20 Nisan 2009, Pazartesi 08:29:03

Hava Ambulans hayat kurtarıyor

Sakarya'da damar genişlemesi (anevrizma) sonucu beyin kanaması geçiren hasta, Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansıyla İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Beyin damarının genişlemesi (anevrizma) sebebiyle Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde tedavi gören Dursun Yavuz (68), beyin kanaması geçirdi.

Hayati riski bulunan hastanın ileri seviyedeki bir başka hastaneye sevk edilmesine karar veren doktorlar, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve raştırma Hastanesi ile irtibata geçti.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından doktorlar, hastanın hava ambulansıyla sevk edilmesi için Sakarya 112 Hızır Acil Servisi Komuta Merkezi'ne durumu bildirdi.

Talebin iletilmesinin ardından İstanbul'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne yönlendirildi. Helikopterin hastanenin pistine inmesinin ardından Dursun Yavuz, hastaneden ambulansla alınarak helikopter pistine getirildi.

Sağlık ekipleri büyük bir titizlikle hastayı ambulans helikoptere aldı. Hasta, hava ambulansıyla sevk edildiği İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde tedavi altına alındı.

Öte yandan hava ambulansıyla sevk edilen hastanın sosyal güvencesinin Bağ Kur olduğu öğrenildi.

Hava Ambulans hayat kurtarıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000