12 Temmuz 2009, Pazar 15:15:21

Hava Harp Okulu öğrencileri Yalova'da

Uçuş ve Kamp Eğitimi'ni yapmak üzere Yalova'ya gelen Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı, törenle karşılandı.
  • Genç kartallar allah yardımcınız olsun bu ülkenin sizlere ihtiyacı var.sizleri çok seviyoruz.size borçluyuz çünkü bu ülkeyi sizler inşa ettiniz.
  • Yalovayı tatil kampı olarak değil eğitim kampı olarak kullanarak, ilerde alcakları görevleri başaracak kuvvete, özgüvene ve inisiyatife sahip olmalarını dilerim.
  • Haydi kartallar kuvvetlendirin kanatlarınızı bakalım. Allah güç, kuvvet versin. Kıskanan çatlasın, kem gözler kör olsun.
  • Sabahları artık erken kalkmak zorunda kalıcam :) Hem C172 lerin sesinden. Hemde uçakları izlemek için. Taşköprü'ye hoşgelmişler. Bugün gördüm geldiklerini. Pilotlarımızı eğitimde izlemek güzel oluyo.

Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Sami Özatak komutasındaki 37'si bayan, 4'ü dost ve müttefik ülkelerden toplam 737 kişilik öğrenci alayı, İstanbul Deniz Otobüsleri Şehirhatları İşletmesi'ne ait 'Fahri Korutürk' adlı vapurla Yalova'ya geldi.

Öğrenciler burada Yalova Vali yardımcısı İsmail Akman, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Hava Meydan Komutanı Hava Yarbay Şevket Bayram, Merkez Komutanı ve Deniz Piyade Binbaşı Türker Demiralp tarafından çiçeklerle karşılandı. Alay Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Sami Özatak da protokol mensuplarına çiçek sundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Hava Harp Okulu Sancağı'nın açılmasının ardından Kurmay Albay Sami Özatak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törenin ardından askeri bando eşliğinde yürüyen öğrencilere, vatandaşlarla da alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Ardından öğrenciler, otobüslere binerek kampın yapılacağı Taşköprü'de bulunan Hava Meydan Komutanlığı'na hareket etti.

Yalova Hava Meydan Komutanlığı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek tatbiki eğitim kampıyla, ''Hava Harp Okulu öğrencilerine akademik yıl içinde verilen teorik askeri bilginin uygulamasını yaptırmak, kıta komutanı seviyesinden liderlik ve komutanlık tatbikatları icra etmek ve havacılığın gerektirdiği taktik ve teknik bilgileri uygulatmak'' amaçlanıyor.

Bir aylık kamp süresince öğrencilere, uçuş öncesi hazırlık eğitimi ve başlangıç uçuş eğitimi, kaçma, kurtulma ve hayatta kalma eğitimi, planör eğitimi, deniz parasail eğitimi, yakın dövüş teknikleri eğitimi verilecek, askeri ve kültürel geziler icra edilecek.

Hava Harp Okulu öğrencileri ve misafir askeri personele kamp dönemi boyunca verilen bu eğitimle, 'Görev bilinci ve disiplin anlayışlarının yükseltilerek, bir pilotta olması gereken refleks, elastikiyet, sürat, dayanıklılık ile her türlü muharebe ortamında mücadele ve muhakeme güçlerinin artırılması ve havacılık nosyonu kazanmaları' hedefleniyor.

Hava Harp Okulu öğrencilerinin eğitimi, 15 Ağustos 2009'da sona erecek.

Hava Harp Okulu öğrencileri Yalova'da

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Genç kartallar allah yardımcınız olsun bu ülkenin sizlere ihtiyacı var.sizleri çok seviyoruz.size borçluyuz çünkü bu ülkeyi sizler inşa ettiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yalovayı tatil kampı olarak değil eğitim kampı olarak kullanarak, ilerde alcakları görevleri başaracak kuvvete, özgüvene ve inisiyatife sahip olmalarını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haydi kartallar kuvvetlendirin kanatlarınızı bakalım. Allah güç, kuvvet versin. Kıskanan çatlasın, kem gözler kör olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sabahları artık erken kalkmak zorunda kalıcam :) Hem C172 lerin sesinden. Hemde uçakları izlemek için. Taşköprü'ye hoşgelmişler. Bugün gördüm geldiklerini. Pilotlarımızı eğitimde izlemek güzel oluyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000