31 Mayıs 2017, Çarşamba 12:11:54

Hava İş o yöneticileri uyardı!

Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nda ekip planlamadan sorumlu 3 yöneticiye hukuksuz planlamalara son vermeleri için ihtar gönderdi.
  • Korlerle sagirlar birbirlerini agirlar
  • Laf kalabaligi neticeye bakalim degisen birsey varmi yok.Ee ozaman salla gitsin secim var diye atip tutuyorlar inanmayin.Buarada restoranlarda beles yemek ver diye degil haklarimizi koru diye sendikaya ayda 160tl vermiyoruz.Kendimde gider yerim restoranda yemegimi bir yemege kanacak kadar gariban degilim...
  • Ekip Planlamadan Sorumlu Yönetici Personel olabilmek için 5 yil ekip planlama tecrubesi veya 10 yil ucus tecrubesi olması gerekmektedir. SHT-FTL talimatı ve UOD-2015/9 sayılı Genelge kapsamında Sn Murat Yurtsever bu gereklilikleri karsilamamaktadir.
  • Ekip planlamada çekirdekten yetişmiş eski yöneticileri harcayan sistem, havacılığın en önemli ünitelerinden biri olan Ekip Planlamaya önüne geleni yönetici olarak görevlendirirse olacağı budur. Esasen kendi ayaklarına sıkmaktadırlar.
  • Araliga kadar boyle devam eder bu durum; tk sezonu cikarir sonra sendikayla anlasirlar, sendikada zaten hakkimiz olanlari kazanmis gibi caka satar ardindan sendikaya yakin olan ismini vermiycegim dernegin uyeleri secimlerde sendika lehine calisarak bu secimi kazanirlar yada durun bizi kandiracak bir kaptan cikar secimin son gunu delegelerini sari renge boyar..
  • Yorumları okudum da sendika hakkında baya boş yapan çok insan var Sorarım size Şirketin veya sendikanın yapmış olduğu organizasyonların hangi birine katıldınız? Bi gün gidipte yahu bu adamlar ne yapıyor ne amaçlıyor diyip ne zaman dergahlarına gidipte oturup konuştunuz? Siz gittiniz de adamlar kapıdan mı kovdu sizi? Kullandığınız bir takım haklar var iyice araştırın nasıl çıkmış o Haklar sonra ötersiniz burada
  • biz aidat veriyoruz sendikada işini yapsın seçimde kalırlar valla dışarıda
  • Sayın başkan ; TEKNİK zerre alakası olmadığını bildiğiniz ÇELİK-İŞ denen üç kağıtçılara kaptırıldı havacılık sektöründen çıkartılıp . Bir kere duymadık dilinizde ? Noldu giden gitti mi ?
  • Kim ne derse desin geçen A320 kaptanı olarak geçen senenin aynı ay bordrolarıyla bu seneninkileri karşılaştırdım. Maaşım TL olarak yüzde 23 düşmüş. Uçuş saatlerime baktım 19 saat az uçmuşum bu ayda 60 la kapattım. Demekki adam eksiği falan yok.
  • Lüfen uygulamaların hukuka ıygun olması için gereğini yapın

Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nda ekip planlamadan sorumlu 3 yöneticiye hukuksuz planlamalara son vermeleri için ihtar gönderdi.

Uçucu ekiplerin görevlendirilmesinde usulsüzlük yapıldığını ve Toplu İş Sözleşmesi'ne aykırı davranıldığını ileri süren Hava İş, 3 yöneticiye ihtarname gönderdi.

Görev planlamasında FTL'nin (Flight Time Limitations) personelin aleyhine kullandıldığını, sözlü ve yazılı uyarıların dikkate alınmadığını belirten sendika, THY Ekip Planlama Başkanı Mert Yurtsever, THY Kabin Planlama Müdürü Murat Hasanusta ve THY Kokpit Planlama Müdürü Ali Kemal Salihoğlu'nu tutumlarına son vermeleri için noter kanalıyla uyardı.

Usulsüz uygulamalarla personelin zor durumda bırakıldığının altını çizen Hava İş Sendikası, 'siz merdiven altı kaçak işçi çalıştıran bir yerin yönetici değil, Türk Hava Yolları'nın yöneticisisiniz' ifadelerini kullandı. Son dönemde uçuş ekiplerinin, TİS'e aykırı şekilde çıkarılan uçuş programlarından dolayı şikayetlerinin arttığı öğrenildi. Bu arada sendikanın, kabin ve kokpit planlamadan sorumlu yöneticilere gönderdiği ihtarnamenin, 31 Mayıs kabin memurları gününe denk gelmesi ise ilginç bir ironi ortaya çıkardı.

©AirportHaber

Hava İş o yöneticileri uyardı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

Yersenkirsen stadi ~ 7 yıl önce
Korlerle sagirlar birbirlerini agirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laf degil icraat bekliyoruz ~ 7 yıl önce
Laf kalabaligi neticeye bakalim degisen birsey varmi yok.Ee ozaman salla gitsin secim var diye atip tutuyorlar inanmayin.Buarada restoranlarda beles yemek ver diye degil haklarimizi koru diye sendikaya ayda 160tl vermiyoruz.Kendimde gider yerim restoranda yemegimi bir yemege kanacak kadar gariban degilim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
johndoe ~ 7 yıl önce
Ekip Planlamadan Sorumlu Yönetici Personel olabilmek için 5 yil ekip planlama tecrubesi veya 10 yil ucus tecrubesi olması gerekmektedir. SHT-FTL talimatı ve UOD-2015/9 sayılı Genelge kapsamında Sn Murat Yurtsever bu gereklilikleri karsilamamaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip Planlama ~ 7 yıl önce
Ekip planlamada çekirdekten yetişmiş eski yöneticileri harcayan sistem, havacılığın en önemli ünitelerinden biri olan Ekip Planlamaya önüne geleni yönetici olarak görevlendirirse olacağı budur. Esasen kendi ayaklarına sıkmaktadırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coni ~ 7 yıl önce
Araliga kadar boyle devam eder bu durum; tk sezonu cikarir sonra sendikayla anlasirlar, sendikada zaten hakkimiz olanlari kazanmis gibi caka satar ardindan sendikaya yakin olan ismini vermiycegim dernegin uyeleri secimlerde sendika lehine calisarak bu secimi kazanirlar yada durun bizi kandiracak bir kaptan cikar secimin son gunu delegelerini sari renge boyar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
Yorumları okudum da sendika hakkında baya boş yapan çok insan var Sorarım size Şirketin veya sendikanın yapmış olduğu organizasyonların hangi birine katıldınız? Bi gün gidipte yahu bu adamlar ne yapıyor ne amaçlıyor diyip ne zaman dergahlarına gidipte oturup konuştunuz? Siz gittiniz de adamlar kapıdan mı kovdu sizi? Kullandığınız bir takım haklar var iyice araştırın nasıl çıkmış o Haklar sonra ötersiniz burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neymiş onlar? ~ 7 yıl önce
Canıtın hangi haklar kazandırmış bu sendika? Bir tane say yeter! Ayrıca ben üyeyim, yani aidat ödeyen, aidatı toplayan yönetici çalışacak o konuları, ben kabinimi kokpitimi bırakıp zaten 8 boşumda tüm tartışmalara konu olan bu yorgunlukla bir de para ödeyerek sendikada mı çalışacağım? Aklın başında mı kuzum senin? Sendika işini yapmıyor diye para ödeyerek gidip onun da işini ben mi yapacağım? Ben işimi düzgün yapıyorumsendika da işini yapacak. Sendika nedir gram haberin yok bari sendikanın tek bir kazanımını yaz şuraya, boş yapma canıtın
km ~ 7 yıl önce
biz aidat veriyoruz sendikada işini yapsın seçimde kalırlar valla dışarıda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
Sayın başkan ; TEKNİK zerre alakası olmadığını bildiğiniz ÇELİK-İŞ denen üç kağıtçılara kaptırıldı havacılık sektöründen çıkartılıp . Bir kere duymadık dilinizde ? Noldu giden gitti mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam fazlalığı maalesef gerçek ~ 7 yıl önce
Kim ne derse desin geçen A320 kaptanı olarak geçen senenin aynı ay bordrolarıyla bu seneninkileri karşılaştırdım. Maaşım TL olarak yüzde 23 düşmüş. Uçuş saatlerime baktım 19 saat az uçmuşum bu ayda 60 la kapattım. Demekki adam eksiği falan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukuk her şeyin üstü ~ 7 yıl önce
Lüfen uygulamaların hukuka ıygun olması için gereğini yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000