27 Nisan 2009, Pazartesi 08:08:42

Hava Ambulans imdada yetişiyor

İzmir’de 13 Şubat’ta hizmete giren helikopter ambulansla bugüne kadar 78 vakaya ulaşıldığı bildirildi.
  • koçoğlu ambulansları işleten operatördür bilip bilmeden yorum yapmayalım
  • Hizmet olarak cok guzel bir uygulama ama su helikoptrin araksinda yazan bilmemneoglu yazisi ne acaba. Sanki Kadikoy dolmusu. Bunlarin hepsi ayni renkte ve desenlerle boyali olmali. Ve uzerinde sadece kurtarma 112 yazmali yada ambulans.
  • bir tc. vatandaşı olarak bu gibi hizmetlerden gurur duyduğumu ifade ederek başda kaptan pilotlarımıza ve ekipde bulunan dokdorve saglıkekiplerine cenabı allahımdan havada iken onları koromasını dilerim tekerleklerini sağlam basması dileklerimle Şükrü MANTI

Helikopter ambulansın inmesi için pist aramadıklarını belirten 112 Acil Yardım hizmetleri Birimi Sorumlusu Dr. Turhan Sofuoğlu, “Önemli olan en kısa sürede hastaya, yaralıya ulaşıp müdahale edebilmek, naklini sağlamak. Koordinatlar belirlenip bilgisayara yüklendi. Kara mı hava ambulansıyla mı gidileceğine bunlara bakarak hızla karar veriyoruz” dedi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sofuoğlu, acil yardım hizmetlerine çağ atlatan helikopter ambulansıyla günde 2-3 vakaya bile gidilir hale geldiklerini söyledi. 

Koordinatlar bilgisayarda

Bazı hastanelerde pist bulunduğunu, bulunmayan yerlerde de otobana ya da statlara inerek hastaların, yaralıların taşındığını belirten Sofuoğlu, vakaya en kısa sürede nasıl ulaşılacağını bilgisayar yardımıyla hesapladıklarını kaydetti. Sofuoğlu, “Ege Bölgesi’ndeki 200 kilometrelik alandaki il ve ilçelerin koordinatları bilgisayara yüklendi. Hem karayoluyla hem havayoluyla ne kadar sürede gidilip geleceği hesaplandı. Şimdi elimizde bu bilgiler hazır. herhangi bir vaka bildiriminde bu bilgiler ışığında hemen neyle gidileceğine karar veriliyor. Helikopter ambulans gün doğumu gün batımı hizmet verebildiği için gün kararmadan dönmüş olması gerek, bu dikkate alınıyor” diye konuştu.

İzmir’de 43 vaka

Hava ambulansının bugüne kadar Muğla, Aydın ve Manisa’nın ilçelerinden vaka taşıdığı bildirildi. Hava ambulansının İzmir’in ilçeleri arasında 23 kez Bergama, 11 kez Ödemiş  ve 9 kez Karaburun’a gittiği belirtildi. Hava ambulansıyla taşınan çocuk dışındaki vakaların büyük bölümünün Atatürk eğitim hastanesi’ne getirildiği kaydedildi. Hava ambulansıyla 31 hastanın kardiyovasküler, 18’inin travma (trafik-kazası, yüksekten düşme gibi) nedeniyle naklinin sağlandığı ifade edildi.

Hava Ambulans imdada yetişiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
koçoğlu ambulansları işleten operatördür bilip bilmeden yorum yapmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hizmet olarak cok guzel bir uygulama ama su helikoptrin araksinda yazan bilmemneoglu yazisi ne acaba. Sanki Kadikoy dolmusu. Bunlarin hepsi ayni renkte ve desenlerle boyali olmali. Ve uzerinde sadece kurtarma 112 yazmali yada ambulans.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir tc. vatandaşı olarak bu gibi hizmetlerden gurur duyduğumu ifade ederek başda kaptan pilotlarımıza ve ekipde bulunan dokdorve saglıkekiplerine cenabı allahımdan havada iken onları koromasını dilerim tekerleklerini sağlam basması dileklerimle Şükrü MANTI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000