11 Mayıs 2015, Pazartesi 08:12:42

HAVA ARACI YARIŞMASINDA ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Future Flight Design 2015” (FFD) Geleceğin Hava Aracı Tasarım Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Artık kendi füzemizi ve İHA’larımızı yapıyoruz ama bu yarış bugünün yarışı değil, geleceğin yarışıdır” dedi.
  • Yarışmada derece almış olan TEK Türk Takımının diğer derece almış yabancı takımlarının yanında özensiz bir şekilde sunulması hatta fotoğrafının bile olmaması rahatsızlık verici bir durum. Kendi halkı veya basını başarısına sahip çıkmadığı sürece bu ülkede kimse bunları örnek alıp daha iyisini ortaya koymak için çalışma azmi bulamayacaktır.
  • Yarışmada derece almış tek Türk takımı olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden katılan Anatolia Aero Design Team'in haberde yanlış ve eksik yer alıyor olması içler acısı bir durumdur. Sayın Airport haber yetkilisi; hem takım isminin düzenlenmesi hem de derece almış tek Türk takımının ödül töreni fotoğrafının habere eklenmesinin doğru olacağını düşünüyorum.
  • 1. olan Çin ve 3. olan Hindistan takımının yanında 2. olan Anadolu Üniversitesi ekibini de habere alsaymışsınız keşke. Kürsüdeki tek Türk takımının kupasını alırken fotoğrafının olmaması rahatsızlık verici bir durum. Bu ve bunun gibi uluslar arası yarışmalarda ülkemizi temsil eden bizleri gururlandıran gençlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Üstelik Anadolu Üniversitesi'nden katılan takımın adı Anatolia Aero Design Team olarak düzeltilirse mutluluk duyarız.
  • FFD süper yarışma olmuş. Gençleri araştırmaya, geliştirmeye teşvik edecek böyle yarışmalar lazım. THY'da ANONS yarışması düzenlesin.

Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Future Flight Design 2015” (FFD) Geleceğin Hava Aracı Tasarım Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Artık kendi füzemizi ve İHA’larımızı yapıyoruz ama bu yarış bugünün yarışı değil, geleceğin yarışıdır” dedi.

TÜBİTAK ve Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Future Flight Design 2015 (FFD) Geleceğin Hava Aracı Tasarım Yarışması ödül töreni Hazerfen Havaalanı’nda düzenlendi. Bu yıl Geleceğin Hava Aracı Tasarım Yarışması’nın teması, grup halinde bir mikro İHA sürüsünün (Swarm) taşınması ve hedef bölgeye bırakılması olarak belirlendi. Ödül törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Tümgeneral Fethi Alpay, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 08-10 Mayıs tarihleri arasında süren yarışma, yerli ve yabancı asker- sivil olmak üzere 14 yabancı ülkeden 35 takım ve 210 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

“KENDİ FÜZEMİZİ VE İHA’MIZI YAPIYORUZ”

Türklerin uçuş merakının yeni olmadığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Şu anda burada bulunduğumuz havaalanına ismini veren Hazerfen Çelebi’den, Lagari Hasan Paşa’ya kadar birçok uçuş denememiz olmuş zamanında. Bu denemeleri uzun süre devam ettirememişiz. Türkiye kendi ürettiği hava araçlarıyla, uzaya gitme konusunda son yıllarda emin adımlar ile yürümeye başladı. İnsansız hava aracı son zamanlarda oldukça ilginin arttığını görüyoruz. Bir internet sitesi Drone ile kitap satışı yapmaya başlamış. Artık İHA’lar kurye olarak kullanılmaya başlandı. Bu ileride daha farklı alanlarda kullanılacağına şahit olacağız. Artık kendi füzemizi ve İHA’larımızı yapıyoruz. Ama bu yarış bugünün yarışı değil, geleceğin yarışıdır” dedi.

AKROBASİ GÖSTERİSİ YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ

Her yıl farklı görevlerin konulduğu, “Future Flight Design 2015” (FFD) Geleceğin Hava Aracı Tasarım Yarışması toplam 3 görevden oluşuyor. Kıyasıya geçen mücadelede birinciliği Çin’den AUFEU takımı, ikinciliği, Türkiye’den Anatolia Aero takımı, üçüncülüğü ise Hindistan’dan katılan VAYUPUTRAS takımı aldı.

Tören sonunda yarışmada dereceye giren İnsansız Hava Araçları gösteri uçuşu yaptı. Model uçakların gösteri uçuşu sonrası, Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk’ün özel akrobasi uçuşuyla yaptığı gösteri yürekleri ağza getirdi.

Dereceye giren takımlarda 1’inciye 7 bin TL’lik para ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ikinciye 5 bin TL’lik ödülünü Tümgeneral Fethi Alpay ve üçüncüye 3 bin TL para ödülünü Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin takdim etti.











 

HAVA ARACI YARIŞMASINDA ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yorumlar

Evren ~ 9 yıl önce
Yarışmada derece almış olan TEK Türk Takımının diğer derece almış yabancı takımlarının yanında özensiz bir şekilde sunulması hatta fotoğrafının bile olmaması rahatsızlık verici bir durum. Kendi halkı veya basını başarısına sahip çıkmadığı sürece bu ülkede kimse bunları örnek alıp daha iyisini ortaya koymak için çalışma azmi bulamayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürol ~ 9 yıl önce
Yarışmada derece almış tek Türk takımı olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden katılan Anatolia Aero Design Team'in haberde yanlış ve eksik yer alıyor olması içler acısı bir durumdur. Sayın Airport haber yetkilisi; hem takım isminin düzenlenmesi hem de derece almış tek Türk takımının ödül töreni fotoğrafının habere eklenmesinin doğru olacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin ~ 9 yıl önce
1. olan Çin ve 3. olan Hindistan takımının yanında 2. olan Anadolu Üniversitesi ekibini de habere alsaymışsınız keşke. Kürsüdeki tek Türk takımının kupasını alırken fotoğrafının olmaması rahatsızlık verici bir durum. Bu ve bunun gibi uluslar arası yarışmalarda ülkemizi temsil eden bizleri gururlandıran gençlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Üstelik Anadolu Üniversitesi'nden katılan takımın adı Anatolia Aero Design Team olarak düzeltilirse mutluluk duyarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
FFD süper yarışma olmuş. Gençleri araştırmaya, geliştirmeye teşvik edecek böyle yarışmalar lazım. THY'da ANONS yarışması düzenlesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000