12 Kasım 2022, Cumartesi 12:02:17

Hava İş'ten yeni açıklama: 'Üyelerimiz adalet istiyor'

Hava İş Sendikası, THY'nin çalışanlara dağıttığı primler, pazar mesaisi konusu, banka promosyonu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın uçuş ekipleriyle buluşmasındaki ifadeleri ile ilgili bir açıklama yaptı.
  • hem başkanımız hem airport yazarları tarihte görülmemiş dediler ya, gerçekten şokun böylesi thy tarihinde görülmedi...
  • Kimileri kar payı istemez pazat vr promosyon ver diyor. Aslinda hepsi bizim hakkimiz. Kimse bos yere personele kar payi vermez. Veriyorsa karsiligini verimlilik ve karlilik olarak geri aldigi icin veriyor. Promosyon zaten bizim hakkimiz, yoksa banka neden benim maasimin promosyonunu versin. Pazarlar da hakkimiz. Pazar demek 7. gun demek degildir. Esinle cocugunla dostlarinla akrabalarinla pazar kahvaltisi, piknigi, eglencesi yapmamak demektir. Zaten tis bu hakki vermis.
  • Sendikamızı ne kadar çok sevsek de, şirketimiz aleyhine bu şekilde yazı yazması kabul edilebilir değildir. Uçucular ve özellikle kaptanlara prim verilmese de olurdu. Nasıl olsa yapacakları bir şey yok. Mecburen uçacaklar. Pazarlar için de kaldırılması doğru bir durum. Özellikle günümüz pandemi şartlarında herkes elini taşın altına koymalı. Pazar olmasa da olur. Ne var yani. Kaptanlar gibi en fazla yediğimiz ayazı unutmayız. Sendikamıza desteğimiz bağlılığımız devam ediyor ancak şirketin de yanında olmalılar, her dediğini/istediğini yapmalılar. Yıllardır yaptıkları gibi.
  • Sendika yer personeline yapilan adaletsizliği unutuyorsun yine, şef normal sartlarda memurun 2 katı maaş aliyormu ki 90 bin prim verildi. Neden bu konu konuşulmuyor gündeme gelmiyor.
  • Yer personeli sendikanın üyesi değil mi ?
  • What you gonna do pilots leaving
  • Sendikadan nasıl çıkılıyor e devletten bulamadım bilen varsa yönlendirme yapabilir mi hangi sekmeden diye
  • Pilotlar halen eksik maaşa uçuyor, ama sendika pilot aidatını cukkalamayı biliyor. Sendikadan herkes çıkmalı
  • Bizden yolcunun kalbine dokunmamız çabasını bekleyen, uçuşta fazla efor göstermemizi bekleyen, adil uçuş programlarının olmaması nedeniyle yarabbi şükür dememizi bekleyen, mesai aşımı olmasına rağmen uçmamızı bekleyen, aidiyet duygusunu (insanları önemsemeden) çöpe atan bir kültür için bu saatten sonra üstte yazılan gibi bende robotum. Her şeyiniz operasyon sürecindeki çalışanlarınıza bağlı. Bunun yanı sıra uçucu ekipler hiç dikkat etti mi bilmiyorum, aqd den yazdığım çoğu fatigue raporu kısaltılmış ve silinmiş. Bu hususa dikkat etmenizi rica ediyorum. İata kontrolü olan bir sistem için rahatsız olunan noktalar var gibi. Aqd ‘ye yüklenin derim.
  • Kim takar kabini ya. Disiplinsiz, art niyetli, SKPK kullanan kaptani etik kurula sikayet edip lafa gelince benim ucmak ile sikintim yok diyen kisiler prim begenmiyor.

Hava İş Sendikası, THY'nin çalışanlara dağıttığı primler, pazar mesaisi konusu, banka promosyonu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın uçuş ekipleriyle buluşmasındaki ifadeleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Hava İş açıklaması:

Değerli Üyelerimiz;

Primler ile ilgili yaptığımız açıklama sonrasında THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın Ekip Terminalini ziyaret etmesini olumlu karşılamaktayız. Yaşanan hayal kırıklığını yerinde görme gayretini takdire şayan buluyoruz.

Kokpit ve Kabin Ekibi üyelerimizin primlerle alakalı olan rahatsızlıklarına dair “bu primleri sizlere vermeseydik 2 adet uçak alırdık” beyanı THY A.O yetkililerinin, üyelerimizin içinde bulunduğu duruma ne kadar uzak olduğunun en önemli göstergesidir. Ayrıca primleri verirken en önemli amaçlarının aidiyeti arttırmak olduğunu sananlar unutmamalıdır ki aidiyet sadece maddiyat ile kazanılan bir olgu değildir. İşverenin aidiyeti arttırmak adına yapması gereken sadece primleri vermek değil sosyal hayatlarına da yansıyacak kazanımlar sunmaktır.

Yaptığı açıklamada gönül alması; en azından üyelerimizin yaşadığı hayal kırıklığını giderecek açıklamalar yapması beklenirken tabiri caizse “dağ fare doğurmuştur”. Kazanılmış hakkımız olan Pazar Mesaileri davası ile ilgili mahkeme öncesi çalışanlara vermiş oldukları sözleri unutarak, istinafa gitme kararını üyelerimize “gururla” duyurmuştur. Bu hareket aidiyet beklenen üyelerimizde işverenin süreci uzatmak için yapmış olduğu bir salvo olarak algılanmıştır.

Sendika olarak aylardır Toplu İş Sözleşmesi ile garanti altına alınmış olan uçuş görev süreleri, dinlenme süreleri, adaletli uçuş programlarının yayınlanması, ekiplerin kümülatif yorgunluklarını azaltıcı uygulamalar konusunda yapmış olduğumuz görüşmelere net bir cevap vermeyen şirket yetkilileri maalesef konu hakedilmiş promosyonlar ve pazar mesaileri olunca gayet net cümleler kurabiliyorlar. Kârı üyelerimizle ve çalışanlarla paylaşmak ne kadar takdire şayan ise de adaletle paylaşmak da meziyet ister. Sosyal adaletten ve kültürümüzden dem vuranlar üyelerimizin haklarını gasp etmeye gelince kendini toplumdan ve kültürden soyutlayarak “görmedim duymadım bilmiyorum” perdesinin arkasına saklanıyorlar. Pazar Mesaisi davası öncesi üyelerimizle bir buluşma gerçekleştiren Genel Müdür mahkeme kararına uyacaklarını beyan etmesine rağmen Yönetim Kurulu Başkanı net bir dille istinafa gideceklerini beyan edebiliyor. Yetmiyor maaş promosyonları ile ilgili soruya “emekli olunca alırsınız” cevabı verebiliyor.

Buradan kendilerine bir kez daha sesleniyoruz;

- Üyelerimiz almış oldukları primlerin 10.000 TL daha fazlasını değil     adil dağıtımını istemektedir.
- Üyelerimiz adaletli uçuş programları istemektedir.
- Üyelerimiz yoğun geçeceği belli olan 2023 yılında TİS ile güvence       altına alınan haklarının gasp edilmemesini istemektedir.
- Üyelerimiz Ekip Planlama Başkanlığı, Kabin Hizmetleri Başkanlığı,       Uçuş İşletme Başkanlığı gibi birimlerin günü kurtarmak adına             uyguladıkları keyfi uygulamaların son bulmasını istemektedir.
- Üyelerimiz 2020 yılından beri hukuksuzca ellerinden alınan Pazar       mesaisinin bir an önce geçmişe dönük ödenmesini ve eski                  uygulama ile devam edilmesini istemektedir.
- Üyelerimiz, kendi kazançları üzerinden THY A.O ve bankaların elde     etmiş oldukları kârdan hakları olan banka promosyonlarını iştirak       şirketlerinde olduğu gibi almak istemektedir.
- En önemlisi de üyelerimizin her biri, alacağınız 2 adet uçaktan ve       edeceğiniz kârdan daha değerli görülmek istemektedir.

İşveren yetkilileri bilmelidir ki aidiyeti arttırmak üyelerimizin kabinde, kokpitte ve yerde gülümseyerek görevlerini yerine getirmeleri isteniyorsa üyelerimizin tek yetkili sesi olan sendikamız ile mutabakata vararak sorunlara adil, şeffaf, iş barışını sağlayıcı çözümler konusunda pozitif adımlar atılmak zorundadır.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Saygılarımızla

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)

Hava İş'ten yeni açıklama: 'Üyelerimiz adalet istiyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (163)

tarihte görülmemiş ~ 1 yıl önce
hem başkanımız hem airport yazarları tarihte görülmemiş dediler ya, gerçekten şokun böylesi thy tarihinde görülmedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepsi hak ~ 1 yıl önce
Kimileri kar payı istemez pazat vr promosyon ver diyor. Aslinda hepsi bizim hakkimiz. Kimse bos yere personele kar payi vermez. Veriyorsa karsiligini verimlilik ve karlilik olarak geri aldigi icin veriyor. Promosyon zaten bizim hakkimiz, yoksa banka neden benim maasimin promosyonunu versin. Pazarlar da hakkimiz. Pazar demek 7. gun demek degildir. Esinle cocugunla dostlarinla akrabalarinla pazar kahvaltisi, piknigi, eglencesi yapmamak demektir. Zaten tis bu hakki vermis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdemli Kabin Amiri ~ 1 yıl önce
Sendikamızı ne kadar çok sevsek de, şirketimiz aleyhine bu şekilde yazı yazması kabul edilebilir değildir. Uçucular ve özellikle kaptanlara prim verilmese de olurdu. Nasıl olsa yapacakları bir şey yok. Mecburen uçacaklar. Pazarlar için de kaldırılması doğru bir durum. Özellikle günümüz pandemi şartlarında herkes elini taşın altına koymalı. Pazar olmasa da olur. Ne var yani. Kaptanlar gibi en fazla yediğimiz ayazı unutmayız. Sendikamıza desteğimiz bağlılığımız devam ediyor ancak şirketin de yanında olmalılar, her dediğini/istediğini yapmalılar. Yıllardır yaptıkları gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer personeli ~ 1 yıl önce
Sendika yer personeline yapilan adaletsizliği unutuyorsun yine, şef normal sartlarda memurun 2 katı maaş aliyormu ki 90 bin prim verildi. Neden bu konu konuşulmuyor gündeme gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikanın üyeleri sadece uçucu mu? ~ 1 yıl önce
Yer personeli sendikanın üyesi değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 1 yıl önce
What you gonna do pilots leaving

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TONY MONTANA ~ 1 yıl önce
Sendikadan nasıl çıkılıyor e devletten bulamadım bilen varsa yönlendirme yapabilir mi hangi sekmeden diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
edvl ~ 1 yıl önce
mobil değil de pc ile deneyin edevletten oluyor
Pilot ~ 1 yıl önce
Pilotlar halen eksik maaşa uçuyor, ama sendika pilot aidatını cukkalamayı biliyor. Sendikadan herkes çıkmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir doymadınız ~ 1 yıl önce
Elinizi tutan yok aslan farklı şirketlere gidebilirsin
Gidemezler ki ~ 1 yıl önce
Dil bilseler çoktan gitmişlerdi.
The man who no name ~ 1 yıl önce
Bizden yolcunun kalbine dokunmamız çabasını bekleyen, uçuşta fazla efor göstermemizi bekleyen, adil uçuş programlarının olmaması nedeniyle yarabbi şükür dememizi bekleyen, mesai aşımı olmasına rağmen uçmamızı bekleyen, aidiyet duygusunu (insanları önemsemeden) çöpe atan bir kültür için bu saatten sonra üstte yazılan gibi bende robotum. Her şeyiniz operasyon sürecindeki çalışanlarınıza bağlı. Bunun yanı sıra uçucu ekipler hiç dikkat etti mi bilmiyorum, aqd den yazdığım çoğu fatigue raporu kısaltılmış ve silinmiş. Bu hususa dikkat etmenizi rica ediyorum. İata kontrolü olan bir sistem için rahatsız olunan noktalar var gibi. Aqd ‘ye yüklenin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw he he kabin ~ 1 yıl önce
Kim takar kabini ya. Disiplinsiz, art niyetli, SKPK kullanan kaptani etik kurula sikayet edip lafa gelince benim ucmak ile sikintim yok diyen kisiler prim begenmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000