31 Ağustos 2022, Çarşamba 18:47:12

Hava İş Genel Başkanı Tatlıbal: "İşveren imkansız taleplerde bulundu"

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, şeflik tazminatları ile ilgili açıklama yaptı.
  • Uyarıyorum! İşveren Adım adım sendikasızlaştırma politikası uyguluyor . Sendikanıza sahip çıkın.
  • Sen şuana kadar önüne konan her maddeyi imzalamışken senin isteklerini şirket duyar mı sanıyosun. Ciddiye almayı geçtim, duyar mı seni sanıyorsun...
  • şef maaşlarını çok arttırmamalarının sebebi. 1: mühendis üstü kadrolarda son harflerde olanların maaşlarının müdür kadar olmaması gerektiği. yani müdürden çok almayacaklar illaki. uzman-memurşefde bu yüzden aşağıda eziliyor. 2: şef maaşları artarsa işi bilmeyen torpilli şef sayısı artar. işler yürümez. şeflik tam bir sömürgecilik kadrosudur. öldürme ama yaşat. çoğu şef işleri yürüten gerçek emek veren kişilerdir ve az da olsa o paraya ihtiyacı vardır. sesini çıkartamaz. inşallah çözülür.
  • Bu subeyi kapatin gitsin basindakine o kadar parayi bosa veriyorsunuz adamin hic bir katkisi yok surekli sube kapali,ne zaman sorulsa samsunda deniyor.Bu baskanligi herkes yapara yan gel osman ohh ne guzel,katkin olsun biseyede
  • Bu durumun sorumlusu doğru düzfün hesap yapmadan imza atan sendikadır ve bence özür olarak şeflerden tazminat almamalıdır. Şeflik tazminatına senede bir zam nedir ya?
  • şeflik tazminatına karar veren masadaki müdürler, siz de zamanında şeflik yaptınız? Hak yemeyin hak
  • Kul hakkı yiyen iflah olmaz Şeflerin hakkını yiyenler, bu hatadan dönün
  • Yeni yılda Müdürlere inanılmaz bi iyileştirme yaptılar. Müdür maaşları aylık ortalama net 70 bine denk geliyor. Şefler ise kıdemine göre anca bu paranın yarısını alıyor alamıyor. Bu kadar makas olmaz. Her sorumluluğu bana kitle, ama iki katımdan fazla maaşı sen al.
  • Mühendis şefin tazminatı 2800 brütken üzerine günümüzde 1001 olan 2003:100 tüfe endeksi o gün 342 imiş. Hesaba göre enflasyon farklarının üzerine ek zamları saymasak bile tazminatın 8200 brüt olması gerekiyor, gerçek enflasyon ve dolar kurunun çok daha fazla arttığını zaten biliyoruz. Bütün bunlara rağmen şeflik tazminatı şu an da brüt 3200 sadece 400 tlcik brüt zam yapılmış, bütün bu hesaplar toplasan şirketteki 1000 den az şef için yapılırken belki 100-200 bin dolar en fazla kar ediyor şirket öte yandan benden daha az çalışan çoğunluk sayıdaki müdürler 70-80 bin makam tazminatı elde ediyor, hakketiklerinden fazlası için kayıp en az 5 milyon dolar, ufak hesaplar bize yapılırken kendilerine yazdıkları yüksek rakamları hiç konuşmamaları bu işte ne kadar samimi olduklarını göstermektedir. Herhangi bir müdür %95 den fazlası burdan çıksa 5 de birine bile zor iş bulur, şirketin iş barışına ciddi zarar veren bir durum.
  • Sef tazmınatı senelerdı aynı , bosuna uzuyor bu konu yazık gunahtır , mudur sef oranı dengelenmelı

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, şeflik tazminatları ile ilgili açıklama yaptı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tatlıbal, şeflik tazminatları ile alakalı işverenin torba protokol talebinde bulunduğunu duyurdu. 

İşte Tatlıbal'ın açıklaması;

THY’nın ekonomik olarak zirve yaptığı dönemde, masada verilen sözlerin tutulmaması o makamlara yakışmıyor. Sorunlara ciddiyetle yaklaşılmasını ve çözülmesini bekliyoruz. İmkansızı istemiyoruz. Şeflerimizin emek, alınteri ve özverisinin karşılığını istiyoruz. Şeflik tazminatları ile alakalı elimizi uzattık fakat işveren, torba protokol gibi tüm emekçilerin aleyhine imkansız taleplerde bulundu. Şeflerimizin özverili çalışmalarının karşılığını vermek bu kadar zor olmamalı. Vakit geç olmadan gereğini yapın.

Hava İş Genel Başkanı Tatlıbal: "İşveren imkansız taleplerde bulundu"

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

Mert ~ 2 yıl önce
Uyarıyorum! İşveren Adım adım sendikasızlaştırma politikası uyguluyor . Sendikanıza sahip çıkın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Başkan’da yönetimin sendikası olmayı bırakacak mı ?
Yorum ~ 2 yıl önce
Sen şuana kadar önüne konan her maddeyi imzalamışken senin isteklerini şirket duyar mı sanıyosun. Ciddiye almayı geçtim, duyar mı seni sanıyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chef ~ 2 yıl önce
şef maaşlarını çok arttırmamalarının sebebi. 1: mühendis üstü kadrolarda son harflerde olanların maaşlarının müdür kadar olmaması gerektiği. yani müdürden çok almayacaklar illaki. uzman-memurşefde bu yüzden aşağıda eziliyor. 2: şef maaşları artarsa işi bilmeyen torpilli şef sayısı artar. işler yürümez. şeflik tam bir sömürgecilik kadrosudur. öldürme ama yaşat. çoğu şef işleri yürüten gerçek emek veren kişilerdir ve az da olsa o paraya ihtiyacı vardır. sesini çıkartamaz. inşallah çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha gokcen sube ~ 2 yıl önce
Bu subeyi kapatin gitsin basindakine o kadar parayi bosa veriyorsunuz adamin hic bir katkisi yok surekli sube kapali,ne zaman sorulsa samsunda deniyor.Bu baskanligi herkes yapara yan gel osman ohh ne guzel,katkin olsun biseyede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şef ~ 2 yıl önce
Bu durumun sorumlusu doğru düzfün hesap yapmadan imza atan sendikadır ve bence özür olarak şeflerden tazminat almamalıdır. Şeflik tazminatına senede bir zam nedir ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hun ~ 2 yıl önce
şeflik tazminatına karar veren masadaki müdürler, siz de zamanında şeflik yaptınız? Hak yemeyin hak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Besim ~ 2 yıl önce
Kul hakkı yiyen iflah olmaz Şeflerin hakkını yiyenler, bu hatadan dönün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan Şef ~ 2 yıl önce
Yeni yılda Müdürlere inanılmaz bi iyileştirme yaptılar. Müdür maaşları aylık ortalama net 70 bine denk geliyor. Şefler ise kıdemine göre anca bu paranın yarısını alıyor alamıyor. Bu kadar makas olmaz. Her sorumluluğu bana kitle, ama iki katımdan fazla maaşı sen al.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu ~ 2 yıl önce
En mantıklı yorum
Yarısı ~ 2 yıl önce
Hangi yarısı?
Sene 2018 Nisan ~ 2 yıl önce
Mühendis şefin tazminatı 2800 brütken üzerine günümüzde 1001 olan 2003:100 tüfe endeksi o gün 342 imiş. Hesaba göre enflasyon farklarının üzerine ek zamları saymasak bile tazminatın 8200 brüt olması gerekiyor, gerçek enflasyon ve dolar kurunun çok daha fazla arttığını zaten biliyoruz. Bütün bunlara rağmen şeflik tazminatı şu an da brüt 3200 sadece 400 tlcik brüt zam yapılmış, bütün bu hesaplar toplasan şirketteki 1000 den az şef için yapılırken belki 100-200 bin dolar en fazla kar ediyor şirket öte yandan benden daha az çalışan çoğunluk sayıdaki müdürler 70-80 bin makam tazminatı elde ediyor, hakketiklerinden fazlası için kayıp en az 5 milyon dolar, ufak hesaplar bize yapılırken kendilerine yazdıkları yüksek rakamları hiç konuşmamaları bu işte ne kadar samimi olduklarını göstermektedir. Herhangi bir müdür %95 den fazlası burdan çıksa 5 de birine bile zor iş bulur, şirketin iş barışına ciddi zarar veren bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefler ~ 2 yıl önce
Sef tazmınatı senelerdı aynı , bosuna uzuyor bu konu yazık gunahtır , mudur sef oranı dengelenmelı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000