30 Mart 2010, Salı 07:24:39

Hava ambulans iş başında...

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde sepsis teşhisi konulan 4 aylık bebek, Trabzon’dan gönderilen hava ambulansıyla Ankara’ya nakledildi. Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Turgut Şahinöz, İl Jandarma Komutanlığı’nın iniş pistinin ve personel desteğinin alındığını belirtti.

Gümüşhane'de sepsis teşhisi konulan 4 aylık bebek, hava ambulansıyla Ankara'ya sevk edildi.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Turgut Şahinöz, yaptığı açıklamada, kanında mikrop tespit edilen ve sepsis teşhisi konulan 4 aylık bir bebeğin, Ankara'ya sevkine karar verildiğini, 112 Komuta Kontrol Merkezi sağlık ekiplerinin koordinasyonu ile gerçekleştirilen sevk öncesi 4 aylık bebeğin Gümüşhane Devlet Hastanesi pediatri servisinde her türlü nakil ve tıbbi bakımının planlandığını belirtti.

Ankara 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin yardımıyla uygun hastanede yer planlamasının yapıldığını ifade eden Şahinöz, ''Trabzon 112 Komuta Kontrol Merkezi helikopter uçuş ve sağlık düzeneklerini sağladı. Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’ndan iniş pisti kullanımı ve personel desteği alındı. Hastanın Ankara'ya emniyetli bir şekilde sevki gerçekleştirildi'' dedi.

Şahinöz, sevk sırasında geniş bir organizasyon çalışması yapıldığını kaydederek, ''Bu tür faaliyetler kurumlar arası koordinasyon ve dayanışmanın halkımıza hizmet olarak yansımasının en güzel örneklerindendir. Daha önce de bu tür nakil faaliyetlerimiz oldu. Sürat ve etkinlik olarak çok başarılı ekip çalışması gerçekleştirdik'' diye konuştu.

Hava ambulans iş başında...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000