31 Temmuz 2011, Pazar 13:40:06

"HAVA GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ"

Irak Başbakanı Nuri El-Maliki, ABD'den 36 adet F-16 savaş uçağı satın alacaklarını söyledi.
  • Yazık Irak halkına. Şimdiye kadar sadece İrana karşı uçak kullanabildi. O da İranın ABD menşeyli uçakları Şah devrilirken ABD'li teknisyenler tarafından uçamayacak duruma getirilmişti. İranda uçak ve şahtan sonra pilotlar da İrandan ayrıldığından pilot olmadığından uçamadığından Irak uçak kullanabildi. Irak harekatında dünyada bir ilk yaşandı ve Iraklı pilotlar uçaklarla kalkıp İrana kaçıp sığındılar. Dünya böyle bir kahramanlık görmedi yani. 2 filo F-16'ya sadece hava savunmada birşeyler yapabilir, o da bu kahramanlarla olmaz.
  • amerika hurdaya cıkaracağı uçakları paraya cevirir sonrada bi bahane ile hepsini bombolar sonrada yine uçak satar:)
  • Ege denizinin üstündeki yunan-türk it dalaşı bitmediği gibi şimdi de aynı uçaklarla 36. paralelin üstündeki ırak-türk it dalaşları başlayacak. Hey Allahım ne günler göreceğiz daha acaba..
  • Satın almak mı? O adamı oraya koyan amerika, gözden çıkardığı ve yerine x-35'lerin yer alacağı F-16'ları Irak'a hibe edecek. Irak ne yapsın F-16'yı, kollayıcısı var arkasında Amerika gibi. Dünyanın herhangi bir ülkesi sıkıysa savaş açsın bakalımIrak'a ne oluyor...F-16'lar inşallah bize karşı kullanılmaz...Moskovich...
  • Kel başa şimşir tarak! Önce aç karnını doyur. Düşmanın belli; onları da F-16 ile alt edemezsin zaten. --Volvo--
Irak Başbakanı Nuri El-Maliki, ABD'den 36 adet F-16 savaş uçağı satın alacaklarını söyledi. 
 
Maliki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Hava Kuvvetlerinden bir heyetin danışmanlarla birlikte ABD'ye gideceğini ve Irak'ın zayıf hava savunmasını güçlendirmek için daha önce yapılan anlaşmayı yineleyerek satın almayı planladıkları savaş uçağı sayısını iki katına çıkaracaklarını belirtti. 
 
ABD'den böylece 18 adet yerine 36 adet F-16 savaş uçağı satın alacaklarını ifade eden El-Maliki, "Irak'ın bağımsızlığını korumak için ülkemize savaş uçakları sağlamalıyız" dedi. 
 
Irak hükümeti, yetersiz temel hizmetleri protesto eden Iraklıların baskılarını yumuşatmak için ulusal gıda programına 900 milyon Dolar ayırması yüzünden bu yıl başında F-16 savaş uçakları satın almayı ertelemişti.
"HAVA GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yazık Irak halkına. Şimdiye kadar sadece İrana karşı uçak kullanabildi. O da İranın ABD menşeyli uçakları Şah devrilirken ABD'li teknisyenler tarafından uçamayacak duruma getirilmişti. İranda uçak ve şahtan sonra pilotlar da İrandan ayrıldığından pilot olmadığından uçamadığından Irak uçak kullanabildi. Irak harekatında dünyada bir ilk yaşandı ve Iraklı pilotlar uçaklarla kalkıp İrana kaçıp sığındılar. Dünya böyle bir kahramanlık görmedi yani. 2 filo F-16'ya sadece hava savunmada birşeyler yapabilir, o da bu kahramanlarla olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
amerika hurdaya cıkaracağı uçakları paraya cevirir sonrada bi bahane ile hepsini bombolar sonrada yine uçak satar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ege denizinin üstündeki yunan-türk it dalaşı bitmediği gibi şimdi de aynı uçaklarla 36. paralelin üstündeki ırak-türk it dalaşları başlayacak. Hey Allahım ne günler göreceğiz daha acaba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Satın almak mı? O adamı oraya koyan amerika, gözden çıkardığı ve yerine x-35'lerin yer alacağı F-16'ları Irak'a hibe edecek. Irak ne yapsın F-16'yı, kollayıcısı var arkasında Amerika gibi. Dünyanın herhangi bir ülkesi sıkıysa savaş açsın bakalımIrak'a ne oluyor...F-16'lar inşallah bize karşı kullanılmaz...Moskovich...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kel başa şimşir tarak! Önce aç karnını doyur. Düşmanın belli; onları da F-16 ile alt edemezsin zaten. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000