07 Mart 2019, Perşembe 18:44:17

SON DAKİKA | Hava İş'ten önemli TİS açıklaması

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), THY ile yapılan görüşmelerin sona erdiğini ve arabulucu sürecinin başladığını duyurdu.
  • Tüm çalışanların tahmin ettiği üzere Hava-İş in danışıklı dövüşü tekrardan ortaya çıktı.Bunun aksi bir sonuçta beklenilemezdi. Partili olanlar dahil THY çalışanlarının Hava-İş e güvenleri kalmamıştır.Tüm bu yapılan açıklamalarla THY çalışanların zekaları ile alay edilmektedir.Bundan sonra sonuç bellidir...Tüm şirket çalışanları olarak GREV İSTİYORUZ ! ! ! Arabulucuda çıkacak sonuç bellidir.Bu saatten sonra bu şartları kabul etmek imkansız..2 defa kazıklandık 3.kazığı bu şirkette kimse yemez...Yer personelin şartları çok ağırlaştı , maaşlar eridi gitti , şirkette adalestsizlik artık katlanılamaz noktaya geldi..Bu saatten sonra hangi partiden olursanız olun GREV İSTEYİN diğer türlü Hava-İş in muhteşem başkanı şirketten zırnık almayacak...HAKKIMIZI İSTERİZ , GREV İSTERİZ Hiç bir şey yapamazsanız TGS deki kardeşlerimiz ile birlikte gizli iş yavaşlatmaya gidelim...Bunu hepberaber yapalım , kimse zevkinden çalışmıyor ,herkes evine ekmek parası götürme peşinde...
  • İmza vakti yaklaştı demek ki. Bunun gibi bir iki mesaj daha gelir, ondan sonra da anlaştık, çok büyük kazanım elde ettik haydi hayırlı olsun mesajı gelir. Daha önce gördük bu filmi. Organize işler, sazan sarmalı.
  • %55 maaş alıyorum geçinmekte zorlanıyorum.. çalışırken kendimi paralıyorum. şükrediyorum ama üzgünüm de başka ne söylim
  • Bırak palavrayı havaiş herzamanki insanlara minimum olanakları, kabul ettirme oyununuz bu cok gorduk cakma esip gürlemelerinizi neden 60 gündür tek bir bilgilendirme yapmadın da iş uzlaşma komisyonuna gittiğinde şikayet yayınlıyorsun bu saatten sonra neyaoacaksın. Ben söliyim ya maddeleri kaldıracaksın uzlasacaksın yada greve cıkarsın haram zıkkım zehir olsun iktidar züppeleri
  • Tip mudurlugu zamaninda da boyle idi. Anıları ıle hatırlanmayacagı kesin.
  • PATATES ÇUVALINA BEL BAĞLAYANLAR ALDINIZ MI BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ. ŞİMDİ SİZ DÜŞÜNÜN BAKALIM NE YAPACAĞINIZI.
  • HEPSİ DANIŞIKLI DÖVÜŞ. ŞİRKETİ BATIRACAKLAR AZ KALDI.
  • Mevcut enflasyonun belirlenenden çok daha yüksek olduğu aşikar. %30'lar-40'lar konuşuluyor. İnsanlar 3 aydır ödemelerini, kiralarını, aidatlarını en düşük enflasyon zammı ile yapıyor. Zorunlu ihtiyaçların ücret artışları da ortada. 3 aydır çalışanlar hakettikleri zammı almak için bekliyorlar. Çalışanlar mutsuz. Çalışanlar gerçekten mutsuz. Bir belirsizliğin içerisinde bekliyorlar. Şirket 750 milyon dolar net kar elde etmiş. Tamamında bu çalışanların hakkı vardır. Eğer siz çalışanları düşünmezseniz yanlış yaparsınız. Umarım imzalanacak TİS çalışanlar ve şirketimiz için hayırlı olur.
  • Herkes kendi arasinda grevi konussun ucaklarda. Yemin ediyorum degil bir adim geriye gitmek, kosa kosa uzaklasirlar. Sadece kendi aranizda grevi konusun. Hepsi bu, bunu yapabilirsiniz sanirim?
  • Daha yakın zamana kadar İlker ile sendika ağası Abant'da orada burada sırıtarak,kol kola poz veriyorlardı,işveren ile sendika'nın arası her zaman çok iyi olmalı diyorlardı ne oldu? Sendika ağası pos bıyıklı ve cemaati önce thy sonra o makama akp ve thy yönetimi sayesinde torpille ve rakipler tehdit edilerek geldiler o yüzden de ağababalarını kızdıracak hiçbir şey yapamazlar,bunlar iyi polis kötü polis numaralarıdır artık yemeyin diyeceğim de derdi davası maaş,pass bilet,ikramiye olan gerisini umursamayan çalışanlar için boş...

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), THY ile yapılan görüşmelerin sona erdiğini ve arabulucu sürecinin başladığını duyurdu. 

Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada görüşmelere katılan THY kanadının kabul edilemeyecek yaklaşımlarda bulunduğunu ve THY ile genel görüşme talep edildiği belirtildi.

İşte Hava İş'in açıklaması;
Değerli Üyelerimiz; Sendikamız Hava-İş ile THY arasında, 03/01/2019 tarihinde başlatılan "Toplu İş Sözleşmesi" görüşmelerinde, tek genel oturum gerçekleşmiş ve dahilinde kurulan komisyon görüşmelerinde, değişiklik talep edilen hiç bir madde üzerinde uzlaşmaya varılamamıştır.

Bilhassa komisyon görüşmelerinde, Ortaklık temsilcilerinin, Sendikamızın tekliflerine karşı, "Bu konuda yetkimiz yok, Ortaklık olarak bu maddelerin T.İ.S. metnine dahil edilmesini kabul etmiyoruz, yazmayalım biz uygularız" gibi beyanları ve özellikle sözleşmemizde 25 dönemden bu yana kazanılan bazı maddeler hakkında, "Bu maddeyi sözleşmeden çıkaralım" şeklindeki yaklaşımları, ASLA KABUL EDİLEMEZ VE EDİLMEYECEKTİR.

Anlaşıldığı üzere, komisyonda Ortaklıkça yetkili olduğunu düşündüğümüz temsilcilerin, niyetlerinin konularda uzlaşmak olmadığı, 60 günlük görüşme sürecini doldurmak üzere adeta havanda su dövüldüğü ve sadece süreci tıkama gayretleri aşikardır.

Sendikamızca iyi niyet çerçevesinde yürütülen süreçte, komisyonlardan netice alınamaması üzerine Sendika Yetkililerimiz komisyonlardan aynlmış ve Sendikamızca, Genel Görüşme talep edilmiştir. Ancak THY tarafından hiçbir geri dönüş olmamıştır. Bu durum, yukarıdaki düşüncelerimizi ispat niteliği taşımaktadır. Netice olarak, TİS görüşmelerinde 60 günlük süre dolmuş olup, arabulucu süreci başlamıştır. Uyuşmazlık tutanağı tutularak, tarafımızca yetkili makamlara gönderilmiştir. Bundan sonraki süreci ve gelişmeleri siz değerli üyelerimizle paylaşacağız.

Saygı ile tüm üyelerimize ve kamuoyuna duyururuz.
TÜRKIYE SIVIL HAVACİLİK SENDİKASI





SON DAKİKA | Hava İş'ten önemli TİS açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (99)

GREV İSTERÜK ~ 5 yıl önce
Tüm çalışanların tahmin ettiği üzere Hava-İş in danışıklı dövüşü tekrardan ortaya çıktı.Bunun aksi bir sonuçta beklenilemezdi. Partili olanlar dahil THY çalışanlarının Hava-İş e güvenleri kalmamıştır.Tüm bu yapılan açıklamalarla THY çalışanların zekaları ile alay edilmektedir.Bundan sonra sonuç bellidir...Tüm şirket çalışanları olarak GREV İSTİYORUZ ! ! ! Arabulucuda çıkacak sonuç bellidir.Bu saatten sonra bu şartları kabul etmek imkansız..2 defa kazıklandık 3.kazığı bu şirkette kimse yemez...Yer personelin şartları çok ağırlaştı , maaşlar eridi gitti , şirkette adalestsizlik artık katlanılamaz noktaya geldi..Bu saatten sonra hangi partiden olursanız olun GREV İSTEYİN diğer türlü Hava-İş in muhteşem başkanı şirketten zırnık almayacak...HAKKIMIZI İSTERİZ , GREV İSTERİZ Hiç bir şey yapamazsanız TGS deki kardeşlerimiz ile birlikte gizli iş yavaşlatmaya gidelim...Bunu hepberaber yapalım , kimse zevkinden çalışmıyor ,herkes evine ekmek parası götürme peşinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easy easy tamam tamam ~ 5 yıl önce
İmza vakti yaklaştı demek ki. Bunun gibi bir iki mesaj daha gelir, ondan sonra da anlaştık, çok büyük kazanım elde ettik haydi hayırlı olsun mesajı gelir. Daha önce gördük bu filmi. Organize işler, sazan sarmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
%55 maaş alıyorum geçinmekte zorlanıyorum.. çalışırken kendimi paralıyorum. şükrediyorum ama üzgünüm de başka ne söylim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaişe ~ 5 yıl önce
Bırak palavrayı havaiş herzamanki insanlara minimum olanakları, kabul ettirme oyununuz bu cok gorduk cakma esip gürlemelerinizi neden 60 gündür tek bir bilgilendirme yapmadın da iş uzlaşma komisyonuna gittiğinde şikayet yayınlıyorsun bu saatten sonra neyaoacaksın. Ben söliyim ya maddeleri kaldıracaksın uzlasacaksın yada greve cıkarsın haram zıkkım zehir olsun iktidar züppeleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hem fikir ~ 5 yıl önce
Tip mudurlugu zamaninda da boyle idi. Anıları ıle hatırlanmayacagı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PATATES ÇUVALI ~ 5 yıl önce
PATATES ÇUVALINA BEL BAĞLAYANLAR ALDINIZ MI BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ. ŞİMDİ SİZ DÜŞÜNÜN BAKALIM NE YAPACAĞINIZI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DANIŞIKLI DÖVÜŞ ~ 5 yıl önce
HEPSİ DANIŞIKLI DÖVÜŞ. ŞİRKETİ BATIRACAKLAR AZ KALDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIKTIR ~ 5 yıl önce
Mevcut enflasyonun belirlenenden çok daha yüksek olduğu aşikar. %30'lar-40'lar konuşuluyor. İnsanlar 3 aydır ödemelerini, kiralarını, aidatlarını en düşük enflasyon zammı ile yapıyor. Zorunlu ihtiyaçların ücret artışları da ortada. 3 aydır çalışanlar hakettikleri zammı almak için bekliyorlar. Çalışanlar mutsuz. Çalışanlar gerçekten mutsuz. Bir belirsizliğin içerisinde bekliyorlar. Şirket 750 milyon dolar net kar elde etmiş. Tamamında bu çalışanların hakkı vardır. Eğer siz çalışanları düşünmezseniz yanlış yaparsınız. Umarım imzalanacak TİS çalışanlar ve şirketimiz için hayırlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev ~ 5 yıl önce
Herkes kendi arasinda grevi konussun ucaklarda. Yemin ediyorum degil bir adim geriye gitmek, kosa kosa uzaklasirlar. Sadece kendi aranizda grevi konusun. Hepsi bu, bunu yapabilirsiniz sanirim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehaye ~ 5 yıl önce
Daha yakın zamana kadar İlker ile sendika ağası Abant'da orada burada sırıtarak,kol kola poz veriyorlardı,işveren ile sendika'nın arası her zaman çok iyi olmalı diyorlardı ne oldu? Sendika ağası pos bıyıklı ve cemaati önce thy sonra o makama akp ve thy yönetimi sayesinde torpille ve rakipler tehdit edilerek geldiler o yüzden de ağababalarını kızdıracak hiçbir şey yapamazlar,bunlar iyi polis kötü polis numaralarıdır artık yemeyin diyeceğim de derdi davası maaş,pass bilet,ikramiye olan gerisini umursamayan çalışanlar için boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000