvvetleri değişmez. Kafa hep aynı. F104 de olsa F35 de olsa subaylar 70li de olsa 80li de olsa böyle. Başarılarınızın devamını dilerim. Bir daha şaşırıpta emniyet tesislerine gitmemeniz temennisiyle.

Orgeneral Küçükakyüz, memleketi Of’a hediye ettiği F-104 savaş uçağı Sahil Parkı'na yerleştirildi ve ilçenin 100’üncü kurtuluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle sergilenmeye başladı. Çevre düzenlemesi de yapılan park alanında oluşturulan platforma sabitlenerek sergilenen ve 'OF-104´ adı verilen savaş uçağı, büyük ilgi görüyor.

Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Orgeneral Küçükakyüz ile gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi: "Of ilçemizin yetiştirmiş olduğu, ilkokulu, ortaokulu, liseyi burada bitirip daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli safhalarında görev aldıktan sonra, 15 Temmuz kalkışmasının o hain darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri Komutanımız olan paşamızın Of'umuza hediyesi. Bu yıl Of'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100´üncü yılı. Çok ince ve nazik bir düşünce. Ben çok memnun oldum, duygulandım. Belki Paşamızın birçok defa da kullandığı bir uçak. Uçağın penceresinin altına ismini yazdık 'Orgeneral Hasan Küçükakyüz´ diye. 'F-104´ diye geçiyor envanterde ama biz uçağın ismini değiştirip 'OF-104´ yaptık. Bu uçağı sadece bir sembol değil, gelecek nesillere ışık tutacak, onların ufkunu açacak işaret fişekleri olarak görüyoruz."

'EN İYİ BİLYELİ ARABAYI O YAPARDI’
Orgeneral Küçükakyüz'ün çocukluk arkadaşı olan ve ilçede esnaflık yapan Mehmet Akyüzlü, "Komutanımızla ne kadar gurur duysak az. Çok zeki ve başarılı biriydi. Çocukluğumuz bu ilçede geçti. Bilyeli araba yapıyorduk ve arabalara daha hızlı gitsin diye tereyağı sürüyorduk. En iyi arabayı o yapardı. O dönemlerden belliydi komutanımızın nerelere geleceği. Aynı uçakla beraber baba evine gelirdi, buralarda bazen sorti yapardı, buraları izlerdi. Annesini ve rahmetli babasını havadan ziyaret ederdi. İlçemize armağan ettiği uçak bizleri çok mutlu etti, gururlandırdı" diye konuştu. (Hürriyet)

Hava Kuvvetleri Komutanı, savaş uçağı hediye etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

akıllı ~ 6 yıl önce
Hasan Paşa'ya ve onun gibi değerli komutanlarımıza böyle bir jest yapma hakkı verilmiş olması bence kıskançlık duygularıyla değil minnet duygularıyla anılmalıdır diye düşünmek gerekir. Uçak karadenizin bu şirin ilçesine çok yakışmıştır umarım..Uçak sevgisini pekiştirmesi açısındanda bakmak lazım..Bence çok güzel bir düşünce..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Askeriye'de zihniyet hiç değişmiyor ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Off ~ 6 yıl önce
Ne varsa Of lılarda var.. helal olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
61li ~ 6 yıl önce
Oflular yalvarmış Paşa’ya Sürmene’de var bizde yok diye Of’dan heyet gitmiş uçağı almak İçin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selami Karakelle ~ 6 yıl önce
Devletin uçağının eskisi de, hurdası da devlete aittir. Yani milletin malıdır... Hiç kimse devlet malını kendi keyfiyetine göre bir yere hediye etme hakkına sahip değildir.. Bu iş ya tam bir densizlik, yada habercilerin kelime çarpıtmasıdır. Umalım ki bu terbiyesizlik habercilere ait olmuş olsun aksi halde hava kuvvetleri komutanı denilen zat hadsizliğin dik alasını yapmış demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utan ~ 6 yıl önce
Hurdalıktan alınan nostalji hemen saldır utan utan
Of'li ~ 6 yıl önce
Of'li gördün mü salavat getirmek bile yetmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem ~ 6 yıl önce
niye başka yerlere konuluyo da buraya neden olmazmış
Mermer Kafa ~ 6 yıl önce
Kimin malını ne hakla verirler. Of ilçe de başka ilçeler yokmu. Acaba ilçesine cebinden para vererek bir ambulans bağışlarmı ki devletin milletin parasıyla alınış malını kendi ilçesine hibe eder. Ayıp yahu ayııııp ve Edep ya hu edeeeeep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 6 yıl önce
15 temmuz u karıştıran arkadaşa sormak lazım, memleket bu hale getirilirken bu sizin paşanız neredeymiş? Kimlere hizmet ediyormuş ki bu kadar adam hava kuvvetlerinde at koşturabilmiş? Varsa cevabın yaz ki bizde aydınlanalım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRABZONLU ~ 6 yıl önce
Trabzonlu olmakdan mutluyum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişmeyen zihniyet ~ 6 yıl önce
Devletin jetiyle köyünün üzerinde uçmak. Paşa olunca da hurdayı alıp memleketinin meydanına dikmek. Hava Kuvvetleri değişmez. Kafa hep aynı. F104 de olsa F35 de olsa subaylar 70li de olsa 80li de olsa böyle. Başarılarınızın devamını dilerim. Bir daha şaşırıpta emniyet tesislerine gitmemeniz temennisiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORSO ~ 6 yıl önce
Önce Terbiyeli olacaksın,elinin hamuruyla erkek işlerine ve lafa maydanoz olmayacaksın,adam olmayı öğrenip,adam gibi konuşacaksın,eğer sana sorarlarsaki hiç sanmam o zaman yorum yapacaksın,otur oturduğun yerde bisikletini kullan,senin aklın ermez bu işlere,süt içmene devam et.
Ancak ~ 6 yıl önce
Hava Kuvvetleri, ulaştırma masrafını üstlenen yerel yönetimlere emekli uçakları bu tip amaçlar için zaten karşılıksız veriyor. Burada hediye ifadesi ne kadar uygun olur? Yok eğer söz konusu masrafı komutan cepten karşıladıysa belki hediye sayılır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000