04 Temmuz 2020, Cumartesi 17:46:36

Hava İş'ten şımarık havacılık yazarına tokat gibi cevap

Hava İş Sendikası, son günlerde sıklıkla gündeme gelen maaş ve zam konusunda bir açıklamada bulundu.
  • Değerli asgari maaşla çalışan ve şükür eden çalışanlar! Allah size güç kuvvet versin, inşallah maaşınız şu kriz günlerinde bile 2500 ₺ dan %50 artışla 3750₺ ya çıksın, helali hoş olsun. Ama siz, sizin neye şükrettiğinizle sizi yönetenlerin neye şükrettiğine de bir bakın yahu! Sizi yönetenler altındaki şirket arabasına, şirketin koyduğu yakıtla ailece gezmesine, mesaiye 11 de gelip 3 te çıkmasına, her sene şirketin değiştirdiği ve parasını ödediği son model cep telefonuna, her sene şirketin sana vermediği ama ona 2-3 maaş verdiği bonusuna, ma aile şirketin business sınıfında yaptığı uçak seyahatine, indirimli okyanus kıyısı otellerine, daha yukarı çıkarsan, ancak internette resmini göreceğin zırhlı maybach arabasına, biraz daha yukarı çıkarsan, uçak filosuna, başka sektöre geçersen aldığı ballı ihalelere cebine indirdiği milyonlarca avantaya şükrediyor. Sen kalkmış burada kaptan bunu almasın, kabin memuru şunu almasın, hak etmiyor, ne yapıyor ki bilmemne! Teraziniz az doğru tartsın, sen de nerede olduğunu biraz geri çekilerek daha net gör.
  • Elini taşın altına koymaktan sakınan kaptanlar az yiyin de bir uçak tutun artık onla uçarsınız zira bu gidiişle thy batacak siz de işsiz kalacaksınız
  • Ne de çok başkalarının maaşını, evini, arabasını merak ediyorsunuz. Canınız çok mu sıkılıyor. Bu konuların haber olması ayrı saçmalık. Bir de altına yok iyi oldu diyen zihniyet gereksiz bu dünyada. Bu beyinle aslında siz covid-19 aşısını bulabilirdiniz.
  • Hayattan zevk alın tatil yapın
  • Aldığım Maaş 2500 tl ne ya ne düzelmesi kiram bin beşyüz tl
  • Kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanıyordunuz kabin kokpit burnu havalarda yorumlar yapıyordunuz tamahkarlığınız zirvelerdeydi ama bakın bir virüs geldi her şeyi yerle bir etti siz hala tutturmuşsunuz ki yok maaşlarımızdan kuruş inmesin ya hu belki de işsiz kalacak kaptan koltuğuna oturduğunuz uçaklarda yolcu olarak seyahat edeceksiniz yolcu mu var yurtdışı uçuşlar da kapalı e peki bu şirket para kazanmadan o ballı maaşları nasıl ödeyecek acaba?Birçok kalem gideri nerden karşılayacak ama biliyorum bu yorumum yayınlanmaz sanki yanlış bir şey yazıyormuşum gibi
  • Ve ayrıca bedava Business uçtuğunu unutmuşlar
  • Maaş alamıyoruz adamlar zam yatacak diye mail atıyor. Ulan önce maaşımı alayım ne zammı..
  • Sendika agalari gene show peşinde. Bırakın artık gaz almayı hava yapmayı sonuç alın sonuç..
  • Bu nakit akışı ve personel giderleri ile ilgili bilgileri söz konusu yazara hangi bölüm veya kişi sızdırmış olabilir. Bu kadar aleni olmaması gereken gizli bilgiler.

Hava İş Sendikası, son günlerde sıklıkla gündeme gelen maaş ve zam konusunda bir açıklamada bulundu.

Hava İş açıklaması:

Değerli üyelerimiz,

26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 32. Maddeye göre ikinci yıl, ikinci altı ay ücret zammı TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (2003=100 ) Haziran 2020 indeks sayısının Aralık 2019 indeks sayısına göre değişim oranına ilave olarak %1.5 eklenerek yapılacaktır.

Bu kapsamda Haziran 2020 tarihindeki ücretlere 01.07.2020 tarihinden itibaren %7.25 oranında  ücret zammı yapılacaktır.

Ayrıca son günlerde bazı medya organlarında üyelerimizin maaşları hakkında algı yaratan yorumlar ve köşe yazıları bulunmaktadır. Havacılık sektörü hakkındaki bilgisi sadece ücretsiz bir şekilde uçtuğu uçuşlarda, yediği yemeklerden ve özel sipariş üzerine uçaklara yüklenen yüzlerce dolarlık şaraplardan ibaret olan kişiler salgın süresince hayatını riske atarak kargo taşıyan, tahliye uçuşu gerçekleştiren kabin ve kokpit ekibi, kargo çalışanı, loadmaster, yer operasyonunda görev alan emekçi üyelerimizin maaşları hakkında en ufak bir yorum hakkına sahip değildir.

Üyelerimizin aldıkları her kuruş, alın terinin emeğin ve mücadelenin karşılığıdır. Covid-19 sonrası için THY A.O. ile değerli üyelerimizin menfaatine olacak çözümlerin görüşüleceği bu dönemde bu tür haberlerin provoke ve algı yaratma amacı taşıdığı hedef konumunda olan değerli üyelerimiz tarafından da bilinmektedir. Bu süreçte tüm üyelerimiz elini taşın altına koymuş, hayatlarını riske atarak milletimize hizmet namına başarılı operasyonlar yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir.

Buradan bir kez daha duyuruyoruz ki; üyelerimizin emekleriyle aldıkları maaşlar üzerinden algı yaratıp içinden geçtiğimiz şu zor günlerde çalışanları tek taraflı ve keyfi uygulamalara zorlayan  yöneticilerin çözüm arayacağı yerler gazete köşelerinde dillendirilen yalan teklifler değil çalışanların bizzat kendileri ve onların yetkili sendikaları olan Hava-İş’tir.

Sayın Genel Başkanımızın basına yansıyan açıklamalarında da belirttiği gibi yapılacak olan herhangi bir anlaşma ya da protokol siz değerli üyelerin görüşleri alınmadan ilgili meslek örgütleriyle görüşülmeden imzalanmayacaktır.


Saygılarımızla,
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)

Hava İş'ten şımarık havacılık yazarına tokat gibi cevap

Yorumlar Tüm Yorumlar (449)

Şükür şükür diyenlere ~ 4 yıl önce
Değerli asgari maaşla çalışan ve şükür eden çalışanlar! Allah size güç kuvvet versin, inşallah maaşınız şu kriz günlerinde bile 2500 ₺ dan %50 artışla 3750₺ ya çıksın, helali hoş olsun. Ama siz, sizin neye şükrettiğinizle sizi yönetenlerin neye şükrettiğine de bir bakın yahu! Sizi yönetenler altındaki şirket arabasına, şirketin koyduğu yakıtla ailece gezmesine, mesaiye 11 de gelip 3 te çıkmasına, her sene şirketin değiştirdiği ve parasını ödediği son model cep telefonuna, her sene şirketin sana vermediği ama ona 2-3 maaş verdiği bonusuna, ma aile şirketin business sınıfında yaptığı uçak seyahatine, indirimli okyanus kıyısı otellerine, daha yukarı çıkarsan, ancak internette resmini göreceğin zırhlı maybach arabasına, biraz daha yukarı çıkarsan, uçak filosuna, başka sektöre geçersen aldığı ballı ihalelere cebine indirdiği milyonlarca avantaya şükrediyor. Sen kalkmış burada kaptan bunu almasın, kabin memuru şunu almasın, hak etmiyor, ne yapıyor ki bilmemne! Teraziniz az doğru tartsın, sen de nerede olduğunu biraz geri çekilerek daha net gör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyy ~ 4 yıl önce
Elini taşın altına koymaktan sakınan kaptanlar az yiyin de bir uçak tutun artık onla uçarsınız zira bu gidiişle thy batacak siz de işsiz kalacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırak bu işleri, devlet su işleri ~ 4 yıl önce
Ne de çok başkalarının maaşını, evini, arabasını merak ediyorsunuz. Canınız çok mu sıkılıyor. Bu konuların haber olması ayrı saçmalık. Bir de altına yok iyi oldu diyen zihniyet gereksiz bu dünyada. Bu beyinle aslında siz covid-19 aşısını bulabilirdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihinsel sağlık ~ 4 yıl önce
Hayattan zevk alın tatil yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Not tgs personeli ~ 4 yıl önce
Aldığım Maaş 2500 tl ne ya ne düzelmesi kiram bin beşyüz tl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)))) ~ 4 yıl önce
Sen 500tl lik yerde otur. Ayagini yorganina gore uzat. Kesin telefonun so model iphone dur
Kesin ~ 4 yıl önce
Senin beyninin ici de makarna doludur baska da bisey yoktur
Kim şımarık ~ 4 yıl önce
Kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanıyordunuz kabin kokpit burnu havalarda yorumlar yapıyordunuz tamahkarlığınız zirvelerdeydi ama bakın bir virüs geldi her şeyi yerle bir etti siz hala tutturmuşsunuz ki yok maaşlarımızdan kuruş inmesin ya hu belki de işsiz kalacak kaptan koltuğuna oturduğunuz uçaklarda yolcu olarak seyahat edeceksiniz yolcu mu var yurtdışı uçuşlar da kapalı e peki bu şirket para kazanmadan o ballı maaşları nasıl ödeyecek acaba?Birçok kalem gideri nerden karşılayacak ama biliyorum bu yorumum yayınlanmaz sanki yanlış bir şey yazıyormuşum gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamahkarlık ne demek ~ 4 yıl önce
Önce onu öğrenelim sonra konuşalım
Gerçek Bilgi ~ 4 yıl önce
Aklı yok Fikri var olan kişiler hadi covid tahliyesini sen yap deseler ölü taklidi yapıp havalimanına bile gelmezler. Ayrıca havacılık sektor olarak centilmenlere layık bir sektördür. Karsinizdaki çalışanı kıskanma değil ekip olarak yüceltme işidir. Bunu yapamayacaksaniz birçok restoranda komi olarak çalışabilirsiniz sayın sektör içindeki fransizlar
Kim şımarık diyen bilgisiz ~ 4 yıl önce
Ucus yok demek oyle mi. Bişeyden haberi yok gelmiş yorum yapmaya.
Çelişki ~ 4 yıl önce
Kendini yüceltmek için komileri mi aşağılıyorsun aklı fikri neyse zikri de o olan yorumcu ne o sizin dokunulmazlığınız mı var kimse sizi eleştirmesin mi
ŞIMARIK GAZETECİ ~ 4 yıl önce
Ve ayrıca bedava Business uçtuğunu unutmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizines Gazeteci ~ 4 yıl önce
unutmuş demiyelim de akıllarına gelmemiştir diyelim
UĞUR CEBECİ ~ 4 yıl önce
Kendisinin tek hayali pilot olmaktır maalesef zamanında çok istemiş lakin sağlık nedeniyle bu hayalini ertelemiş ve Kendini havacılık duayeni sanmaktadır Havacılık sadece hobisi olarak kalsaydı keşke, neyse o bedava uçarken canının istediği her şey yüklenir yer içer bizede bakmak düşer herkese yeni normalde başarılar diliyorum
Realist ~ 4 yıl önce
Maaş alamıyoruz adamlar zam yatacak diye mail atıyor. Ulan önce maaşımı alayım ne zammı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal ~ 4 yıl önce
Sendika agalari gene show peşinde. Bırakın artık gaz almayı hava yapmayı sonuç alın sonuç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nakit akışı ve personel gider bilgileri ~ 4 yıl önce
Bu nakit akışı ve personel giderleri ile ilgili bilgileri söz konusu yazara hangi bölüm veya kişi sızdırmış olabilir. Bu kadar aleni olmaması gereken gizli bilgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bddk'ya göre de suç ~ 4 yıl önce
THY'nin 1 pilotundan (kaptandan da yok da, iddası kaptan-fo ortalaması) yıllık 1milyon tl gideri olduğunu YANLIŞ olarak beyan etmek piyasa manipülasyonuna girer.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000