11 Temmuz 2010, Pazar 11:53:24

Hava ambulansında rekor

Sağlık Bakanlığı tarafından Bursa ve çevre illere hasta taşımak için tahsis edilen hava ambulansı, geçen mayıs ayında 79 vakaya müdahale ederek Türkiye'de en çok hasta taşıyan hava taşıtı olmayı başardı.
İhbarların ardından 7 dakika içerisinde havalanarak olay yerine hareket eden hava ambulansı, can kurtarmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın Bursa'ya gönderdiği 112 hava ambulansı, geçen sene eylül ayında göreve başlamıştı. Bursa Afet Yönetim Merkezi'nde konuşlanan hava ambulansı hastalara en kısa zamanda ulaşarak sağlık merkezine ulaştırıyor. EC-135 tipi hava ambulans helikopter, her uçuşunda 2 pilot, 1 hekim ve 1 sağlık personeli görev yapıyor. Eksi 35 dereceden artı 50 dereceye kadar hava sıcaklığında hizmet verebilen hava ambulansı, şimdiye kadar çok sayıda vatandaşın hayatını kurtardı.

3 saat havada kalma özelliği olan ve saatte 260 kilometre hıza ulaşabilen helikopter, Bilecik, Yalova, Balıkesir ve Kütahya ile Domaniç'teki ağır hastalara vakalara ani müdahale ederek sağlık merkezlerine ulaştırıyor.

MAYIS AYINDA REKOR
Vakalara profesyonel ekibiyle en kısa sürede müdahale ederek hastanelere ulaştıran hava ambulansı geçen ay hizmet rekoru kırdı. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, mayıs ayında 79 hastayı hava ambulansıyla taşıdıklarını belirterek, Türkiye'de en fazla vaka taşıyan hava ambulansına sahip olduklarını dile getirdi. En kısa sürede vakalara intikal eden personelin haftanın her günü hazır beklediğini kaydeden Akan, "Geçen ay hava ambulansımız rekor kırdı. Türkiye'de 1 ay içerisinde en çok hastaya ulaşan ambulans, hizmetiyle herkesin takdirini topluyor. Koordineli bir çalışmayla faaliyet gösteren ekibimiz, her türlü olaya sabırla ulaşarak can kurtarmaya çalışıyor" dedi.

7 DAKİKADA HAVALANIYOR
Kasım ayında 3 vaka ile başlayan ambulans helikopter, her ay vaka sayısını artırarak vatandaşlara hizmet etti. Sağlık Bakanlığı tarafından çalışmaları takdirle karşılanan hava ambulansı personeli, ihbarı duyduktan 7 dakika içerisinde havalanarak olay yerine hareket ediyor. Haziran ayına kadar 301 vaka sayısına ulaşan hava ambulansının başarısı takdirle karşılanıyor. Eylül 1 itibariyle hizmet veren hava ambulansı, mart ayında 30 nisan ayında 53 ve mayıs ayında ise 79 akaya ulaştı. Mayıs ayındaki vaka ulaşma sayısı ile büyük bir başarı yakalayan hava ambulansı, haftanın 7 günü hastalara ulaşıyor.
Hava ambulansında rekor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000