12 Şubat 2009, Perşembe 17:06:05

Hava ambulanslar hasta taşımaya başladı

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı helikopter ambulans hizmeti Güneydoğu'da da başladı.
  • DEĞERLİ DOSTLAR,BİLDİĞİM KADARIYLA TÜRKİYE'MİZDE HELİKOPTER UCUŞLARINI BELİRLEYEN RUT'LAR YOK(TAKİP EDİLECEK GÜZERGAHLARI GÖSTEREN UCUŞ HARİTALARI YOK).BİLDİĞİM KADARIYLA HELİKOPTER UCUŞLARI İÇİN YARDIMCI İŞARETLEMELER YAPILMADI.GECE UÇMAK ZORUNLULUĞUNDA GEREK ŞEHİR İÇİ GEREK ŞEHİR DIŞI UCUŞ HARİTALARI VE ACİL İNİŞ YERLERİ YOK,YARDIMCI SEYRU SEFER EKİPMANLARI,ŞEHİRLER ARASINDA YAKIT İKMAL NOKTALARI,UCUŞ SIRASINDA GÜZERGAH ÜZERİNDEKİ HAVA DURUMU.BENCE DAHA ÖNEMLİ OLAN DENİZDEN YÜKSEKLİĞİ GÖSTEREN HARİTALAR VE HELİKOPTERİN PERFORMANSINA GÖRE GİDECEĞİ GÜZERGAHIN MÜSADESİNİ ALACAĞI VE BU YÜKSEKLİĞİ KONTROL EDEN YER KONTROL İSTASYONLARI BİLDİĞİM KADARIYLA YOK.ASKERİ UCUŞ HARİTALARINDAN YARDIM ALINMASI GEREKECEK HERHELDE.SAYGILARIMLASARHOŞAHTAP

Bakanlığın Erzurum'dan sonra Diyarbakır'a gönderdiği helikopter ambulans ilk hasta taşımasını gerçekleştirdi. Bingöl'de köpeğin ısırdığı bir kadın, helikopter sayesinde 20 dakika içinde Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği helikopter ambulanslar Doğu ve Güneydoğu'da hasta taşımaya başladı. 

İlk önce Ankara'da ağır yaralıları taşıyan hava ambulansları, kış şartlarının kara ulaşımına geçit vermediği doğu ve güneydoğu illerinde hastalara Hızır gibi yetişmeye başladı. Sağlık Bakanlığı'nın 5 yıldır üzerinde çalıştığı hava ambulans projesi yaygınlaşarak devam ediyor.

İlk olarak Ankara'da Atatürk, Etlik ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastaları acil servislere yetiştirmeye başlayan ambulans helikopterler daha sonra Erzurum'da hizmet vermeye başlamıştı.

Güneydoğu'ya hizmet vermek için gönderilen ve geçtiğimiz hafta Bolu'nun Kıbrıscık bölgesine düşen helikopterin yerine yeni bir ambulans helikopter gönderildi.

Diyarbakır'a gönderilen helikopter ambulans ilk hasta taşımasını başarıyla gerçekleştirdi. Bingöl'de köpek ısırması sonucu yaralanan Pınar Yanar adındaki hastayı Lice ilçesinde alan ambulans, çok hızlı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdı. Kuduz şüphesi taşıyan hastayı alan helikopter, 110 kilometrelik yolu 20 dakikadan az sürede bitirerek hastaya zamanında müdahale edilmesini sağladı.

Helikopterin hastayı getirdiği hastane bahçesinde bekleyen Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat ve doktorlar, hastayı çok hızlı şekilde hastaneye aldı. Kubat, köpek ısırması sonucu durumu ağır olan hastayı helikopter sayesinde kısa sürede tedavi altına aldıklarını söyledi.

Hastanın durumunun iyi olduğunu anlatan Kubat, "Doktorlarımız hastayı kısa sürede hastaneye ulaştırdı ve gerekli tedaviyi şuan yapıyorlar." dedi.

Diyarbakır'a gönderilen helikopterin güneydoğu illerine hizmet vereceğini anlatan Kubat, bundan sonra acil vakaları doktorların da uygun görmesiyle helikopter ambulansla müdahale edeceklerini söyledi.

"Bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ülkede yaşamak gerçekten bir ayrıcalıktır. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun" diyen Kubat, sağlık güvencesi ne olursa olsun acil durumlarda hastanın imdadına koşacaklarının altını çizdi.

Hava ambulanslar hasta taşımaya başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
DEĞERLİ DOSTLAR,BİLDİĞİM KADARIYLA TÜRKİYE'MİZDE HELİKOPTER UCUŞLARINI BELİRLEYEN RUT'LAR YOK(TAKİP EDİLECEK GÜZERGAHLARI GÖSTEREN UCUŞ HARİTALARI YOK).BİLDİĞİM KADARIYLA HELİKOPTER UCUŞLARI İÇİN YARDIMCI İŞARETLEMELER YAPILMADI.GECE UÇMAK ZORUNLULUĞUNDA GEREK ŞEHİR İÇİ GEREK ŞEHİR DIŞI UCUŞ HARİTALARI VE ACİL İNİŞ YERLERİ YOK,YARDIMCI SEYRU SEFER EKİPMANLARI,ŞEHİRLER ARASINDA YAKIT İKMAL NOKTALARI,UCUŞ SIRASINDA GÜZERGAH ÜZERİNDEKİ HAVA DURUMU.BENCE DAHA ÖNEMLİ OLAN DENİZDEN YÜKSEKLİĞİ GÖSTEREN HARİTALAR VE HELİKOPTERİN PERFORMANSINA GÖRE GİDECEĞİ GÜZERGAHIN MÜSADESİNİ ALACAĞI VE BU YÜKSEKLİĞİ KONTROL EDEN YER KONTROL İSTASYONLARI BİLDİĞİM KADARIYLA YOK.ASKERİ UCUŞ HARİTALARINDAN YARDIM ALINMASI GEREKECEK HERHELDE.SAYGILARIMLASARHOŞAHTAP

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000