27 Ekim 2021, Çarşamba 19:17:15

Hava İş zammı resmen duyurdu

Hava İş Sendikası THY ile yapılan zam anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı.
  • Zam değil! Kesinti iadesi.
  • Ucus ekibinden arkadaslar , pandemide maasinizdan %50 kesildiginde bordrolarinizda %50 kesintili maas gibi direkt oran yaziyor mu? Sormamin amaci su ; once %10 sonra %25 dediler ama hangisi zam hangisi kesinti iadesi net degil???
  • Tatlıbal ilk açıklamayı Twitterda yapmıştı. Üyeleri ile takipçilerini karıştırdı herhalde. Şu açıklama gelmeden bordrolar değişseydi sendika aidatını Twittera ödemeyi planlıyordum. Beyler hakkımızı hala alamadık. Lütfen şovu kesin!!
  • zam değil, kesinti iadesi
  • THY maaşları keserken Doco da aynı hızla kontratlı personelden ve flying cheflerden maaşları yuzde 30 kesti. İkramiyeleri kaldırdı. Sendika ile konusacaz işçileri de indirecez dediler ama sendika iyi ki kabul etmedi. böylece işçiler amirlerinden fazla kazanır hale geldiler. Bir sürü kontratlı işten ayrıldı başka şirketlere gittiler. Olan kalan fedakar insanlara oldu. Ne zaman yönetim ile konuşulsa aman durumumuz kötü paramız yok diyor bir yönetici. THY yuzde 10 ilave verdi docoda tık yok. THY yuzde 25-20 daha verdi artık Docodan bir ses Bekliyoruz. Atilla Dogudan lütfen artık kesintilerimizi iade etmek için birşey yap. THY nin iade ettiği paranın aynısını ekimde bize iade et . Hergün 100 bin yemek üretiliyor para da yok demeyin artık.
  • Zam değil hakkımız olan iade
  • İşveren yalakası çakma sendika.
  • Yer hizmetini işini yapan tgs, zammı alan thy yer hizmetleri...Allah kabul etsin
  • 1* Personeller arasında neden ayrımcılık yapılıyor ? 2* Belirtilen oranlar kesintisiz maaş üzerinden mi kesintili maaş üzerinden mi hesaplanacak ? 3* Kesintili maaş üzerinden hesaplanacaksa açıklama insanları yanıltmıyor mu ? 4* Yeni yıl itibarıyla kesintisiz maaşa geçiş yapılacağı konusunda bir anlaşma vardı. 1 Ocak 2022 itibarıyla kesintisiz maaşlara geçilmiş olması halinde TİS kapsamında hak edilen zamlar tam maaş üzerine eklenecek mi ? Çalışmalar için teşekkürler ancak daha şeffaf bilgi rica
  • Bizim zamlar nerde beyler siz ancak gizli gizli şef müdür atayın
Hava İş Sendikası THY ile yapılan zam anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı.

İşte Hava İş'in zam açıklaması;
Hava İş Sendikası'ndan Değerli Üyelerimiz,
 
Önceki duyurularımızda siz değerli üyelerimize ilettiğimiz, 31.08.2020 tarihinde imzalanan protokol gereği feragat ettiğiniz maaşlarınızdan yapılmış olan kesintinin iadesini, söz verdiğimiz üzere yapmaya devam ediyoruz. Temmuz ayında maaşlarınıza iade edilen %10 oranına ilave olarak THY A.O. ile yapılan görüşme neticesinde Ekim ayı maaşlarından geçerli olmak üzere, Kabin ve Yerde görev yapan üyelerimize %20, Kokpit personeli üyelerimize %25 oranında hak edilmiş ücretlerin iadesi sağlanmıştır.
 
Bu süreçte özveri ve sabırla çalışan siz değerli üyelerimize teşekkür ederiz.
 
Yapılan ücret düzenlemesinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını temenni eder,
 
Sağlıklı ve huzurlu, günler dileriz.
 
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Hava İş zammı resmen duyurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Zam mı? ~ 2 yıl önce
Zam değil! Kesinti iadesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorum var? ~ 2 yıl önce
Ucus ekibinden arkadaslar , pandemide maasinizdan %50 kesildiginde bordrolarinizda %50 kesintili maas gibi direkt oran yaziyor mu? Sormamin amaci su ; once %10 sonra %25 dediler ama hangisi zam hangisi kesinti iadesi net degil???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hotcup ~ 2 yıl önce
benim anladığım bunlar iade , tis ile birlikte iadenin tümü demiş sendika açıklamasında yani maaşın geri kalanı , enflasyon farkı hariç .
Kaptan ~ 2 yıl önce
Tatlıbal ilk açıklamayı Twitterda yapmıştı. Üyeleri ile takipçilerini karıştırdı herhalde. Şu açıklama gelmeden bordrolar değişseydi sendika aidatını Twittera ödemeyi planlıyordum. Beyler hakkımızı hala alamadık. Lütfen şovu kesin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslan parcasi sendika ~ 2 yıl önce
Ya bunlar bu hayatta sendikacilik yapiyorum diyip ekmek yiyor yaa... inanilir gibi degil. Bunlara 8×9 kac eder desem 4 dakika dusunurler ama sendikaci oluyor kendileri. Beni temsil edemezsin gidip baska bi sektorde sendikacilik yapin
kaan ~ 2 yıl önce
zam değil, kesinti iadesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco nerrdesin? ~ 2 yıl önce
THY maaşları keserken Doco da aynı hızla kontratlı personelden ve flying cheflerden maaşları yuzde 30 kesti. İkramiyeleri kaldırdı. Sendika ile konusacaz işçileri de indirecez dediler ama sendika iyi ki kabul etmedi. böylece işçiler amirlerinden fazla kazanır hale geldiler. Bir sürü kontratlı işten ayrıldı başka şirketlere gittiler. Olan kalan fedakar insanlara oldu. Ne zaman yönetim ile konuşulsa aman durumumuz kötü paramız yok diyor bir yönetici. THY yuzde 10 ilave verdi docoda tık yok. THY yuzde 25-20 daha verdi artık Docodan bir ses Bekliyoruz. Atilla Dogudan lütfen artık kesintilerimizi iade etmek için birşey yap. THY nin iade ettiği paranın aynısını ekimde bize iade et . Hergün 100 bin yemek üretiliyor para da yok demeyin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam değil!!!! ~ 2 yıl önce
Zam değil hakkımız olan iade

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duha ~ 2 yıl önce
İşveren yalakası çakma sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duha yalakası ~ 2 yıl önce
Sendika eğer işveren yalakası olsaydı bu paraları alamazdın. Belki işverene yol verirdi pandemide atılacak 10.000 personel arasında sen de olurdun. Şükret hataları da olsa en köyü dönemde seni savunan sizin gibilere tağmen işini yapmaya çalışan bi sendikanız var. Beğenmiosan istifa et. Burda klavye kabadayılığı yapma.
Duha1 ~ 2 yıl önce
Beğenmiyorum, çoktan da istifa ettim zaten, Evet haklısın en kötü sendika sendikasızlıktan iyidir, ama bu sendika bile değil, şirket veriyor sarı sendika tamam diyor, şirket kesiyor sarı "eyvallah" diyor, çok pardon da hangi hakkımızı korumuş şimdiye dek, bana iyiye giden kayıp edilmeyen bir tane hakkımızı söyleyin, aylık extra boş mu verdirdiler, mesai saatlerini mi düşürdüler, pazar Paralarını mı verdirdiler, otoban paraları nereye gitti, saçma sapan sebeplerle atılan iş arkadaşlarımızı mı korudular, hamaset yapmayın! Ayrıca 10000 kişi atılacaktı filan geç bunları ağam paşam kimi nereye atıyorlardı, tazminat ödeyecek para mı vardı ki yasaktı yasak!!!!!! Atsaydı şimdi kimi uçuracaktı !!! Biraz b12 alın bence, duyuyor ama anlamıyorsunuz, bu sendika sendika değil mendika!!!! Şirketin taşeron bi kolu, satsalar da kurtulsak, gerçek bir sendika yetki alır belki.....
Ali ~ 2 yıl önce
Yer hizmetini işini yapan tgs, zammı alan thy yer hizmetleri...Allah kabul etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrımcılık ~ 2 yıl önce
1* Personeller arasında neden ayrımcılık yapılıyor ? 2* Belirtilen oranlar kesintisiz maaş üzerinden mi kesintili maaş üzerinden mi hesaplanacak ? 3* Kesintili maaş üzerinden hesaplanacaksa açıklama insanları yanıltmıyor mu ? 4* Yeni yıl itibarıyla kesintisiz maaşa geçiş yapılacağı konusunda bir anlaşma vardı. 1 Ocak 2022 itibarıyla kesintisiz maaşlara geçilmiş olması halinde TİS kapsamında hak edilen zamlar tam maaş üzerine eklenecek mi ? Çalışmalar için teşekkürler ancak daha şeffaf bilgi rica

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrımcılık ~ 2 yıl önce
1 numaraya katılıyorum. Neden ayrımcılık yapılıyor? Yer çalışanları şu an pandemi öncesi maaşlarının %99,498 i seviyesine geri döndü. Kabin çalışanları %92,391 seviyesine döndü. Kokpit ise eski maaşlarının %74,03125 i seviyesinde. Herkesi eşitlemek için bu zammın üstüne kabine %7.7 kokpite de %34,4 ekstra zam yapılsın.
Mat1 3 net ~ 2 yıl önce
Kabin nasıl %92 arkadaşım ne biçim hesaplama yapıyorsunuz?
Overwing ~ 2 yıl önce
Şirketi sizin üzerinize yapsalar daha makul olur
Ayrımcılığa cevap ~ 2 yıl önce
Matematik kaçtı hocam senin.ilkokul öğrencisi bile daha iyi hesaplar.yanlis hesaplayıp yazıyorsun birde
Kulaktan dolma ~ 2 yıl önce
Nasıl %92? Nasıl uçuruyorsun sen o uçağı acaba?
yer persenolazasyon ~ 2 yıl önce
yer personeli yüzde 90da daha. math pls
Matematik 2 ~ 2 yıl önce
Yorumlarınızda ki seviyeyi görünce anlamayanlarınız olacaktır o yüzden detay mesajı da atayım. 2020 Temmuz ayında enflasyon farkı normal maaşlara eklendi ve bu eklenmiş hali üzerinden gruplara göre %30-35-50 kesintiler oldu. 100 birim maaş alan yer çalışanı 70 e düştü.Bu 100 birim maaş normal zamanda ocak 2021 de %9.55 enflasyon farkı(tis gereği +%1 daha vardı ama bu kısımları siliyorum sadece enflasyonu verdiklerini varsayıyorum)ile 109.55 birime çıkmalıydı. Sonra 2021 temmuz ayında %8.58 enflasyon farkı daha alıp 109,55*1,0858=118,94939 birim olmalıydı.Olması gereken güncel maaş budur.Şimdi matematik 1 mesajında yazdığım gibi 70-65-50 birimlere düşen maaşlar önce %18,45 zam sonra bu zammın üzerine %20 ve %25 zam aldılar. O mesajdaki işlemi anladığınızı varsayarsak yer çalışanları 99,498 birim maaşa çıkarak eski maaşlarının(100 birim) %94,498, kabin çalışanları %92,391,kokpit maaşları %74,03125i seviyesine çıkmıştır.
Matematik 3 ~ 2 yıl önce
Bu seviyeler şuanda gelinen nokta. Bahsettiğim %7,7 ve %34,4 lük zamlar herkesin yer çalışanları gibi %99,498 i seviyesine çıkması için gerekli olan zamlardır. Şuanda ulaşılan maaşların enflasyonu yakalamış haliyle olması gereken maaşlara göre oranları yer çalışanları için %83,647,kabin %77,672, kokpit %62,237 seviyesinde daha. Daha hala anlamayanınız veya matematik bilgisi ihtiyacı olanlarınız varsa yorum yazsınlar. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Harekat ~ 2 yıl önce
Bizim zamlar nerde beyler siz ancak gizli gizli şef müdür atayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000