07 Ağustos 2020, Cuma 19:29:49

Hava İş’ten aidat açıklaması

Hava İş Sendikası THY’nin sendika aidat ücretlerini tam kesmesine ilişkin açıklama yaptı.
  • 100 lira için yapılan tantanaya bak.
  • Esmiş gürlemişler ama ik’nın açıklamasına göre sendikanın tüzüğüne istinaden yapılmış kesinti. Bi yazı gönderseler de çalışanlar bu kadar aidat ödemek zorunda kalmasaymış.
  • Hicbir zaman guven vermedin pis sendika
  • Hiç gerek yok. 2 yıl önce cumhurbaşkanı thy pilotlarına neler oluyor, neden şirketten kaçıyorlar diye kendi vip filosundan bir kaptanı yönetim kurulu üyesi yaptı. Bu arkadaş ta bişeyler yapıyor ve olan biteni kendisine aktarıyordur herhalde. Gerçi en son nerede görülmüş bilen yok. Kendisinden duyulan bir şey de yok. Yazmaya, kendini ifşa etmeye gerek yok yani. Aycı tam anlamıyla kontrol tutkunu olmuş durumda. Kendinden başka konuşanı barındırmıyor şirkette.
  • Yahu hadi THY yönetimi külliyen mal ve art niyetli. Lufthansa'nın suçu neydi be abi? British Airways veya Air Canada neden sert önlemler alıyor? Bazı krizler spesifik olarak bazı sektörleri ekseriyetten daha fazla etkiler. Durum bundan ibaret. Salgın hastalığın Dünya'da bu kadar hızlı yayılmasının nedeni değil mi hava seyahati? Tanımadığın bilmediğin bir insan ile 50cm ağız mesafesi ile 13 saat uçmak mı? Bu kışın hangi şirketler ayakta kalabilir THY - SXS - PGS bunlardan olabilecek mi? Havacılık zaten hali hazırda şişirilmiş bir sektördü. Patlayacaktı. Patladı. Yok 200.000 istihdam olacakmış dünyada 20 yılda. Uçak üreticileri zorla uçak sattılar bu toz pembe görüntüyü iteleyerek. Pilotaj okullarına kalsa sektör haftaya rayına oturacak, O hesap. 2025e kadar 2019daki şaşalı dönemine dönemez bu sektör. Fiyat dengesinin oturması yıllar alacak. Olaylar bu seyirinde devam etse %30 küçülme var.(En iyi ihtimal.) Bu durumdan sektörü kurtaracak bir fikiriniz varsa buyurun paylaşın. Şirketin cirosu %95 düşmüş, müdür maaşı peşindesiniz mk.
  • Yahu tamam, yönetimi eleştir de, kardeşim şimdi haccı, ümreyi ne karıştırıyorsun ? Ne alaka yani? Bize be adamın nereye gittiğinden.. Konuyu haklı olduğumuz bir mecradan çıkarıp, hiç alakasız bambaşka bir mecreya çekmenin gereği nedir? Ayrıca bu Sendika yönetimini getiren de şimdiki THY yönetimidir. Şimdi yalandan gerilim varmış gibi yapıp bizi kandıracağınızı mı sanıyorsunuz. Personelin, hiç birimizin şu anki sendika yönetimine güveni yoktur. Olmayacaktır da.
  • Ne uğraşıyorsun bu işlerle sendika başkanı??Yanlış olmuş deyip herkesin ücretini iade et.Bu kadar basit...
  • İzmir uçağı ağzına kadar dolduysa 999a bilet satar bütün uçak 999 dan mı almış oluyor? Boş yorum. Uçulduğu kadar maaş mantığını ben de destekliyorum. O taleple alakalı bir eleştirim olmadı. Sadece yurt dışı başladı, uçuş saatleri arttı diye hemen acele etmeyin diyorum. Troll yazan geri zekalıya zaten ilk yorumda üzüldüğümü belirtmiştim. Cevap vermeye bile gerek yok. İngilizce'min sadakasıyla geçinir.
  • Gerçekten umrunda olduğuna inanan var mı?
  • bile adindan utanir bu olanlar karsisinda. Hala Havais te olanlara sesleniyorum bin beter olun insallah salakliginizda,tecavuzcunuze asik olmanizda bogulun..Nasil bir akil tutulmasi diyecektim vazgectim akil yok ki tutulsun... Bu adamlar cok az yapiyorlar insaflilar sagolsunlar gercekten halinize sükredin gercekten...

Türk Hava Yolları'nın (THY) sendika üyesi çalışanlarından tam aidat kesmesine ilişkin Hava İş Sendikası kanadından açıklama geldi.

İşte Hava İş'in aidat açıklaması

Değerli Üyelerimiz,

İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte bugün bir kez daha THY'nın iş bilmez yöneticileri sayesinde kötü bir güne uyandık. 5 aydır sırtını Devletimize yaslayarak, üyelerimizin halini düşünmeden, üyelerimizi komik rakamlara mahkûm eden basiretsiz yöneticiler, KÇÖ boyunca sizlere yapacağı her ödemeyi gün gün, saat saat, hatta dakika dakika hesaplayıp son kuruşuna kadar kesintiler yaparken, sanki kendi kesesinden verir gibi ve sanki her üyemiz maaşlarını tam alıyormuşçasına aidat kesintisi yapmıştır.

Ana tüzüğümüzün 7. maddesinin A bendinde belirtildiği üzere sendikaya üye olanların ödeyeceği üyelik aidatı, aylık ücretinin yüzde bir buçuğudur. (%1,5) Hesaplama çıplak ücret ( Kıdem ücreti + İş (Uçuş) Tazminatı üzerinden yapılır. Sosyal haklar ve diğer ödemeler bu hesaplamanın dışında tutulur.

Üyelerimizin Temmuz 2020 bordrolarında açıkça görülüyor ki, sendika aidat kesintisi bordrodaki kıdem ücreti ve iş uçuş tazminatı üzerinden değil, üyelerimizin 30 günlük çalışma ile elde edeceği kıdem ücreti ve  iş uçuş tazminatı üzerinden hesaplanarak yapılmıştır. Yapılması gereken kesinti ile yapılan kesinti arasindaki farkların, ivedilikle üyelerimizin hesabına yatırılması gerekmektedir. Tabi, her yıl şirketin kesesinden vip hac-umre yapanların, pandemi yüzünden bu sene hac yapamamaları kafalarını karıştırmış olacak ki,  sizlerin de gördüğü üzere, süreç boyunca sizlerle aramıza nifak tohumları sokmak, siz değerli üyelerimizi bize düşman etmek için her türlü hukuksuzluğa başvuranlar yine kirli oyunlar sergilemektedir. Artık işveren çizmeyi aşmıştır. Arkasında bir güç olduğunu zanneden ancak sadece bulunduğu kurumun itibariyle adım atabilen bu gürûhun bizleri kışkırtarak hukuksuzluğa sevketme gayretlerini boşa çıkaracağız. Hava-İş Sendikası olarak her zaman olduğu gibi bu kirli oyunları bozup siz değerli üyelerimizin mağduriyetini en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Unutmayınız ki tüm bu kirli oyunlara rağmen bugünlerin sonucunda kazanan siz değerli emekçi kardeşlerimiz olacaktır.

Gece anlaştıkları protokol maddelerinden sabah vazgeçen,  sendikalarına destek olmak adına bizleri ziyaret eden üyelerimizi korkutmak ve yıldırmak için hukuksuz olarak verdikleri uçuş durdurma cezalarını kaldırmayan, bu konuda başlattığımız idari ve hukuki sürece henüz cevap vermemiş olan işveren; yaptığı bu uygulamayla üyelerimizle sendikamızın arasını açmaya yönelik kurduğu tuzağı açıkça gözler önüne sermektedir. Provokasyon amaçlı olduğunu düşündüğümüz bu işlemi kınıyoruz. Son olarak siz değerli üyelerimizin bilmesini isteriz ki; sendika aidat kesintileri maaşlar hesaba yatmadan işveren tarafından yapılmakta sonrasında ise yasal sürede sendika hesabına aktarılmaktadır. İşverene resmi yazı ile gönderdiğimiz yapılmış olan bu fazla kesintinin Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin hesaplarına iade edilmesini aksi takdirde hukuki süreci başlatacağımızı sizlere de buradan duyuruyoruz.

İşveren yetkilileri unutmasınlar ki oturdukları koltuklar gelip geçicidir, bâki olan emektir.

Saygılarımızla,
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)

Hava İş’ten aidat açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (398)

Yazık ~ 4 yıl önce
100 lira için yapılan tantanaya bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık'a ~ 4 yıl önce
100 lirayı üye sayısıyla çarp bakalım ne oluyor !!!
çarpma ~ 4 yıl önce
kardeş seni çarpma işlemini öğrenmen için ilkokul 2 ye geri gönderiyorum
Aidat konusu ~ 4 yıl önce
Esmiş gürlemişler ama ik’nın açıklamasına göre sendikanın tüzüğüne istinaden yapılmış kesinti. Bi yazı gönderseler de çalışanlar bu kadar aidat ödemek zorunda kalmasaymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 4 yıl önce
Hicbir zaman guven vermedin pis sendika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cimer e yazın diyenlere ~ 4 yıl önce
Hiç gerek yok. 2 yıl önce cumhurbaşkanı thy pilotlarına neler oluyor, neden şirketten kaçıyorlar diye kendi vip filosundan bir kaptanı yönetim kurulu üyesi yaptı. Bu arkadaş ta bişeyler yapıyor ve olan biteni kendisine aktarıyordur herhalde. Gerçi en son nerede görülmüş bilen yok. Kendisinden duyulan bir şey de yok. Yazmaya, kendini ifşa etmeye gerek yok yani. Aycı tam anlamıyla kontrol tutkunu olmuş durumda. Kendinden başka konuşanı barındırmıyor şirkette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu ~ 4 yıl önce
Aycıda bence bu hep vardı yeni bir şey değil
Var ise. ~ 4 yıl önce
Yahu hadi THY yönetimi külliyen mal ve art niyetli. Lufthansa'nın suçu neydi be abi? British Airways veya Air Canada neden sert önlemler alıyor? Bazı krizler spesifik olarak bazı sektörleri ekseriyetten daha fazla etkiler. Durum bundan ibaret. Salgın hastalığın Dünya'da bu kadar hızlı yayılmasının nedeni değil mi hava seyahati? Tanımadığın bilmediğin bir insan ile 50cm ağız mesafesi ile 13 saat uçmak mı? Bu kışın hangi şirketler ayakta kalabilir THY - SXS - PGS bunlardan olabilecek mi? Havacılık zaten hali hazırda şişirilmiş bir sektördü. Patlayacaktı. Patladı. Yok 200.000 istihdam olacakmış dünyada 20 yılda. Uçak üreticileri zorla uçak sattılar bu toz pembe görüntüyü iteleyerek. Pilotaj okullarına kalsa sektör haftaya rayına oturacak, O hesap. 2025e kadar 2019daki şaşalı dönemine dönemez bu sektör. Fiyat dengesinin oturması yıllar alacak. Olaylar bu seyirinde devam etse %30 küçülme var.(En iyi ihtimal.) Bu durumdan sektörü kurtaracak bir fikiriniz varsa buyurun paylaşın. Şirketin cirosu %95 düşmüş, müdür maaşı peşindesiniz mk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinamiri ~ 4 yıl önce
Sert önlemler dediğin Lufthansa işçi cikarmayacagini söylemiş maaslardan %10 düşürmüştür.british ise sadece maaslardan %8 düşürmüştür.tk ise %60 düşürmeye çalışıyor
Ustelik ~ 4 yıl önce
Ustelik Lufthansa ve British de kur hergun dusmuyor yada KCO olmuyor, Tk bu gercekler oldugu halde utanmazca Bizlerden ilave kesinti istiyor, algi olusturuyor, mobbing yapiyor, nasil utanmaz bir yonetim inanilir gibi degil
Saçmalamış ~ 4 yıl önce
Yahu tamam, yönetimi eleştir de, kardeşim şimdi haccı, ümreyi ne karıştırıyorsun ? Ne alaka yani? Bize be adamın nereye gittiğinden.. Konuyu haklı olduğumuz bir mecradan çıkarıp, hiç alakasız bambaşka bir mecreya çekmenin gereği nedir? Ayrıca bu Sendika yönetimini getiren de şimdiki THY yönetimidir. Şimdi yalandan gerilim varmış gibi yapıp bizi kandıracağınızı mı sanıyorsunuz. Personelin, hiç birimizin şu anki sendika yönetimine güveni yoktur. Olmayacaktır da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İade et ~ 4 yıl önce
Ne uğraşıyorsun bu işlerle sendika başkanı??Yanlış olmuş deyip herkesin ücretini iade et.Bu kadar basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlara cevap ~ 4 yıl önce
İzmir uçağı ağzına kadar dolduysa 999a bilet satar bütün uçak 999 dan mı almış oluyor? Boş yorum. Uçulduğu kadar maaş mantığını ben de destekliyorum. O taleple alakalı bir eleştirim olmadı. Sadece yurt dışı başladı, uçuş saatleri arttı diye hemen acele etmeyin diyorum. Troll yazan geri zekalıya zaten ilk yorumda üzüldüğümü belirtmiştim. Cevap vermeye bile gerek yok. İngilizce'min sadakasıyla geçinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç show ~ 4 yıl önce
Gerçekten umrunda olduğuna inanan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stockholm Sendromu ~ 4 yıl önce
bile adindan utanir bu olanlar karsisinda. Hala Havais te olanlara sesleniyorum bin beter olun insallah salakliginizda,tecavuzcunuze asik olmanizda bogulun..Nasil bir akil tutulmasi diyecektim vazgectim akil yok ki tutulsun... Bu adamlar cok az yapiyorlar insaflilar sagolsunlar gercekten halinize sükredin gercekten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He canım ~ 4 yıl önce
sana göre akıl tutulması, sen çok zekisin çünkü..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000